Problematické starty - zavzdušnění palivového systému
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Problematické starty - zavzdušnění palivového systému
ty mu dáváš
já mu to chtěl napsat trochu šetrnějc a přiložit fotku toho vydřeného, jak tu někdo dával
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
BUBLINY V NAFTĚ
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Slaava
- Moderátor
STAVITEL
No a našel sis to? De vo to, že je na to taková speciální vývěva, která se nasazuje na odvzdušňovací ventil na palivovým okruhu. Jenže tohle je lepší nahradit tuční pumpou a povolovacím odvzdušňovacím ventilem. No a za čerpadlem do odvzdušníš povolením trubek ke vstřikům. Něco je tady: viewtopic.php?f=7&t=1478
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no takže som napojil tú hadičku tak ako som sa docital a naftu som potiahol velkou striekačkou potom som povolil všetky trubky k vstekovacom a otec začal štartovať a vždy ked nafta vystrekla s trubka tak som to postupne dotiahol a potom tadaaaa chyťila kudel dymu a išla a štarty zatial za tepla v pohode lepšie ako predtím tak uvidí zajtra jak chytí dufam že som temu rozluskol a ukončil ps: členovia a návštevníci najprv čítajte a potom opravujte vyhnete sa stresujucim situaciam

skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
- Slaava
- Moderátor
No vidíš jakej seš šikovnej a vnímavej kluk!
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Slaava
- Moderátor
Neboj, sníh zase napadne.stavitel1 píše:dik ale zas až taky som neni ked mi frona tri dni stala a tak nadherne snežilo skor by som sa tituloval ako totalny koko. lebo teraz sa to všetk roztopilo a ani som sa nepošníkal a prešvihol som peknu prilezitost
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
kuwa, to moje auto si zo mna robi dobry den :E
vcera po dvoch dnoch, co auto stalo, mi chytilo na tretie pretocenie ako nic
vonku, +6, to nechyta ani v lete tak
vcera som trochu malo jazdil, vecer normalne odstavil, cez noc ziadny mraz, rano zase +6.5 stupna, a zas som tocil 20 sekund
aby bolo jasne, nepytam tentokrat ziadnu radu, len si tu tak vylievam srdce
vcera som trochu malo jazdil, vecer normalne odstavil, cez noc ziadny mraz, rano zase +6.5 stupna, a zas som tocil 20 sekund
aby bolo jasne, nepytam tentokrat ziadnu radu, len si tu tak vylievam srdce
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- peterdyba
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No ja mám trošku podobný problém. Keď mi auto dlhšie stojí, stačí cez noc, tak ho síce natočím, ale hneď zdochne. A tak dookola, chití, zdochne, chítí, zdochne!!! Väčšinou mu stačí pridať trochu plinu a rozchodí to, ale keďže som si nechal namontovať diaľkový štart, tak ma to serie, lebo ho takto ráno na diaľku nenatočím!!!
Už som premýšľal, či mi nepadá nafta, ale takto kôli tomu plynu to skôr typujem na sitič!!! Nevie mi niekto povedať ako to tam funguje, resp. kde to mám na tom veľkom motore hľadať?!!!
