Problematické starty - zavzdušnění palivového systému

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
*pt*
Pokročilý diskutér

Problematické starty - zavzdušnění palivového systému

Příspěvek od *pt* »

Asi od piatku mam nasledovny problem:

boli sme cez vikend na chate a auto som mal cez noc zaparkovane v miernom kopceku predkom smerom hore ...nic extremne, ale rano som to musel 5 minut tocit kym mi to chytilo :shock: Nevedel som co sa deje, stalo sa mi to prvykrat... ale potom uz auto chytalo normalne, tak som tomu moc velku pozornost nepripisoval. .
Na druhy den som mal tiez problem nastartovat a to napriek tomu ze tentokrat som auto nechal na rovine. Ale chytilo podstatne skor, asi tak po minute, co ale si myslim tiez nie je zdrave, najme ked mame teraz vonku relativne teplo.
Vcera opat v kopci s nosom hore - zas 5-6 minut nie a nie chytit, uz som myslel ze vylagrujem baterku. A to som tam stal cez den iba asi 4-5 hodin, ze rano som uz s nim jazdil ! :evil:
Opacne, nosom dolu - vsetko ok.
Moze to byt tym, ze mam v nadrzi malo nafty? v cervenom policku, odhadujem tam je tak 15-18 litrov
Este mozno na spresnenie - ked to potom na vela chyti, vzdy z vyfuku vyjde obrovksy mrak dymu :twisted:
Tak neviem- zeby žhaviče?
Uz sa stalo niekomu nieco podobne?

dik
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Slaava
Moderátor

Vzduch

Příspěvek od Slaava »

Já bych vsázel na vzduch v palivovém systému. Mě tohle dělalo, když odcházelo distribuční čerpadlo. Když auto stálo, tak to dirkou přisávalo vzduch a nafta se od vstřikovacího čerpadla vracela zpět k nádrži. Nevím jakej je systém u dehtovýho béčka, každopádně zkus najít problematickej úsek na palivových hadičkách, třeba i odpady, popř. před startem odvzdušnit vstř. čerpadlo nebo trubice ke vstřikům (doufám, že tam nejsou sdružený vstřikovače).
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Startování

Příspěvek od Nimrod »

Osobně bych to viděl na vzduch v palivovém systému. Zkus dotankovat a vyzkoušet zda se to bude opakovat. Pokud bude startovat normálně mohlo by být poškozeno přívodní potrubí paliva v nádrži a nasávat to tudy vzduch.
Pavel

Příspěvek od Pavel »

Zdravim, ja měl taky takový problém a byly to gumové hadičky u přepadu vstřiků. Stačilo vyměnit a je klid.
Slaava
Moderátor

Re: Vzduch

Příspěvek od Slaava »

Slaava píše:...úsek na palivových hadičkách, třeba i odpady, popř. před startem odvzdušnit...
I já sem tím myslel přepady a jiné vratné potrubí zpět k nádrži, akorát se neumím vyjádřit a tak píšu kraviny.
Slaava
Moderátor

Citace

Příspěvek od Slaava »

..teda, citovat sám sebe - to už je vrchol :!:
*pt*
Pokročilý diskutér

Len na okraj:

Příspěvek od *pt* »

boli to tie prepadove hadicky! Dakujem za tip;-)
Mechanik mi povedal ze ich vymenil, boli poriadne prehnite, a zas je klud 8)
mfg

*pt*

Lexus NX200t
*pt*
Pokročilý diskutér

mimochodom,...

Příspěvek od *pt* »

nevie niekto ci frontera zhavi aj pri vyssej teplote okolia (rozumej teraz, v lete) alebo len ked je pod nulou?
Lebo vraj meral aj zhavenie a nic - tak neviem. Kontrolka zhavenia mi svietila , vlastne preblikla , za ten cas co auto mam iba raz, este vo februari a to bola poriadna kosa, takze ono to podla mna asi teraz ani zhavit nemusi...alebo sa mylim?
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Mám 2,2 DTI a kontrolka žhavení se mi rozsvítila asi jenom dvakrát nebo třikrát a to v zimě když byla teplota pod -5 stupňů.Jinak si myslím, že to nežhaví.
EVIL

Příspěvek od EVIL »

mel jsem ten samy problem byl spatny O krouzek u hridelky pridavani plynu a zavzdusnovalo se cerpadlo, problem nastal jen kdyz jsem stal predkem nahoru, oprava stala 1500Kč i s praci, mam A fronteru 2,3TD
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematické starty - zavzdušnění palivového systému

Příspěvek od stavitel1 »

no takže chplapi teraz vážne dajú sa tie hadičky kúpiť v metráži alebo ako a oni sa tam len nasúvajú žiadna eskapaska lebo tá čo mi ide do čerpadla tak sa s nou da hore dole pohybovať cca1-2mm a od toho mám asi uťečené aj celé čerpadlo a to isté je aj na 2om valci here dole 1mm inak trošku ma to súri lebo ide pekné počasie :wink: diki za odpovede
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
Janeš Petr
Moderátor

Re: Problematické starty - zavzdušnění palivového systému

Příspěvek od Janeš Petr »

normálně jsou v metráži
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

NESTARTUJE

Příspěvek od stavitel1 »

pomooc nechce mi to po tej vymene hadičiek vubec nastartovat jak to mám odvzušniť? Ja som do nich aj striekačkou daval naftu a nič baterku som skoro vytllkol a ked to zajtra nechytí sa naseru a ropzpredám ju na orány :? a hlavne ma nestrašte že mi umrelo čerpadlo :?
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
Slaava
Moderátor

TO BUDE URČITĚ ČERPADLO

Příspěvek od Slaava »

Na 99% ti umřelo čerpadlo, tyhle příznaky přesně odpovídaj. Známýmu to takhle přesně odešlo po výměně, když to točil na sucho bez nafty. Měl ses předem zeptat nebo to dát do servisu. Bohužel. :(
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Slaava
Moderátor

BUBLINY V NAFTĚ

Příspěvek od Slaava »

Tak co, vyděsil sem tě trochu? Dobře ti tak, vole! Máš číst - odvzdušňování 2,2DTi je tu už popsaný a je tu i obecnej návod na odvzdušnění vznětovýho motoru. Tak hledej, šmudlo - tada pokud si z předchozího mýho příspěvku nedostal infarkt :mrgreen: :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“