Zablokované brzdy - závada posilovače nebo hlavního válce

Brzdový systém všech modifikací Frontera.
Odpovědět
Kvinda
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zablokované brzdy - závada posilovače nebo hlavního válce

Příspěvek od Kvinda »

Zdravím všechny,tak se mi vyskytl problém ,že se mi začala přehřívat převodovka resp. střední panel v autě.Auto netáhne ani na 4x4 tak jsem vylez a polil kola byla bloklá zadní náprava a levé přední ,odjel jsem domů a zkusil to znova a zase byl bloklej předek a pravé zadní.Tak jsem z toho v prdeli,protože je to cca 2 měsíce a byly měněny všechny kotouče a desky,tak mám pocit ,že desky půjdou do hajzlu.Nevíte někdo co s tím??Zítra to dávám do servisu ,ale netvářili se,že by věděli o co jde.Za studena to jde,ale ujedu pár kiláků a jedu jak šnek,nechci to dokurvit,tak pokud někdo ví ať dá vědět,díky
2.2 Dti 2002
733 521 898
Janeš Petr
Moderátor

Re: Mám zabržděný celý auto Frontera B 2.2dti

Příspěvek od Janeš Petr »

jedna z možností je,že ti vymizela vůle na pedálu,druhá,drží ti to posilovač,nebo třetí, praskla pružina v hlavním brzdovém válci. všechny se projevujou stejně- ty si našlapeš kapalinu do okruhu ale ona nemůže zpět do bandasky.tím že se pak ohřeje stálím přibržďováním,nabyde ještě víc,a tak se to potupně zhoršuje. je třeba lehnout pod auto a ykusit odpustit tlak z odvzdušňovacích šroubů. pokud tam je,je to jasné,je to jedna ze tří popsaných věcí.pokud tam není,je třeba hledat v samotných kolech,ale podle toho co píšeš,že se to mění,myslím,že tam nic nenajdeš.
Janeš Petr
Moderátor

tak jak ? nemůžu ti poslat SZ. jak jsi říkal,že ti to zasyčí a pak se to rozjede , odpoj ten podtlak uplně a zkus s tím jet,jestli se to zabrzdí zas.víš co myslím,vyloučit ten posilovač,že nezůstává nějakej seklej. dávej ale bacha,bude to mizerně brzdit,ať si nerozbiješ hubu.neříkal ti ten mechanik,proč měnil ten hlavní brzdovej válec ?
Kvinda
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kvinda »

tak jsem se konečně dostal k psaní.Mohu jen konstatovat,že jsem nejspíše narazil na blbce,protože jsem to nechal opravit a podle "odborníků"je to brzdovej válec ,nechal jsem ho tedy koupit na vrakárně za 4500,- po výměně ,mě opravář přesvědčoval,že je to už v pořádku i když evidentně nebylo ,převodovka hřála a auto bylo zabržděný jako kráva ,no nic na plat po telefonické domluvě s petrem ,kde jsme identifikovali poruchu a dospěli k závěru ,že za vším je posilovač,jsem se rozhodl k radikálnímu kroku-koupil jsem si druhý auto.fronteru jsem nechal do neděle v bazaru a ráno jsem si s kamarádem pro ni zajel,ovšem nastal další problém-nešla nastartovat,nechal jsem ji tedy odtáhnout do servisu ve kterém ,tedy podle, nich dělaj na autě od pondělí,po telefonické dotazu dnes ve čtvrtek ,mě bylo zděleno ,že padá nafta,no opravdu na to bych nepřišel.brzdy by měly být hotový ,ale nevědí si rady s těmi starty.jak podotkl prodavač z bazaru ,pane víte ,že jste si pořídil to druhý auto za pět minut dvanáct?má pravdu,ale já stejně netrpělivě čekám ,až mi opraví fronteru a stejně nechám toho nissana co jsem si pořídil v sobotu stát na dvorku ,kdyby náhodou zase stávkovala frontera.
2.2 Dti 2002
733 521 898
Janeš Petr
Moderátor

a byl to nakonec ten posilovač ? a vrátil jsi ten válec z vrakárny ?
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Kvinda píše:...převodovka hřála...
A olej v ní máš správnej?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Kvinda
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kvinda »

jo byl to prý posilovač,ještě auto nemám,ale brzdy už jsou ,jinak ta převodovka se začala hřát až po defektu těch brzd,dával jsem to za vinu zvýšenému výkonu ,to auto se dalo rozjet na 1 až na třičtrtě plynu ,míň ani hovno
2.2 Dti 2002
733 521 898
Kvinda
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kvinda »

válec vyměnili za ten posilovač a ještě vrátili rozdíl 1litr
2.2 Dti 2002
733 521 898
Janeš Petr
Moderátor

tak jsi dobrej obchodník :mrgreen: no,hlavně,jestli jsme se trefili s tím posilovačem
Kvinda
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kvinda »

díky ty lichotníku,jsem hospodskej tak mám k obchodu vlohy,ale stejně mě ti opraváři vždycky ojebou :grin: .uvidím,ale asi nejspíše příští týden,protože na to jestli si auto vezmu v pátek se docela zhrozili.doufám,že opět nebudu muset dokazovat kýblem vody,že auto brzdí.jinak ti ještě jednou děkuji ,že jsi byl na drátě a měl jsi se mnou trpělivost
2.2 Dti 2002
733 521 898
Janeš Petr
Moderátor

mně zas vždycky vojebou hospodský :grin: dneska jsem si dal držkovou a segedýn a jedinej rozdíl byl v tom,že do druhýho talíře s těma vařenejma trubkama mi přidal knedlíky
Kvinda
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kvinda »

tak to mám hotový a na dvorku,stálo to 2500 a jezdí to dobře.už to nebrzdí a padání nafty se vyřešilo výměnou hadic od přepadu,brzdy výměnou posilovače a hlavního válce.děkuji petrovi za ochotu a teď čekám na další problémy.
2.2 Dti 2002
733 521 898
Janeš Petr
Moderátor

ty seš normální pesimista :mrgreen:
Kvinda
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kvinda »

to víš ,podnikání v pohostinství .to ti změní koplexně pohled na problémy. :grin:
2.2 Dti 2002
733 521 898
Odpovědět

Zpět na „BRZDY“