Kontrolka diagnostiky motoru Frontera B
-
DJ.Tom
Kontrolka diagnostiky motoru Frontera B
Ahoj lidi zničeho nic se mi rozsvítila za jízdy kontrola diagnostiky motoru (ta žlutá divná) jízda se ale vůbec nezměnila tak to asi nic závažného není, nenapadá někoho co a jak mám z kouknout než půjdu na počítač a nechám tisíce u opla ? Mám najeto 145630 Km takový ty zákl. věci mám vyměněné oleje, svíčky vz filtr paliv. filtr, rozvody´koukal jsem jestli funguje vše drží otáčky teplota všechno je jak má, jen ta mrcha svítí
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
me se to stava kazdou chvili na mem A 98 .U me to vypada asi na imobilizer.Prijdu k autu odemcu otocim klickem a necham to zhavit.Dost casto se mi stane ze ze mi misto aby ta kontrolka zhasla tak zacne blikat a nenastartuju. Musim vytahnout klicek a chvilku pockat a tohle treba 3x za sebou.Taky me to stve.Vzdycky kdyz zapnu klicek tak v motoru neco lupne jako kdyby se neco tlakovalo ze by pumpa na naftu?Nevim nejak nemam cas to resit ale taky se na to budu muset podivat :-)
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Můj český manuál píše to:¨když je zapnuté zapalování,kontrolka systému řízení motoru se krátce rozsvítí.Pokud při zapnutí zapalování kontrolka bliká,došlo k poruše v systému imobilizéru.
Pokud se kontrolka rozsvítí za jízdy, došlo k poruše.Elektronický systém přepne na nouzový program.Je vyšší spotřeba atd.
Pokud se kontrolka rozsvítí za jízdy, došlo k poruše.Elektronický systém přepne na nouzový program.Je vyšší spotřeba atd.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
honzík
- Pokročilý diskutér
Re: Kontrolka diagnostiky motoru Frontera B
DJ.Tom píše:Ahoj lidi zničeho nic se mi rozsvítila za jízdy kontrola diagnostiky motoru (ta žlutá divná) jízda se ale vůbec nezměnila tak to asi nic závažného není, nenapadá někoho co a jak mám z kouknout než půjdu na počítač a nechám tisíce u opla ? Mám najeto 145630 Km takový ty zákl. věci mám vyměněné oleje, svíčky vz filtr paliv. filtr, rozvody´koukal jsem jestli funguje vše drží otáčky teplota všechno je jak má, jen ta mrcha svítí
Nevim jestli je to stejne i u frontery ale u predchoziho auticka ( tigra ) se mi to stavalo casteji nez mi bylo mile - cca 3 do roka a v oplu na to nic - s motorem se nikdy nic nestalo ani se nezvysila spotreba - je to blba rada ale koukej se radsi z okna :D
ted mi na frontere cas od casu zase zacne svitit kontrolka u airbagu
holt jsou oplici takovy vesely auticka
h.
-
DJ.Tom
Kontrolky
Kuk tak stou kontrolkou Aerbagů ti pomůžu zase já, jsou 2 možnosti znihž první je pravděpodobnějši Konektory pod sedačkama pro patrony předpínačů pásů, až se ti rozvítí tak vypni motor ty konektory rozpoj očisti a zasuň uvidíš jestli to bude ono, pokud ano a třebna se to objevý znovu tak tam napájej jiný nový (se zámkem-kolík proti rozpojení) já jsem kupoval v http://WWW.GME.cz po 5 Kč vyměnil pod sedačkama oba a je to v cajku, druhá možnost jsou kontakty pod volantem tady se to dá jen vyčistit výměna by byla asi drahá, (nad obojím strávíš max 2 hodky času a vyjde to na pár korun (w GM maj taky super serii čističů kontaktů hodí se to pak kdyžtak i jinde)
No a stou žlutou už vím co to bylo. Před rokem jsem dával soportovní vzduchovej filtr a on se stříká takovým olejíkem tak to asi káplo na váhu vzduchu, tu jsem očistil a je to zase v zajku (diagnostika 500 Kč, čistění moje hoďka práce)
No a stou žlutou už vím co to bylo. Před rokem jsem dával soportovní vzduchovej filtr a on se stříká takovým olejíkem tak to asi káplo na váhu vzduchu, tu jsem očistil a je to zase v zajku (diagnostika 500 Kč, čistění moje hoďka práce)
-
honzík
- Pokročilý diskutér
Re: Kontrolky
DJ.Tom píše:Kuk tak stou kontrolkou Aerbagů ti pomůžu zase já, jsou 2 možnosti znihž první je pravděpodobnějši Konektory pod sedačkama pro patrony předpínačů pásů, až se ti rozvítí tak vypni motor ty konektory rozpoj očisti a zasuň uvidíš jestli to bude ono, pokud ano a třebna se to objevý znovu tak tam napájej jiný nový (se zámkem-kolík proti rozpojení) já jsem kupoval v http://WWW.GME.cz po 5 Kč vyměnil pod sedačkama oba a je to v cajku, druhá možnost jsou kontakty pod volantem tady se to dá jen vyčistit výměna by byla asi drahá, (nad obojím strávíš max 2 hodky času a vyjde to na pár korun (w GM maj taky super serii čističů kontaktů hodí se to pak kdyžtak i jinde)
Dobra zkusim stesti a uvidim jestli to pomuze.
Rozsvicena cervena kontrolka mi fak nedela dobre na oci :-)
h.
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
- DAN
- Začínající diskutér
-
frontik
škaredá žlutá kontrolka
no taky se mi nekdy zajizdy rostivi a nebo blika
nezjistil duvod ale kdyz sniti nebo blika tak jsem nepocitil zadnou zmenu s autem
asi sviti nebo blika jak se ji chce. nejhorsi je ze kdyz si udelam cas ze na to mrknu tak to prestane a zase je treba ctvrt roku klid.. jak kdyby to ta potvora zluta tusila
nezjistil duvod ale kdyz sniti nebo blika tak jsem nepocitil zadnou zmenu s autem
asi sviti nebo blika jak se ji chce. nejhorsi je ze kdyz si udelam cas ze na to mrknu tak to prestane a zase je treba ctvrt roku klid.. jak kdyby to ta potvora zluta tusila