Nesmyslne hodnoty čidel

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Medved 009
Diskuzní Nováček

Nesmyslne hodnoty čidel

Příspěvek od Medved 009 »

Prosím o pomoc, mam motor x20se a čidla na teplotu sacího potrubi a teplotu vody v motoru mi ukazují uplne hovadiny. Začalo to tím že se mi stalo to, že mi motor při otáčkách nad 2000 ot/min začal motor vynechávat, tak jsem prolezl celý auto a jediný co se mi nezdálo tak byly svíčky, neváhaljsem vymenil jsem je. Dva týdny to dalo pokoj a pak jsem to pro změnu nenastartoval vůbec. Odvezl jsem to do servisu, kde jsem na diagnostice zjistil, ze je spatné podávací čerpadlo na benzín ( tak jsem je ukecal a zmerili jsme manualne tla na sací potrubí a tlak byl od 2,8 -3,2 mpa, tak čerpadlo jsme vyloučily) pak mi řekli ze mi čidlo na teplotu v sacím potrubí ukazuje teploty od 60-80 stupňů v zavisloti na teplotě motoru a co mne dostalo uplne tak čidlo na teplotu vody v motoru mi při studenem motoru ukazuje cca 10 stupňů a při teplém - 10stupňů, nevahali jsme a obě čidla jsme výměnily za nová ( ta starý jsme podle tabulek vyzkoušely a chovali se že jsou v pořádku). Nic se bohužel nezměnilo. Elektrikář tvrdil, že je to v kabelech a tak jsme kabel po kabelu celé auto zkotrolovali a proměřily a hle kabely byli v pořádku. Zatim mi motor jde ale jen do 2000 ot/min a pak škube ja nějakýmu začátečníkovy. Takže ja už nevi co stim tak jsem Vás touto cestou požádat o pomoc
Opel frontera A Sport 2,0i, motor X20SE r.v. 97 zatim jen zaklad, ale pracuje se na tom
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Nesmyslne hodnoty čidel

Příspěvek od premek_k »

No, jak nad tím přemýšlím, zkontroloval bych v prvé řadě kostru - spoj baterka - karoserie, spoj karoserie - motor a veškeré kostřící body - minimálně kolem ŘJ.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

špatné ukostření motoru případně toho kusu,kde jsou ty čidla našroubovaný,ale je divný,že by na to elekrykář nepřišel.zkus to jen tak přikostřit rovnou na baterku kusem drátu a hned uvidíš,jestli je nějaká změna
Janeš Petr
Moderátor

premek_k píše:No, jak nad tím přemýšlím, zkontroloval bych v prvé řadě kostru - spoj baterka - karoserie, spoj karoserie - motor a veškeré kostřící body - minimálně kolem ŘJ.
asi máš rychlejší klávesnici :grin: jak píše že se hodnoty mění s teplotou motoru,mělo by to bejt opravdu kostrou
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Janeš Petr píše:
premek_k píše:No, jak nad tím přemýšlím, zkontroloval bych v prvé řadě kostru - spoj baterka - karoserie, spoj karoserie - motor a veškeré kostřící body - minimálně kolem ŘJ.
asi máš rychlejší klávesnici :grin:
Odpovědi tohoto typu mám v clipboardu ... :mrgreen:

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Janeš Petr
Moderátor

to je ňáký nový sprostý slovo ? :shock:
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

no česky se tomu říká ve schránce ... (CTRL+C -> CTRL+V)

Janeš Petr
Moderátor

:oops:
Medved 009
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Medved 009 »

a nemá tady nekdo plany zapojeni elektriky na tohle auto, abych vedel kolik tech ukostrovacich bodu tam je?
Opel frontera A Sport 2,0i, motor X20SE r.v. 97 zatim jen zaklad, ale pracuje se na tom
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

jééé �lší ��ák, ��ý má ně�e �yb�ku :grin� Jakou barvu máš? Abych n��be bliknul až tě potkám..���
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

jééé �lší ��ák, ��ý má ně�e �yb�ku :grin� Jakou barvu máš? Abych n��be bliknul až tě potkám..���
604 895660
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

604 895660
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

a seru na to
604 895660
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

���������������� ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� ���������������o����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� jak to udelaš tak by ti to mělo jezdit :grin:
tel- +420 608701329 NON STOP
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

ty voe, jaks to udělal ? Nemyslím tím kostičky, ale to zobrazení příspěvku, kdy je fotka až na úrovni podpisu a samotný text je nad tím .... :shock:

Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“