Vynechávání motoru 2,2DTi při nízkých otáčkách
- Slaava
- Moderátor
Re: Vynechávání motoru 2,2DTi při nízkých otáčkách
To samý myslím já. Pokud se vysloveně nerozpadne hlavní čip (procesor), tak ostatní musí jit nahradit z normálních zdrojů. No a mechanická část je prostě mechanická část jako u každýho jinýho čerpadla.Janeš Petr píše:no je to darda. stejně by mně zajímalo, když vynechám mechanické závady, co se na těch jednotkách tak sere.. mám na mysli třeba nějakého šikovného elektrikáře, ktrej by udělal za stovku novej plošňák do krabičky od ramy a ten by se pověsil na drát vedle čerpadla, nebo tak něco... prostě něco s tím vymyslet
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
no, jasně, za poruchy v mechanice si můžem třeba sami, tankováním různejch sraček místo nafty ale ta elektrika... podle mne tam něco prostě stárne a nakonec odejde. u drahé televize nebo počítače to bejvá kondík za pětikačku. až to bude někdo vyhazovat ( ty poškozené díly ) mám šikovného člověka, co by se nad tím třeba na chvilku zamyslel. za pokus by to třeba stálo. i tak stále tvrdím , zlatá 2,3 td, se svým nekultivovaným chodem 
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
Už kvůli tomu mě ta 2,DTi láká. Řek bych, že je to docela dobrý auto, hlava nepraská, spotřeba parádní, výkon dostatečný, rozvody se neserou, složitý to taky moc nebude ale takováhle chujovina. Jako problém vidím taky to, že v servisu závadu pokaždý pojmenujou jinak ale je otázka, jestli to je fakt pokaždý jiná závada. A nebo naopak: může to bejt pokaždý něco jinýho, co servisák paužálně označí jako "chybu řídící jednotky" nebo "zadření". Zkrátka hovno víme.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- buricj
Zdar, myslím, že tvůj problém nebude tak závažný..Mám fronteru B rv00 stejnej motor a měl jsem s tím i hodně podobnej problém Motor jel v tahu v pohodě ale v lehce zvýšených otáčkách při malém tahuu to škubalo a motor šel dotst nepravidelně pomalu a jistě se to zhoršovalo -v té době to mělo najeto 170 tis km.- postupoval jsem jako ty... v Oplu na Řepích mi po diagnostice řekli že je to určitě vada vstřiovacího čerpadla. tak jsem to jako magor vymontoval, odvezl do Bosche a tam mi po otestování řekli, že je naprosto v pořádku! To vyzkoušení stálo 4000! Tak jsem to zas složil dohroadmady a zkusil jsem sundat hliníkový kryt na sacím potrubí... něco takového jsem vživotě neviděl (a to že jsem už pár aut v rukách měl) sání bylo tak totálně zabetonované směsí sazí z výfuku a oleje,že byly kanály k ventilům téměř neprůchodé- tak jsem sundal vačku,aby se zavřely ventily, vyndal jsem ještě mezikus v sání se škrtícími klapkami a jal jsem se čištění - zahnutý malý šroubováček, potom jsem to vymýval naftou a průběžně sajrajt vyfoukával kompresorem...za jeden den to bylo vyčištěný, složený a od tý doby motor neškubl...
Nutno dodat že problému notně přispělo to, že mi prolíná olej těsnícími kroužky v turbu do sání(to hodlám repasovat v nejbližší době.) Nyní mám najeto 230 tis km a je to bez problému. ) musím to někam "zaklepat" :-)))
Zdar Jarda
Nutno dodat že problému notně přispělo to, že mi prolíná olej těsnícími kroužky v turbu do sání(to hodlám repasovat v nejbližší době.) Nyní mám najeto 230 tis km a je to bez problému. ) musím to někam "zaklepat" :-)))
Zdar Jarda
- Slaava
- Moderátor
Jojo, EGR ventil je hrozný svinstvoburicj píše:...zkusil jsem sundat hliníkový kryt na sacím potrubí... něco takového jsem vživotě neviděl (a to že jsem už pár aut v rukách měl) sání bylo tak totálně zabetonované směsí sazí z výfuku a oleje,že byly kanály k ventilům téměř neprůchodé...
- fronterman
- Začínající diskutér
Dnes je tretí deň, čo mi to začalo trhať tiež. Keď na to dupnem, tak v pohode, ťah normálny, nič nesvieti. Tak som zvedavý, čo to bude.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
-
marfusak
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Neumeli byste nekdo, prosim, vyjadrit psanym textem jak volne ma chodit to ovladani skrtici klapky, resp. Teda samotna skrtici klapka? Kdyz za to z venci beru rukou, tak ten chod neni uplne hladky, spis lehce trhany, nicmene zadny zvlastni odpor to neklade, vycistene to cele je. Naopak ovladani obtokoveho ventilu na turbu klade takovy odpor, az pochybuju ze by to ten podtlak mohl utahnout, nicmene se to vraci v pohode zpet, takze tam bude zrejme silne pero a je to tak ok...
jeste me napadla jedna vec, ale to je asi spis scifi, jestli nemuze mit potenciometr plynoveho pedalu v nejakem miste nejaky problem. Prijde mi to totiz, jako by to vzdycky cukalo ve stejne poloze, nicmene diky tomu trhani nejsem schopny to dlouho udrzet, ale cim dyl se mi to dari, tim dyl to cuka...kazdopadne to jsem schopny udrzet tak o 2-3 cuky dyl, protoze pak si musim otrit krev z cela... 
