B 1999, 3,2 V6 automat...taky nestartuje

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

B 1999, 3,2 V6 automat...taky nestartuje

Příspěvek od sherpa »

Zdravim vsechny spolutrpitele. Moje Veronika si pomyslila, ze mi pripravi krasny darek k mym vcerejsim narozeninam, a tak mi dneska nenastartovala :lol: :mrgreen: :!: Timto se pridavam do klubu k Rescuerovi :cry: . jdu si otevrit pivo a poldeci.
Nemam v aute plyn takze to bude jednodussi. Po telefonicke konzultaci s N+K jsem preskouseli kdeco ale zadny posun vpred. Starter se netoci jenom cvaka a pritom blikaj vsechny kontrolky a digitalni tacho meric {km}. Avsak nesviti kontrolka dobijeni. Na volantu a spinaci skrince jsem koukal a kontakty vsude dobry, nic neupadlo, neni rozpojene. Vsechny pojistky v kabine i v motoru jsou OK {i kdyz nektere jsou silnejsi jak maj bejt}. Ke starteru je ........pristup...bez odkrytovani to nejde. Baterie startovala v pohode doted, nemela se cim vybit, svetla vypnuty vsechny. Kontrolka dobijeni jeste vcera rano urcite svitila. Nastartovat nejde v P ani v N rezime paky razeni, pakou se da hybat v plnem rozsahu od P po 1. oleje v motoru je dost, v prevodovce taky {netece, a nedavno byla menena napln}
takze co se stalo sakra? >
odesel starter/mozno jenom kotva v mezipoloze jen jak to klepnout..?/ .....nebo
problem s dobijenim z alternatoru a tedy vybita baterie + elektricky komplikace
nebo....neco horsi....+ komplikace

kazda rada dobra, jenze nejsem mechanik ani elektrikar a rozdelavat spodek si netroufnu. takze bud neco jednoduche nebo odtah do servisu. :(
diky moc.

jo a extra VELKE DIKY N+K za pohotove rady po telefonu, moc to pomaha {psychicky} kdyz nekdo vi jak co kde ....i kdyz zatim se reseni nenaslo.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
sowwwa
Začínající diskutér

Re: B 1999, 3,2 V6 automat...taky nestartuje

Příspěvek od sowwwa »

Je sice divny ze ti nesviti kontrolka dobijeni, ale to s tim asi souviset nebude. Zrejme bude problem v tom starteru, chtelo by to trochu pootocit klikou, pak se treba chytne ..

Jinak pristup ke starteru by mel byt od leveho predniho kola, aspon u me to tak je ..
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Přece jen bych začal od baterky. :twisted:
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

jasně,hustoměr ti hned ukáže,kterej článek ti dal sbohem
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

závada číslo jedna: očistit kontakty baterie a pořádně!!!!!!!!!!!!!!!!dotáhnout. To si nedělám prdel, kdys mě to stálo prachy za elektrikáře, kterej mě div nekopl do prdele.....pořádně dotažená baterka je základ.Bez debat, nikdy jinak.
Závada číslo dvě....uzemnění motoru...hovno zemnící pásky. Novou. Bliká ti to, protože proud spíš bloudí.Zkus tohle a dej vědět.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

no po shlednuti ceny za starter u opla > 23k SKK asi vyzkousim uplne vsechno.
farmari > diky za tipy. ale ty pasky jsem nepochopil... :?
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
Janeš Petr
Moderátor

sherpa píše:no po shlednuti ceny za starter u opla > 23k SKK asi vyzkousim uplne vsechno.
někde (bejvá to u silentbloku motoru ) máš takovou placatou ,pletenou ,měděnou,solí sežranou pásku,co ti kostří motor. případně to bejvá pokračování mínusového kabelu od baterky
*pt*
Pokročilý diskutér

Sorry ,ale ja si musim rypnut :D

Příspěvek od *pt* »

Tomas, a v akom stave mas koberceky ty? :twisted:

ok ok
inak moja uprimna lutost kamo :?
ale snad to nebude nic vazne (a drahe) a zasa budes veroniku prehanat pod Tatrami ;)
mfg

*pt*

Lexus NX200t
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Sorry ,ale ja si musim rypnut :D

Příspěvek od sherpa »

