Rozsvěcení světel po nastartování

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozsvěcení světel po nastartování

Příspěvek od Milda »

DJ.Tom píše:.... funguje tak že po dání klíčku do polohy acc se zapnou obrisovky po nastartování motoru a prodlevě 3 vteřiny se zapnou hlavní světla stejně je to i opačně.
Tome, pár kontrolních otázek (v návaznosti na přerušené vlákno přiblblým fúrikem :evil: ) :
:arrow: Vyrábíš a osazuješ ty SMD desky sám?
:arrow: Máš to jen pro model Fronter "B" nebo i "A" ?
:arrow: Jako spínací prvek hl. světel využíváš stávající relé ?
:arrow: Jak to máš jištěné proti el. přetížení v obvodu ?
:arrow: Drží ti sepnutá světla i při "chcípnutí motoru" ? ( viz. příhoda oné paní na křižovatce popsáno výše ) :idea:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj,
Vyrábíš a osazuješ ty SMD desky sám? Desky si nechávám vyrábět je to dvoustrana osazuju sám.

Máš to jen pro model Fronter "B" nebo i "A" ? Tak jde to jen pro B Bčko má elektronicky řešený ovládání a hlavně je ve spínači místo. Aška mají vypínače 2 typy válec (od 95) a nebo více tlačítek (isostaty do 95) u obojího by nebylo tišták kam dát takže doporučil bych koupit nějaký klasický automatický spínač a dobastlit. Toto mám vyloženě pro Bčka aby to bylo elegantní nikde nepřibejvali nějaký dráty atd.
Jako spínací prvek hl. světel využíváš stávající relé ? Využívám obě relé pro světla (pro hlavní v oblasti motoru, pro potkávačky v skřínce s pojistkama) Přesto i tyto relé spínám kikro jazýčkovýma relátkama protože tranzistiry na 1 A by se mi blbě chladily. takže jinak: Na desce je 1 x C555 časovač 1 Tl 072 operačák 3 tranzistory a pár dalších součástek.

Jak to máš jištěné proti el. přetížení v obvodu ? V ovladači není co přetížit pokud je vyplý klíček je nulový odběr pokud je zaplý odběr desky je cca 50 mA takže takřka nic

Drží ti sepnutá světla i při "chcípnutí motoru" ? ( viz. příhoda oné paní na křižovatce popsáno výše ) Chytrá otázka, pokud vypneš motor a necháš klíček v poloze acc zhasnou hlavní světla ale dále svítí obrysovky, ty shasnou s vydnáním klíčku.
Pokud znovu nastartuješ zase se sepnou hlavní po naskočení altíku + spoždění 3 vteřiny.

V případě s kombinací s modulem ACC zhasnou obrysovky buď po zamknutí nebo 20ti minutách po vyndání klíčku nebo při poklesu napětí pod 11,3 V (dle toho co nastane dřív) /modul ACC je napojen na centrální zamykání / alarm a na pojistkovou skřín celkem za 6 vodičů (4 k centrálu) (2 k pojistkové skříni)
Funkce vypínače světel jinak zůstane zachována. Takže pokud je vyplá automatika světla se nezapnou žádný a ovládáš normálně vypínačem. Pokud je automatika zaplá a otočíš vypínačem upřednostnuje se vypínač (světla svítí i při vyplém motoru a jen ti píská piezo při otevření dveří.
Naposledy upravil(a) DJ.Tom dne 07 říj 2008 22:21, celkem upraveno 2 x.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
modrasek
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modrasek »

Milda píše:
DJ.Tom píše:.... hlavní světla stejně je to i opačně.
(v návaznosti na přerušené vlákno přiblblým fúrikem :evil: ) :

jakej přiblbej fůrik :?: to je velmi užitečný udělátko :!:
modrasek kecálek
offroadík zatím nee
Toyota Yaris MC 1.0 HB - modra metalíza
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

:shock: já už nic neříkám,to smrdí puntíkem
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Mildo ahoj vždyť to znáš,žádná kázeň,samej b...... :grin:
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

DJ.Tom píše: ... pokud vypneš motor a necháš klíček v poloze acc, zhasnou hlavní světla, ale dále svítí obrysovky.Ty zhasnou s vydnáním klíčku. Pokud znovu nastartuješ, zase se sepnou hlavní po naskočení altíku + spoždění 3 vteřiny.
Díky za odpovědi, ale toto jsem neměl na mysli :arrow: když chcípneš motor klíčkem.
Mě se jedná o situaci, co se uděje, když ti třeba malým plynem a rychlou spojkou zdechne motor při rozjezdu ( jako té babě), aniž bys makal na klíček. Doufám, že ti hlavní světla při tomto nezhasínají :idea:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

zhasínají je to zcela logické jak padne napětí pod 13,2 V shasnou hlavní světla. Zkoumal jsme plno aut co maj automatiku z výroby (Škoda, Renault, Citroen) mají to na stejnémm principu. Nebyl by ale problém dát tam místo 555 - 556 a udělat ještě jeden časovač se spožděním třeba 10 S který by i po kleknutí motoru ještě 10 vteřin svítil... ale chudák baterka když pak natočíš starter. Jediné kde by se mi to zdálo výhodné jsou výbojková světla kterým nedělají starty dobře. Osobně mi to takto stačí. A motor mi většinou jen tak nechcípá.. a pokud vím že neumím řídit přepnu si světla na manuál.

No jo no některýl lidem se člověk nezavděčí :)
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

:shock:
Naposledy upravil(a) Pavel Mirtl dne 09 říj 2008 01:45, celkem upraveno 2 x.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Zlatej fůrik.
modrasek
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modrasek »

Pavel Mirtl píše:Zlatej fůrik.
jjj.."zlatý prciny".... :grin: , to ne já, to MUDr.Křížková-Nejistá sezona z dílny SS (SvěrákSmoljak) :grin: :grin: :grin:
modrasek kecálek
offroadík zatím nee
Toyota Yaris MC 1.0 HB - modra metalíza
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janoduch »

Janeš Petr píše:už mi z toho cuká voko a furt nic :shock:
no az teraz som sa dostal k tej debate. ale som sa nasmial. :lol: :mrgreen: a co teda ten furik? xixi ja som si len nedavno vsimol tvoj furik aky mas tak preto xixi ten furik.
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

Ahoj, kdo máte béčko, kam dáváte LEDkový světla pro denní svícení? Zkoušel už to někdo do toho výřezu v origogumorámu nad spzkou? Ta díra má na šířku cca 60 cm.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Já to mám uděláno takhle ......
Denní svícení.JPG
Denní svícení. 1 JPG.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

Ahoj, dal jsem se je tam dneska úplně stejně. Díky za fotky.
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“