Frontera B 2.2DTi 88 kW 2003
Nissan Patrol GR Y61 2.8TD - kapsa plakat, srdce jasat...
- Vokoun
- Ultra diskutér
Zdar Slaavo,Slaava píše:Už kvůli tomu mě ta 2,DTi láká. Řek bych, že je to docela dobrý auto, hlava nepraská, spotřeba parádní, výkon dostatečný, rozvody se neserou, složitý to taky moc nebude ale takováhle chujovina. Jako problém vidím taky to, že v servisu závadu pokaždý pojmenujou jinak ale je otázka, jestli to je fakt pokaždý jiná závada. A nebo naopak: může to bejt pokaždý něco jinýho, co servisák paužálně označí jako "chybu řídící jednotky" nebo "zadření". Zkrátka hovno víme.
mám stejný názor na 2,2DTi. Já měl štrapácie s AGR. Na volnoběh poskakovaly otáčky, při přidání plynu šel černej dým, jak ze starýho Zetoru. Dal jsem to k tomu JIrkovi, ten taky nebyl moc moudrej a to tam měl kámoše s Bosch diagnostikou. Potom přišel druhej s jakousi jinou. Napíchl to a říká: "Nedovírá ti AGR a tůstává na 62% otevřenej.". Vlezl do toho a přenastavil. Volnoběh se přestal pohupovat, černý dým ustál, auto ožilo. Neumím si to nedovírání ventilu vysvětlit. Pravda je, že je po problémech
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
-
marfusak
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
stale resim problem cukani a tak nejak bych se rad jeste jednou zeptal, co ze to vlastne bylo u pana Vokouna poladeno a kudy, abych se tak nejak zamyslel, zda by to nemohlo byti napomocno i v mem problemu cukatury, cili moc prosim, nepresouvejte muj dotaz do /dev/null ...stale resim cukani (vynechavani pri nizkych otackach) a budu vdecen za kazde steblo...a mozna to pomuze i nekomu jinemu...dik moc
-
marfusak
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem vzhledem k tomu, ze cuka stejne za tepla i za studena, bych asi vyloucil egr ventil, ktery by mel byt za studena zavreny a pokud by nefungoval, patrne by hlasila chybu ridici jednotka, viz diskuze o zaslepovani u 2.2dti. Co me jeste napada je vec, o ktere se zminoval Dj Tom v diskuzi o zmene zvuku a sice "klapky vireni", ktere se prenastavuji prave nekde kolem techto otacek, cili lehce nad 2000. Vzhledem k tomu, ze to zacuka prave v okamziku, kdy se meni zvuk z "traktoru" na "sevelivy vanek", jemne lechtaneho motoru, tipl bych to na ty klapky nebo tak neco. Nicmene tedy ani z daleka netusim kde se nachazi a jestli to neni treba jenom nejake jine oznaceni skrtici klapky? Abych to jeste zrekapituloval, stava se to vzdy na rovine, nebo v hodne miiirnem kopecku, kdyz chci velice lehce korigovat stalou rychlost a opravdu hodne malo povolim plyn. Je to pak jako bych mu strcil hadr do huby, zacuka, mne se hejbne noha na plynu a je z tohoto stavu venku...
Netusite nahodou nekdo neco o tech klapkach, resp. jak vlastne spravne funguji?
Netusite nahodou nekdo neco o tech klapkach, resp. jak vlastne spravne funguji?
- vlado007
- Extra diskutér
Tie klapky sa nachadzaju v sacom potrubi, a su ovladane podtlakom. Z vonku by mala byt taka podtlakova memebrana ako byva na turbach akurat mensia a plastova.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
-
marfusak
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Aha...jasny...takze to asi bude zase slepa ulicka...:/ ...nasel jsem k tem klapkam nejake vysvetleni tady:
http://forum.cars.cz/opel-astra-g/viewt ... 36&t=21786
...takze mi jeste zbyva vaha vzduchu, ten pitomy napad s plynovym pedalem a pak nevim...zkusit jinou skrtici klapku?
http://forum.cars.cz/opel-astra-g/viewt ... 36&t=21786
...takze mi jeste zbyva vaha vzduchu, ten pitomy napad s plynovym pedalem a pak nevim...zkusit jinou skrtici klapku?
- vlado007
- Extra diskutér
Ono ide o to ze ty mas 88kw fronu a ta ma uz uplne inu jednotku aj soft v nej ako 85 kw. Pocuj skus vyskusat taku vec ze normalne odpoj tu podtlakovu hadicku z turba, a chod to vyskusat na cestu ci ti to uroby. ale zapchaj ju z niecim aby to tade nesalo falosny vzduch. Pravdepodobne ti zacne svietit kontrolka motora ktoru bude treba potom vymazat ce PC, a nebude to mat vykon ale na skusku ci ti to cukne aj ked bude odstavene turbo to vyskusat mozes. 
-
marfusak
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Podtlakovou hadicku....covece tam je hadicek kolem turba.....
...myslis tu co ovlada obtokovy ventil?
- vlado007
- Extra diskutér
Ano tu hadicku co ovlada podtlakovu regulaciu nacacania lopatek v turbe. Obtokovy ventil tam ty nemas. To maju 85kw.