*pt* píše:Tomas, a v akom stave mas koberceky ty? :twisted:

ok ok
inak moja uprimna lutost kamo :?
ale snad to nebude nic vazne (a drahe) a zasa budes veroniku prehanat pod Tatrami ;)
no servus kobercek :-),
moje koberceky su taketo: vpredu krasne zamatove s modrym lemom s vysivanym ornamentom. vzadu su gumene rohoze tusim z ASTRY a zadne modro lemovane koberceky z tej supravy, ale tie modro lemovane su prilis male {univerzalky}, takze zhanam nieco sirsie a dlhsie s lemovanim, co bude pasovat ku prednym a zaroven to pokryje podlahu co najviac. vyzera to na dost dlhodobu ulohu ako pozeram. a v kufri mam stare predne ASTRA gumene rohoze, lebo sa mi rozliala nemrzka, a cely kufor mam teraz odolny do minus 35 ale zaroven je lepkavo smyklavy. chce to vytepovat, pripadne kupit tu plastovu vanu. alebo tam hodim daky starsi koberec kovral abo gobelin :mrgreen: :idea:
a kusok som si potunil kryt rezervy nalepkami aby som mal pekne auto.

prave som v mojom domovom servise pozeral BOSCH aku> 75 Ah stoji 4500 SK....uf.... kiezby to bola bateria iba a nie zase daka tazka narocna oprava.

ked to bude hotove a pojazdne tak uz hadam sa konecne zastavim v LV.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Janeš Petr píše:
sherpa píše:no po shlednuti ceny za starter u opla > 23k SKK asi vyzkousim uplne vsechno.
někde (bejvá to u silentbloku motoru ) máš takovou placatou ,pletenou ,měděnou,solí sežranou pásku,co ti kostří motor. případně to bejvá pokračování mínusového kabelu od baterky
U Froncka bejvá obojí - jedno kostří boudu k rámu, druhý motor k rámu. Pokud by tohle nepomohlo (jak píše Farmář Petr, je to základ) tak zkus ke startéru natáhnout přímo do baterky jinou kabeláž a provizorně to tak natočit. Jinak startéru častokrát pomůže ho vyčistit.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
*pt*
Pokročilý diskutér

koberceky od nemrzky a male ...

Příspěvek od *pt* »

sherpa píše:
moje koberceky su prilis male {univerzalky}, takze zhanam nieco sirsie a dlhsie s lemovanim, ....

prave som v mojom domovom servise pozeral BOSCH aku> 75 Ah stoji 4500 SK....uf.... kiezby to bola bateria iba a nie zase daka tazka narocna oprava.

ked to bude hotove a pojazdne tak uz hadam sa konecne zastavim v LV.
takze na tom aute uz prakticky nic hodnotne neni :grin: :mrgreen: :lol:

baterku som tiez kupoval pred zimou (kuwa , to uz bude rok :o ) radsej novu, 75-ku a tiez stala tak nejako...

a kludne prid, cely august sa budem vyvalovat doma (RD alebo PN) ... pripadne rozmyslam ze aj ja by som vybehol tam hore, trochu nadychat tatransky luft :P
chcel som nejaky malicky zrazik teraz 2.-3. augusta, ale vsecko je po dovolenkach , takze najskor asi az tie Petrovice ...to sa dufam vidime :)
tak cau
mfg

*pt*

Lexus NX200t
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

se ku tomu dneska pridalo i blbnouci DO k centralu.....chci dalkove zamknout a ono zamkne a v tu sekundu i samo odomkne. pak sem musel par vterin pockat az zase prejde signal. takze dalkove jsem zamknout uz nedokazal, jenom pres klic manualne u sofera a i tak nektery cudliky ostali nahoru v poloze "otevreno" ale dvere jsou zamknuty vsechny nastesti.
tak zeby to melo takovy "upozornovaci" mod kdyz odchazi baterka? nemel jsem jeste moznost promerit baterku voltmetrem, ale doufam ze to bude ona a ze koupi/instalaci nove se vsechno vyresi.

mel nekdo podobny problem s DO?
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Měl jsem před dvěmi týdny ty stejné příznaky. Jelikož jsem měl zálusk na zimu kupovat novou baterku, nic jsem neřešil a koupil novou hned. A po problému.

(Přitom ta původní se tvářila, že je ok, ale na startovací proud už prostě neměla. A jelikož je elektrika ve froni taková, jaká je, příznakem je cvakání starteru a blikání kontrolek - to jsem zjistil už v zimě, kdy jsem huntoval baterku kvuliva spadlé naftě.)
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Furt to tvrdím. Každá elektrika v autě začíná u baterky !!!
Janeš Petr
Moderátor

...a káždé hledání závady od těch nejjednodušších a nejsnažších věcí ,zase baterky :wink:
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“