Převodovka - divné zvuky (za studena a při vyšších otáčkách)

Převodovky, rozvodovky, ložiska do nich, oleje do nich, a vše ostatní, co se k nim váže, opět jakékoliv modifikace Frontera
Odpovědět
jenik221

Převodovka - divné zvuky (za studena a při vyšších otáčkách)

Příspěvek od jenik221 »

Ahoj, setkali jste se nekdo s cvakanim v prevodovce? (ne v motoru, ten ventil na zpetny odvod paliva to nebude) primo od prevodovky je slyset asi 1.km jizdy (nez se zahreje) jasne cvakani. protoze to za chvili zmizi, tka me to tolik neznervoznuje, znervoznuje me spise randal, ktery prevodovka vydava nad 2500ot. a hlavne pri brzdeni motorem. je schopna rvat, jako by tam neco drelo, nebo hlasite drncelo... a to prosim dela, at je zahrata nebo ne... taky okolo 2000ot. bez plynu jakoby huci. poradi mi nekdo s temito ... doufam jen vadami na krase?
jinak krasnej vikend vsem, Jenik
Slaava
Moderátor

Ložiska

Příspěvek od Slaava »

Zdar! První, co tam odchází, jsou ložiska ze strany motoru - ani ne tak ložisko na rozpínání spojky, jako ložisko vstupní hřídele, ukryté pod víkem. Tam najdeš ještě jedno ložisko, tentokrát válečkové, které taky může zlobit. Problém je totiž v tom, že ve víku je gufero, který jede vcelku nasucho, takže odejde trochu dřív - hlavně pokud je spojkový prostor už hodně zasranej bordelem z obroušenýho obložení.

No a nejproblematičtější je jehlový ložisko, který je na samotný špičce vstupní hřídele převodovky a je usazený v klice. Je to takovej nestabilní paskvil, kterým se angličani pokusili spojit různý GM motory s Isuzu převodovkou.

A co olej, frajere? Měnil's? :wink:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

převodovka

Příspěvek od Nimrod »

Nevím co ti poradit. Osobně bych zkusil vyměnit nejdříve olej a zkontrolovat jeho stav. Pokud by to dělalo i nadále tak pravděpodobně bude muset jít ven převodovka.
jenik221

Příspěvek od jenik221 »

diky kluci za rady. olej jsme musel menit, protoze prevodovka je po vymene - nicmene, delala mi to jedna nesympaticka prazska firma, ktera je ode me asi 200km, je s nima mizerna komunikace a vubec stojej za... bohuzel jedini, kde se mi povedlo jetou prevodovku sehnat. jo, jinak to huceni a drnceni jsem vyresil - zjistil jsem, ze je to plech nad vyfukem:))) a s tim si nejak poradim. zustava tedy jen cvakani pri pred zahratim... co to je? :)
mejte se, jenik
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

jenik221 píše:diky kluci za rady. olej jsme musel menit, protoze prevodovka je po vymene - nicmene, delala mi to jedna nesympaticka prazska firma, ktera je ode me asi 200km, je s nima mizerna komunikace a vubec stojej za... bohuzel jedini, kde se mi povedlo jetou prevodovku sehnat. jo, jinak to huceni a drnceni jsem vyresil - zjistil jsem, ze je to plech nad vyfukem:))) a s tim si nejak poradim. zustava tedy jen cvakani pri pred zahratim... co to je? :)
mejte se, jenik
Si měl napsat že sháníš převodovku. Jednu tady máme. A to cvakání. Jsi si jistej že to je převodovka? Nemůže to bejt opravdu ten ventil. Strašně špatně se to poznává. Měl jsi odkrytou kulisu řazení za jízdy a poslouchal jsi odkud ten zvuk jde?
jenik221

Příspěvek od jenik221 »

MATE PREVODOVKU? juuu... to vedet pred dvema mesicema... ale to jsem jeste nevedel ani o tomhle foru:) orientacne, za kolik by byla? zkusim odkryt ten plast a poslechnu si, co tam cvaka... dobrej napad. nejsem holt az takovej technik, jenom nadsenec:) tedka asi 14dni nebudu psat - jedeme na dovcu. mejte se a smejte se, jenik
Odpovědět

Zpět na „PŘEVODOVKA“