Kam s CB anténou?

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s CB anténou?

Příspěvek od rescuer »

kresta píše:no právě to je ten problém parkuju na sídlišti tak mi ji může nějakej pitomec urvat z nárazníku a do střechy nemam srdce vrtat natož tahat kabely pod tapecírungem u nás v okolí nikdo neni kdo by mi to nainstaloval do střechy a potom sladil
Chce to odvahu, vrtačku, 12.5 vrták a jedeeeeeeeem
FRONTERA A --- PRODÁNO :-) TĚŠÍM SE NA SETKÁNÍ S NÍ ZDE NA FÓRU
Frontera B-long, rv.03, 6VD1 - 3.2i zvedaná, rozšířená, CB, Profi, Majáky, světelná rampa
Terrano II wagon, rv. 96, 2.7TDi
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

když to dáš do středu střechy a řádně dotáhneš, není vcelku co ladit. Fakticky. Já byl taky celý nasr vrtat střechu a mezi námi, je to taková paráda se signálem, že bych ji už nikdy nikam jinam nedal!!!!!!!!!! a rpotáhneš to úúúúplně skvěle a snadno, u dveří si sundej kousek lemovky a uvidíš, jak to krásně jde, skoro samo.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jen jeden poznatek z boje.....mezi kastli a tapec střechy si dej na 3cm složené noviny!!!!! jinak se orosíš .....jestli jsi neprojel.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

počkám do rána a snad se rozhodnu :grin:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

farmář píše:jen jeden poznatek z boje.....mezi kastli a tapec střechy si dej na 3cm složené noviny!!!!! jinak se orosíš .....jestli jsi neprojel.
sem to nák nepochopil :oops:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
BMW 530D E39
Tatra 148 cas32-hasičáák
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

nepochopil ? no přece jestli nemáš v tapecírunku o díru víc :grin: hele,já to vrtal zevnitř ven šestkou vrtákem abych trefil přesně místo,kde konektor anteny nepřekáží lampičce a pak z venku dovniř stromečkovým na ten průměr 12mm. naladit jí pak musíš tak jako tak. pokud se nedostaneš na optimální nastavení posouváním prutu z cívky , nezbyde ti,než upravit jeho délku nebo délku kabelu štípačkama (radioamatéři, nebijte mně,ale je to rychlejší než měnit kabel ). ale většinou to jde jen tím posunutím v těch imbusácích.
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

Janeš Petr píše:nepochopil ? no přece jestli nemáš v tapecírunku o díru víc :grin: hele,já to vrtal zevnitř ven šestkou vrtákem abych trefil přesně místo,kde konektor anteny nepřekáží lampičce a pak z venku dovniř stromečkovým na ten průměr 12mm. naladit jí pak musíš tak jako tak. pokud se nedostaneš na optimální nastavení posouváním prutu z cívky , nezbyde ti,než upravit jeho délku nebo délku kabelu štípačkama (radioamatéři, nebijte mně,ale je to rychlejší než měnit kabel ). ale většinou to jde jen tím posunutím v těch imbusácích.
jo ták :grin: ještě si seženu ten stromečkovej vrták a vrhnu se na to :) ještě dotaz nepřekáží tam kolem toho světla příčka ve střeše :?:
BMW 530D E39
Tatra 148 cas32-hasičáák
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Janeš Petr píše:nepochopil ? no přece jestli nemáš v tapecírunku o díru víc :grin: hele,já to vrtal zevnitř ven šestkou vrtákem abych trefil přesně místo,kde konektor anteny nepřekáží lampičce a pak z venku dovniř stromečkovým na ten průměr 12mm. naladit jí pak musíš tak jako tak. pokud se nedostaneš na optimální nastavení posouváním prutu z cívky , nezbyde ti,než upravit jeho délku nebo délku kabelu štípačkama (radioamatéři, nebijte mně,ale je to rychlejší než měnit kabel ). ale většinou to jde jen tím posunutím v těch imbusácích.
VRRRRRRRRR, a můžeš mi prosím kolego povědět, co získáš tím, že sestříháš délku kabelu? :-D Vlnová délka CB pásma je 11m, od toho je nějaký koeficient (činitel zkrácení) dle kterého výrobce vydedukoval přesnou délku kabelu 3,6m (ne jen tak vod voka, ale záměrně), když pominu tenhle fakt, pak přichází na řadu otázka, co si pomůžeš krácením kabelu, když ladíš anténu :?: pokud skrátíš kabel, a dostaneš se na jiná čísla PSW, právě se ti to celý úspješně povedlo rozladit, gratuluju :oops: (si tak vzpomínám, že tohle sem kdysi taky někde slyšel :oops: ) Mno, takže ladíme vytahováním či zasouváním prutu. Pokud náhodou se nám nedaří doladit lepší PSV než 1,5 (1,1 či 1,2 se povede málo kdy na autě) tak vezmeme hezky štípačky, a začneme ladit prut jemným odštipováním. Ve finále, dosáhneme našeho vysněného PSV.
Frontera B-long, rv.03, 6VD1 - 3.2i zvedaná, rozšířená, CB, Profi, Majáky, světelná rampa
Janeš Petr
Moderátor

