Kontrolka brzd/ruční brzdy a její čidlo a výkon ruční brzdy
-
frontik
Kontrolka brzd/ruční brzdy a její čidlo a výkon ruční brzdy
caute nevite nekdo kde je cidlo na rucni brzdu?
jakmile nekde skocim pres nejakou diru ... nekdy i proste jen tak mi zacne svitit kontrolka rucni...
ne ze by mi to nejak vadilo .... ale svitit to porad zbytecne nemusi.
diky za rady.
jakmile nekde skocim pres nejakou diru ... nekdy i proste jen tak mi zacne svitit kontrolka rucni...
ne ze by mi to nejak vadilo .... ale svitit to porad zbytecne nemusi.
diky za rady.
-
Brytt cz
- Začínající diskutér
Zkus se nejprve podívat na hladinu brzdové kapaliny,jelikož kontrolka je společná s ruční brzdou. Pokud ti zmizelo najednou tolik brzdovky,že se ti rosvítila,tak raději zkontroluj jestli nemáš někde poruchu na trubičkách, příp. na brzdičích. Mohlo se stát také, že jsi měl menší hladinu dříve a opotřebením brzdových segmentů se snížila hladina pod minimum a při přejezdu nerovností se sepne hladinový spínač.Pokud máš problém opravdu se spínačem ruč. brzdy, většinou se nachází přímo pod pákou ručky. Možnost by byla také v závadě na svazku,který vede pod sedačkou a dále podél prahu. Mohl by být prošoupaný a na nerovnostech se přikostřit a tudíž rosvěcet kontrolku.
První bych ale zkusil tu brzdovku.
První bych ale zkusil tu brzdovku.
-
frontik
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tohle už jsem řešil. Byla to brzdovka. Dolít a hotovo. Kdyby jsi chtěl kontrolovat spínač pod ruční brzdou, tak je opravdu pod ruční brzdou, čili rozmontovat tunel. A zhruba dvacet centimetrů (možná i míň) od toho spínače směrem dopředu pod kobercem je rozpojovací konektor.
Ale vsadím se že to bude tou brzdovkou. Ten spínač nemá kde a proč se rozbít, páč je velice jednoduše udělanej.
Ale vsadím se že to bude tou brzdovkou. Ten spínač nemá kde a proč se rozbít, páč je velice jednoduše udělanej.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
frontik
-
Rosta
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Stačí tam píchnout ohmmetr a uvidíš jestli spínač fakčí.Martin Dudík píše:...zhruba dvacet centimetrů (možná i míň) od toho spínače směrem dopředu pod kobercem je rozpojovací konektor...
Důďa
-
Rosta
- LENKA1976
Ruční brzda: chyba čidla kontrolky a dlouhý chod (samostavy)
Ahoj! Nevíte někdo náhodou ja se dá dostat k mechanismu páky ruční brzdy,aniž by se rozdrbal koberec? Zkouším to zespoda i zhora a nejspíš tam budu muset vyříznout díru!
- Slaava
- Moderátor
Re: rozebrání ruční brzdy
Nazdar! A co přesně s tím chceš udělat nebo co s tím máš za problém? Lana jdou vcelku bez problému odpojit zespoda, vršek do určité míry odhalíš po sundání plastů na tunelu.LENKA1976 píše:Ahoj! Nevíte někdo náhodou ja se dá dostat k mechanismu páky ruční brzdy,aniž by se rozdrbal koberec? Zkouším to zespoda i zhora a nejspíš tam budu muset vyříznout díru!
-
Rosta
Re: rozebrání ruční brzdy
Slaava píše:Nazdar! A co přesně s tím chceš udělat nebo co s tím máš za problém? Lana jdou vcelku bez problému odpojit zespoda, vršek do určité míry odhalíš po sundání plastů na tunelu.LENKA1976 píše:Ahoj! Nevíte někdo náhodou ja se dá dostat k mechanismu páky ruční brzdy,aniž by se rozdrbal koberec? Zkouším to zespoda i zhora a nejspíš tam budu muset vyříznout díru!
...lze zcela odhalit po rozebrani plastoveho tunelu
- Slaava
- Moderátor
...jo, já už si nevzpomínám.
...jo, já už si nevzpomínám.