Startování v zimě u 2,2DTI
- gackom
- Začínající diskutér
Startování v zimě u 2,2DTI
Ahoj všichni Fronteráci.
Chtěl jsem se zeptat, jak správně postupovat při startování u DTI motoru v zimě. V létě a nad Určitou teplotu B-čková Frtoňa nežhaví. Akdyž se ochladilo pod nulu, tak se mi rozsvítilo žhavení. Po zhasnutí kontrolky jsem chtěl nastartovat, ale motor nechytl. Tak jsem to zkoušel asi 5-7min. ale nepodařilo se mi ho nastartovat. Volal jsem známému, co má zkušenosti s dislem a ten mi řekl, že mám zkusit žhaviče, Žhavič vytáhnout, chytit do kleští, zapojit a přiložit na kostru. Žhavič se má rozpálit úplně do běla a potom je v pořádku. Tak jsem to zkusil, i přesto, že žhaviče jsem dával před 3-mi týdny nové. Jeden se mi nezdál a tak jsem ho vyměnil. Všiml jsem si, že když je zapnutý klíček a kontrolka žhavení se rozsvítí, tak teprve, poté co kontrolka žhavení zhasne, tak se začně žhavič pořádně rozehřívat a nejvetší teplotu dosáhne asi 35-40 sekund po zhasnutí kontrolky. To mě překvapilo a proto jsem se chtěl zeptat, jakou máte s tímto zkušenost vy ostatní a v jakém čase po zhasnutí kotrolky je dobré nastartovat?? Ptám se z důvodu, že pred tím jsem žádného diesla neměl a nemám s tímto žádnou zkušenost.
Nastartovat se mi podařilo asi tak 15 sekund po zhasnutí kontrolky. Na což jsem samozřejmě přišel dlouhým zkoušením.

Chtěl jsem se zeptat, jak správně postupovat při startování u DTI motoru v zimě. V létě a nad Určitou teplotu B-čková Frtoňa nežhaví. Akdyž se ochladilo pod nulu, tak se mi rozsvítilo žhavení. Po zhasnutí kontrolky jsem chtěl nastartovat, ale motor nechytl. Tak jsem to zkoušel asi 5-7min. ale nepodařilo se mi ho nastartovat. Volal jsem známému, co má zkušenosti s dislem a ten mi řekl, že mám zkusit žhaviče, Žhavič vytáhnout, chytit do kleští, zapojit a přiložit na kostru. Žhavič se má rozpálit úplně do běla a potom je v pořádku. Tak jsem to zkusil, i přesto, že žhaviče jsem dával před 3-mi týdny nové. Jeden se mi nezdál a tak jsem ho vyměnil. Všiml jsem si, že když je zapnutý klíček a kontrolka žhavení se rozsvítí, tak teprve, poté co kontrolka žhavení zhasne, tak se začně žhavič pořádně rozehřívat a nejvetší teplotu dosáhne asi 35-40 sekund po zhasnutí kontrolky. To mě překvapilo a proto jsem se chtěl zeptat, jakou máte s tímto zkušenost vy ostatní a v jakém čase po zhasnutí kotrolky je dobré nastartovat?? Ptám se z důvodu, že pred tím jsem žádného diesla neměl a nemám s tímto žádnou zkušenost.
Nastartovat se mi podařilo asi tak 15 sekund po zhasnutí kontrolky. Na což jsem samozřejmě přišel dlouhým zkoušením.
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Startování v zimě u 2,2DTI
typnul bych na špatnej typ těch žhaviček. bejvávali dva druhy. jedny žhavili tak kolem 5s a ty druhé tak 30s. ty pomalé jsem měl na prvním golfu. bylo na to stavěné i relé,takže kontrolka zhasínala taky za dlouhou dobu. někde se na to ještě poptej abych ti tu neříkal nějaké bludy.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já startuju ihned po zhasnutí kontrolky žhavení a chytá to na první otočení. Je třeba tam dát ten správný typ žhavících svíček, v tom bych viděl ten problém. A pokud zima nebyla a žhavení nesvítilo jak ti to chytalo ? Jestli hned tak to bude v těch žhavicích svíčkách.Podívej se jaký typ tam byl předtím a takový tam dej.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- farmář
- Moderátor
a vykašli se na italské náhrady, Bosch je dobrej a levnej.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- gackom
- Začínající diskutér
Re: Startování�������
V létě to chytalo hned, úplně bez problémů. Budu se muset zeptat jestli je jich více druhů. Ale v prodejně mi je našli podle katalogu přímo na Fronteru. Tak se mi to zdá být divné ?!
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Startování��ě �2�D�
mrkni na Autokelly ,je jich tam více druhů a hlavně do r.v.00 a potom od r.v.00 a taky
typ motoru jestli Y 22 DTH, nebo X22 DTH v tom asi taky bude rozdíl.
typ motoru jestli Y 22 DTH, nebo X22 DTH v tom asi taky bude rozdíl.
- gackom
- Začínající diskutér
Re: Startování� zimě �2,2DTI
Fajn, mrknu na to a dám vě�t�Jsem na to dost zvěda�, k� soudruzi z NDR udělali�hybu? Nebo jestli špatně�tart�u...? 
- gackom
- Začínající diskutér
Zdravím všechny.
Tak jsemse díval na nabídku Auto Kelly, ale nikde jsem nenašel pro fronteru žhaviče zn. Bosch. Mají zn.Beru, champion, Brisk a ještě asi dvě. Ty staré žhavičky byly zn. Beru. Nikde na netu jsem však nenašel jak se ty žhavičky rozdělují podle toho času žhavení, tak jsem zkoušel tu zn. Bosch a tu starou zn. Beru a obě žhavily ve stejném časovém intervalu. Z toho jsem teda usoudil, že kontrolka žhavení je asi jenom informativní pro B-čkovou Fronťu, aby bylo zřejmé, že teplota klesla natolik, že je potřeba žhavit a že při startování se teda musí chvilku počkat, než nastartuju. Asi po 15-ti sekundách po zhasnutí kontrolky nastartuju na poprvé. Uvidím, jestli to bude fungovat i když bude větší zima?

Tak jsemse díval na nabídku Auto Kelly, ale nikde jsem nenašel pro fronteru žhaviče zn. Bosch. Mají zn.Beru, champion, Brisk a ještě asi dvě. Ty staré žhavičky byly zn. Beru. Nikde na netu jsem však nenašel jak se ty žhavičky rozdělují podle toho času žhavení, tak jsem zkoušel tu zn. Bosch a tu starou zn. Beru a obě žhavily ve stejném časovém intervalu. Z toho jsem teda usoudil, že kontrolka žhavení je asi jenom informativní pro B-čkovou Fronťu, aby bylo zřejmé, že teplota klesla natolik, že je potřeba žhavit a že při startování se teda musí chvilku počkat, než nastartuju. Asi po 15-ti sekundách po zhasnutí kontrolky nastartuju na poprvé. Uvidím, jestli to bude fungovat i když bude větší zima?
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Startování� zimě �2,2DTI
....tak asi to tak nějak bude 
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
startovanie je tragedia ... mne aj v lete chyta slabsie, teraz v zime musim ked den dva stoji tocit aj 10-15 sekund kym chytigackom píše:Ahoj všichni Fronteráci.
Nastartovat se mi podařilo asi tak 15 sekund po zhasnutí kontrolky. Na což jsem samozřejmě přišel dlouhým zkoušením.![]()
ale tiez mam odskusane zapnut klucik, nechat nazhavit, prip. vypnut klucik, zas zapnut nechat nazhavit a potom az startovat ... vychadzami to tak, ze najefektivnejsie je to cca 30-45 sek po zhasnuti kontrolky ...
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Slaava
- Moderátor
To je bída, hoši. A to máte přímej vstřik.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
to teda jo, jestli by to nechtělo poměřit tlaky....Slaava píše:To je bída, hoši. A to máte přímej vstřik.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
...tlaky, vstřiky, řízení přesuvníku kulisy čerpadla, hadičky - zkrátka servis. Vono už těmhle autům taky táhne na deset let a mít tyhle věci tak jak vypadly z výroby je krapet odvaha...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no mne to teraz po vymene prepadových hadičiek startuje ,,na brnk,, uvidíme ked sa ochladí a necham ju dlhšie stáť
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
- myslivec
- Super diskutér
Jestli po dvou dnech co stojí, točíš 15 sekund, tak to budou přepady od vstřiku nebo máš díru ve vedení od nadrže a zavzdušňuje se. Jinak bych to dal fofrem do pořádku, jinak vydřeš čerpadlo a to bude drahé (vono je totiž naftou mazané
). Moje holka chytá na brnk i v mrazech. Všiml jsem si, že když je přes noc tak kolem -2 °C, tak ráno žhavení jenom problikne, když je to horší žhavení jede tak 5 sekund. Ta elektronika je vymakaná. Jo a jinak dávám tolikrát omleté na tomto fóru zimní aditiva do nafty v koncentraci malinko vyšší, než doporučuje výrobce.