Stolní a topný olej místo nafty, repase a úprava vstřikovače
-
Jan67
Stolní a topný olej místo nafty, repase a úprava vstřikovače
Uz ste sa nekdo stretli s pouzitim vykurovacej nafty do dieseloveho motora? Ake su rizika?
- Slaava
- Moderátor
Vegetol
Já se zatím s topným olejem v autě nesetkal, pokud mě ale mé znalosti kriminálních caus v ČR neklamou, tak chemické složení topného oleje a nafty je téměř identické.
Z referencí znám jenom použití stolního oleje v dehtu a po menších úpravách palivového vedení si to majitelé jenom chválí! Moc jsem po tom ale zatím nepátral.
Z referencí znám jenom použití stolního oleje v dehtu a po menších úpravách palivového vedení si to majitelé jenom chválí! Moc jsem po tom ale zatím nepátral.
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
- Slaava
- Moderátor
Vegetol
Jestli se mi podaří rozchodit můj motor, tak vážně uvažuju o tom, že vyjebu s Českým státem a jeho spotřební daní a začnu do toho po úpravě palivového systému lejt olej na smažení. Co by člověk pro pár korun neudělal.
-
MTZracing
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vegetol
...a budu Ta cestou prenasledovat stovky milovnikov McDonalds... :DSlaava píše:Jestli se mi podaří rozchodit můj motor, tak vážně uvažuju o tom, že vyjebu s Českým státem a jeho spotřební daní a začnu do toho po úpravě palivového systému lejt olej na smažení. Co by člověk pro pár korun neudělal.
-
Rosta
Re: Vegetol
...a z vyfuku mu budou padat hranolky (s jemne kovovou prichuti kousku hlavy motoru)MTZracing píše:...a budu Ta cestou prenasledovat stovky milovnikov McDonalds... :DSlaava píše:Jestli se mi podaří rozchodit můj motor, tak vážně uvažuju o tom, že vyjebu s Českým státem a jeho spotřební daní a začnu do toho po úpravě palivového systému lejt olej na smažení. Co by člověk pro pár korun neudělal.
-
Rosta
Re: Diskuze
...sem nekde slysel, ze tonouci se stebla chyta ... no a ted ta voda ... stoupaSlaava píše:Hm, tak to jsem fakt rozpoutal přínosnou diskuzi...
- Slaava
- Moderátor
Slunečnicový olej
Například http://www.rapidoil.cz/ - v Tescu sem viděl stolní olej za 15,90 Kč - a to bylo balení po litrovejch flaškách, co teprv až koupím sud pro hospody 
-
EVIL
- Slaava
- Moderátor
Nic žhavýho
Možná i proto je vhodné před vypnutím motoru vyjet olej ze systému a chvíli jet na naftu (hlavně se to teda dělá kvůli snazšímu startu a kvůli promazání naftou). A že by sedimenty byly výrazně horší než u nafty bych taky netvrdil. Celkově bych to neviděl zas tak žhavě. Je sice fakt, že sem po tom zatím moc nepátral, jenže upozornění na to, že to oddělá motor sem slyšel jeom od těch, co o tom maj informace jen z doslechu a ze spekulací a zatím sem neslyšel o nikom, kdo na to jezdil a motor oddělal. A i kdyby motor po pár desítkách tisíc kilometrů potřeboval repasi, tak při současnejch cenách nafty a mojí spotřebě cca 9 litrů na sto si na repasi ušetřím za směšnejch cca 30.000 km. Toliko můj názor, pro mě zatím převládaj klady - doufám, že se za to EVIL neurazí.
Schválně, co na další dehťáci

Schválně, co na další dehťáci
- farmář
- Moderátor
olej
hele,vedle v rajchu na západ na to jezděj i medvědi a super,dokonce ti bejci došli k tomu,že si ho lisujou ze všeho možného i nemožného,jsem odhodlanej na to v létě jezdit se Zetorem,ať zelenou naftu sežere Campo:-)jen to lisování....to je svízel,nedaří se mi sehnat info jaké lisy na to mají,ten na jablka určo ne :-) jo a jde de facto ostolní olej,jen je jinak filtrovanej,ten co máš pod ty hranolky nesmí smrdět,přemýšlel jsem,že bych po sklizni na to koupil pár tun řepky a stát by silně utřel.Je to totální ekologie,když ti to někde vyteče,jde o kulový.To samé o naftě teda říct nejde.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- farmář
- Moderátor
olej
jo ale nikdy bych to nenalil třeba do Mazdy,známej musel nechat vše rozebrat v servisu už po ekonaftě,což je methylester(olej)s naftou v nějakém poměru.Asi je fakt lepší to nemíchat.Výkonově to má být stejné,jen to tuhnutí chladem....no na cestu do Alp bych si to do nádrže nenalil,mě zamrzla i Arktic diesel od OMV.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Arabové
Až arabům vyschnou kohoutky, tak stejně nebude jiná možnost. Do nějakejch novejch systémů vstřikování bych to asi nelil ale u Froncka, kde je jednobodovej nepřímej vstřik do vířivý komůrky a to nejjednodušší čerpadlo nevidím problém. Motor jak v tom Zetoru.