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
a nemas nizke otacky na volnobehu ??? inak ja som mal ini problem niekedy mi to dlho štartovalo a chytalo to na 2alebo 3 valce a niekedy mi starter tocil naprazdno a minule (stredu) ma to nasralo vymontoval som starter jasne ze bol zasrany od blata prachu a i. tak som sa nasral a dnes som si vyzdvihol ,,novy,, (je asi repasovany) z autokelly cena 3600,- a teraz chyta na brnk aj ked 2 dni stalo v garazi tak na prve otocenie repasovat ten stary som nedal preto lebo ten co to robi u nas to vzdy spravy dobre az na druhy pokus a vymontovavat sa mi to 2x nechcelo a cne repasu sa aj tak pohybuje okolo 2000,- takze si myslim ze sa to oplatilo takto som to spravil minule aj s alternatorom a hned som si spravil aj vianoce 
- peterdyba
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nie, otáčky na voľnobehu sú v poriadku. A poviem ti, že ten motor štartuje (kým dlhšie nestojí) ešte krajšie ako moja firemná fiesta, čo je dvojročný voz!!! Stačí len ťuknúť do kľúča a pradie si ako hodinky. Len keď dlhšie postojí, je to na prd!!!stavitel1 píše:a nemas nizke otacky na volnobehu ??? inak ja som mal ini problem niekedy mi to dlho štartovalo a chytalo to na 2alebo 3 valce a niekedy mi starter tocil naprazdno a minule (stredu) ma to nasralo vymontoval som starter jasne ze bol zasrany od blata prachu a i. tak som sa nasral a dnes som si vyzdvihol ,,novy,, (je asi repasovany) z autokelly cena 3600,- a teraz chyta na brnk aj ked 2 dni stalo v garazi tak na prve otocenie repasovat ten stary som nedal preto lebo ten co to robi u nas to vzdy spravy dobre az na druhy pokus a vymontovavat sa mi to 2x nechcelo a cne repasu sa aj tak pohybuje okolo 2000,- takze si myslim ze sa to oplatilo takto som to spravil minule aj s alternatorom a hned som si spravil aj vianoce
- Slaava
- Moderátor
Problematické starty
Pokud máš původní hadice, tak ti padá spíš nafta, než že by si měl špatný ovládání přesuvníku ale může bejt i to. Projdi si schemata nebo rovnou změř, jestli ti na cívku přesuvníku jde napětí ale spíš předpokládám, že v klidový základní pozici je u studenýho motoru ten přesuvník aktivovanej a spíš se elektricky zavře jeho kanál u teplýho běžícího motoru. Každpádně kdy se u tvýho povozu naposled měnili hadice a kdy se kontrolovalo časování vstřikovacího čerpadla?peterdyba píše:No ja mám trošku podobný problém. Keď mi auto dlhšie stojí, stačí cez noc, tak ho síce natočím, ale hneď zdochne. A tak dookola, chití, zdochne, chítí, zdochne!!! Väčšinou mu stačí pridať trochu plinu a rozchodí to, ale keďže som si nechal namontovať diaľkový štart, tak ma to serie, lebo ho takto ráno na diaľku nenatočím!!!![]()
![]()
Už som premýšľal, či mi nepadá nafta, ale takto kôli tomu plynu to skôr typujem na sitič!!! Nevie mi niekto povedať ako to tam funguje, resp. kde to mám na tom veľkom motore hľadať?!!!
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Problematické starty
v klidovém stavu u 2,3td je to s málým předvstřikem a teprve nafta to přesune po natočení do zvětšeného ( taky jeden z důvodů horších startů - osobní názor - protože když jsem místo zaslepky na čerpadle namontoval přípravek, kterým jsem zmáčknul šoupátko přesuvníku mechanicky ještě před startem, chytala o 100 % lépe )Slaava píše: Projdi si schemata nebo rovnou změř, jestli ti na cívku přesuvníku jde napětí ale spíš předpokládám, že v klidový základní pozici je u studenýho motoru ten přesuvník aktivovanej a spíš se elektricky zavře jeho kanál u teplýho běžícího motoru
- Slaava
- Moderátor
Re: Problematické starty
Vono by fakt nakonec byl nejlepší mechanickej lankovej "sytič" místo těhle hydralicko - elektrickejch vymyšleností.Janeš Petr píše:v klidovém stavu u 2,3td je to s málým předvstřikem a teprve nafta to přesune po natočení do zvětšeného ( taky jeden z důvodů horších startů - osobní názor - protože když jsem místo zaslepky na čerpadle namontoval přípravek, kterým jsem zmáčknul šoupátko přesuvníku mechanicky ještě před startem, chytala o 100 % lépe )Slaava píše: Projdi si schemata nebo rovnou změř, jestli ti na cívku přesuvníku jde napětí ale spíš předpokládám, že v klidový základní pozici je u studenýho motoru ten přesuvník aktivovanej a spíš se elektricky zavře jeho kanál u teplýho běžícího motoru
- Janeš Petr
- Moderátor
já si s tou myšlenkou dost pohrával, proto jsem si udělal nové víčko s mechanickým ovládákem . bohužel, to šoupátko co hejbe s tou kulisou v čerpadle je jen z nějakého měkého kovu, takže by to asi dlouho přenos mechanické síly nevydrželo a dělat ho nové ze železa a rozebírat celé čerpadlo se mi nechtělo.