mám frontery dvě,model 93 a 94 a když sudáš to světýlko, je u obou placu na kabel dost. jen si prohlídni tu lampičku,aby ti tam pak šla vrátit - ten konektor antény je dost vysokej. hele,naštuduj to a když ani pak nebudeš vědět to přesné místo pro díru,nafotím ti to na mojí :wink: ....ale myslím,že to ani nebude potřeba. pak prostrčíš svářecí drát dírou po světlu do prava ke spolujezdci a tam ho nasíháš prstama mezerou pod tapecírunkem. asi jsem měl schozený i to střešní madlo,protože jsem to tou mezerou natáhl až dopředu,pak schodíš ten plast na sloupku a pokračuješ dolu, uvolníš pirelu a namáčkneš koaxiál do vzniklé mezery mezi palubku a ,, futra ,, a vrátíš pirelu zpátky pak už si to tahej kudy tě napadne :grin:
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

děkuji za velmi podrobnou instruktáž :lol:
BMW 530D E39
Tatra 148 cas32-hasičáák
Janeš Petr
Moderátor

rescuer píše:
VRRRRRRRRR, a můžeš mi prosím kolego povědět, co získáš tím, že sestříháš délku kabelu? :-D Vlnová délka CB pásma je 11m, od toho je nějaký koeficient (činitel zkrácení) dle kterého výrobce vydedukoval přesnou délku kabelu 3,6m (ne jen tak vod voka, ale záměrně), když pominu tenhle fakt, pak přichází na řadu otázka, co si pomůžeš krácením kabelu, když ladíš anténu :?: pokud skrátíš kabel, a dostaneš se na jiná čísla PSW, právě se ti to celý úspješně povedlo rozladit, gratuluju :oops: (si tak vzpomínám, že tohle sem kdysi taky někde slyšel :oops: ) Mno, takže ladíme vytahováním či zasouváním prutu. Pokud náhodou se nám nedaří doladit lepší PSV než 1,5 (1,1 či 1,2 se povede málo kdy na autě) tak vezmeme hezky štípačky, a začneme ladit prut jemným odštipováním. Ve finále, dosáhneme našeho vysněného PSV.
máš SZ :wink:
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Janeš Petr píše:
rescuer píše:
máš SZ :wink:
Napodobně :-)
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Už jsem to sem jednou psal, ale že je to koukám actuélní, tak repete:
Nevim, jak u "B"éček, ale "Á"čko má hned za prostřední stropní lampičkou střešní výztuhu :!:
Proto je nutno udělat ďouru až za touto výztuhou :!: :!: :!: . Pohodlnější by to bylo vrtnout rovnou nad lampičkou, ale tam není tolik místa.
Nejlíp by bylo sem hodit vzdálennost středu díry v mm od gumy čelního skla. Ted už se mi ale ven s metrem nechce. Ale na výslovné přání zítra mohu změřit. Jinak není lepšího místa na Fronteře pro prutovou pevnou anténu sklopnou v kloubu a sundavací v závitu. V mém případě SIRIO Turbo3000. Citlivost a efektivní vyzářený výkon výborný. PSW 1,1 na dolním a 1,2 na horním konci pásma díky Michalovi RESCUEROVI, jeho měřáčku a mojí pilce na železo. Zapomeňte, že ten drát jde přeštípnout štípačkama. Je to nerez. Teda, pokud vám na tom nářadí aspon trochu záleží. Jedině řezat pilkou po 10 mm a posouvat v imbusech v patici. Výsledek velmi překvapí. My jsme nakonec zkrátili tu mojí o cca 80mm z původní délky. Montáž patice antény trvá chvilinku. Vyndat lampičku a strčit směrem dozadu tou dírou kus dřeva nebo plechu, aby ses nedostal vrtákem shora až skrz tapec. Tím otvorem po lampičce se dá celý kloub zevnitř stranovým klíčem dotáhnout. Pak sundat plast pravého sloupku u předního okna a tvrdším drátem ( ideální je elektrikářská nylonová protahovací struna) se protáhne koaxiál (bez konektoru) mezi tepecem a střechou bez sundavání čehokoliv dalšího až dolu pod palubku. Tam za odkládací skřínkou podél rámu až ke středovému tunelu. teprve po protažení koaxu připájet konektor.
3-Ant TURBO3000.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Jen doplním HLAVĚ nedělat nikde na kabelu smyčky ( pakli že vám na jedné straně přebývá) raději udělat větší oblouky pod tapecírunkem pod střechou. :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

václav píše:Jen doplním HLAVĚ nedělat nikde na kabelu smyčky ( pakli že vám na jedné straně přebývá) raději udělat větší oblouky pod tapecírunkem pod střechou. :wink:
Tak tak, svatá pravda - uděláte-li na kabelu smičku, začnete tím tvořit tzv. cívku, a opět je vše v pr... :twisted:
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“