parkovačky
- MMS
- Začínající diskutér
parkovačky
Zdravím kluci. po nastartování a zapnutí světel mi parkovačka ( dle pojistek levá strana) mi vyhazuje jednu pojistku za druhou. Dokonce když jsem chvíli hledal závadu tak tu pojistku ani nevyhodilo ale téměř ji roztailo. Okamžitě jsem vypnul motor. První hledání a analizování ukázalo že když zapnu jenom parkovačky tak se mi hřeje pojistka ( mám tam 10A- což je v pořádku) a zároveň mi nesvítí palubka a voltmetr ukazuje obrovskej odběr (ručička je kousek od červenýho políčka) když pojistku vyndám tak dobíjení je ok. Rozebral jsem narýchlo i spínač ale měřění i když mám všechny spínače světel vyplé tak mi to v konektoru spínačů světel ukazuje ve dvou kontaktech stálej proud. Tak nevím jestli je chyba spínače Nebo mám jet po drátech ty leví parkvačky. Pokud bych ale po drátech nemohl najít chybu dejme tomu že spínač by byl ok, je možný nejak natáhnout nové dráty na parkovačky tak aby mi svítila i palubka i všechno jak má?
Naposledy upravil(a) MMS dne 30 čer 2008 06:42, celkem upraveno 1 x.
legenda :Frontera 2.2. dlouhá leštěnka LPG
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
- MMS
- Začínající diskutér
Původ poruchy parkovaček
Je tomu asi dva měsíce kdy sem jel po dálnici do liberce a jen pár dní před tím jsem dostal od táty dodatečnej dárek k narozkám Hasičák do auta. Koukal jsem na budíky a najednou ukazatel dobíjení prudce klesnul těsně před červené políčko... v zápětí se začalo hoooodně kouřit z palubky...tak okamžitě ke krajnici, popadl jsem hasičák... naštěstí kouření přestalo. Zkusil jsem nastartovat a čekal... tak bez světel a blinkrů dojel do Prahy. Spekl se mi kompletní svazek drátů pod palubkou pod přístrojovkou. Tak jsem rozebral palubku a drátek po drátku odtrhoval od sebe. když to celý bylo tak jsem postupně odcvakal podle barevnosti drátek po drátku a pájkoval. Vždy jen danej drátek aby v tom nebyl bordel. A povedlo se. Bohužel moji nedůsledností jsem si nevšiml že ještě o kousek dál právě v místě výměníku topení jsou ještě dva drátky v sobě. Asi nebyli až tak na kontakty protože se mi to projevylo až teď. A proč to vše vlastně začalo kouřit? Někdo předemnou dal v pojistné skříni na místo 10 A pojistky na výstražné blinkry 30 A. tá byla úplně roztavená ale nebyla prasklá. Ono by jinak závada u přepínače směrovek byla klasickou pojistku 10 A vyhodila. Takhle proud porocházel dál. Takže i když to bude blbě vypadat, ale při pořizování novější Frontery (mám v plánu koupit na podzim) budu muset zkontrolovat i všechny pojistky, jestli jsou správně parametricky na svém místě. Toď malá zkušenost.
legenda :Frontera 2.2. dlouhá leštěnka LPG
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG