chladenie v 3.2i

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
kout.jk
Super diskutér

Re: chladenie v 3.2i

Příspěvek od kout.jk »

koukej si to auto odtamtud vzít a najdi si příspěvky týkajících se tvých závad, ty si vytiskni a dej to někomu, kdo auta dělá jako návod.Např. zadní ložisko u vás na slovensku seženeš něco kolem 2000,- . Vyndat a vyfoukat chladič bych ti udělal třeba za 50,- apod. Přední sklo usělej na pojistku někoho, kdo má škodovku. Za 1000,- se rád přizná že mu ten divočák odhazuje kameny při akcelaci :grin: Klíňák seženeš v náhradě určitě taky a určitě i destičky. Proboha nebuď blbej :grin: Ručka po vyčištění, promazání a odmastění bude taky fungovat, pochybuju, že budou paky který jsou jenom k ručce sjetý až na kov- maximálně pružinky budou ko atd,atd
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

sherpa píše:Servus kamaradi,

Takze si sadnite k PC {sadnite si fakt} a citajte:
1. na zraz do CZ NEJDEM :cry: lebo auto je v servise, zelam vsetkym stastnu cestu, dobre jazdenie a stretneme sa inokedy. Isto na dalsi zraz pridem lebo vas vsetkych chcem vidiet.
2. moja krasavica je kusok chora….aspon tak to vyzera……..nuz co…..poliecime.
3. v hodnotovom vyjadreni je to cca 80k material a 25k praca. Nenadavajte, nevzdychajte, OPEL servis kazdy pozna.
1 normohodina stoji 800 bez DPH. Ceny su v SKK s DPH.
4. zistilo sa rozne vela rozne zavaznych veci {hovoril som priamo s mechanikom co to testoval a rozoberal priamo v dielni mal fakt ruky od oleja takze nieco tam aj robia :wink: }:
- zadny pravy naboj je koniec….tecie z toho olej, a tym padom su brzdy nefunkcne…. dokonca zo 6 skrutiek drzi len 5, a to preto ze su samorezne…tak asi nejaky fachman opravoval koleso :?: . lozisko 12 000. je mozne ze podobna vec bude aj nalavo…aaau.
- zadne celuste vymenit, {12 000} rucka je nefunkcna…., zadne platnicky vymenit {6400}
- manzety na prednej naprave vymenit, vonkajsie aj vnutorne, ok beriem.
- odisla viskospojka, takze sahara ide na konstanty vykon ale ten nestiha chladit…tak preto sme varili kavu {9300}, vymenit uzaver chladica {700 SKK za kusok pliesku}, zrejme prepusta kusok, resp. neverime mu. :roll:
- chladic treba vybrat a vycistit od musiek a ineho inertneho materialu, ok beriem.
- vymenit klinovy kusok popukany remen 1625 SK, v autokelly zozenieme lacnejsie ze? Ano beriem za potrebne.
- ramienko zadneho stieraca {kusok kovu} = 2139 SK, dakujem neprosim, aj tak motorcek vraj nefunguje, matica stieraca….123 SK…..hmmmm ma logo opel vykladane briliantami? :?:
- Celne sklo 9600 SKK..to je celkom fajn cena, alebo? Praca 2k, lepidlo 2k k tomu. Ale zatial to prezijem aj s puknutym.
- Tlmice napodiv su cele, nie su vytecene a este celkom su OK. Netreba zatial menit.
- Airbag…..nefunguje mu centralna riadiaca jednotka, takze airbagy tam mam {vauxhall logo} ale nefunguju. No bude treba kupit jednotku…kolko taka vec moze stat v opli resp. inde?
- Jo a samozrejme ze na sklade maju NIC. Takze 3 tyzdne kym to dorazi…zeby z Lutonu?
To akoby som dal opravit rolls royce na mieru {cenou a casom dodania} :grin:

Ak zratam nutne veci {bez celneho skla a stieraca a pod} tak to robi ~ 63k za material. Ak pozhanam lacnejsie tak snad za 50k.
O poloosach v predu rec bola, ze tiez treba vymenit….mechanik hodil cisla ze 30k za 1, tak som povedal, ze to pocka lebo to moze pockat lebo to musi pockat. 4x4 budem potrebovat az na zimu a 1 meter snehu.

No…zhrniem to:
Ano musim si zvyknut na ine cisla ako u formana. Chapem, ze auto nie je nove. Ale s predajcom asi hodim vaznu rec….kedze niektore veci zamlcal. :twisted:

Ak ma niekto dobry kontakt na predajcu nahradnych dielov v SK, resp. v BA {ano pozriem aj tuto rubriku vecer doma} kto bude mat dane diely na sklade ihned budem povdacny. Zaroven som zvedavy na vase proaktivne konstruktivne komentare a emocne smajliky :mrgreen: .

Zelam vela zdaru a tesim sa na fotky/video zo zrazu. :)

PS> mam veselu naladu, neplacem ani to fest neprezivam. :| Ale stale mi trha kutikmi, :lol: fakt je to dozivotne. Zivot ide dalej. tak pome na prechadzku vecer.....
neda sa len suhlasit uz s vyssie napisanym ...nie som ziadny mechos ani autoopravar , ale uz len ta cena za celne sklo je min podozriva - uz som to tu niekde pisal - vymena celneho skla pred mesiacom, cez poistku, aj s pracou cca 8 000 Sk ...vratene od poistovne min tyzden do haliera 8)
dalej len namatkovo > zadne platnicky 6000??? :shock: u Nimroda cca 1000Kc ;)

to skor by som uz podozrieval ze aj tvoje tlmice uz budu EX :roll: vek auta, km podobne ako u mna, vaha este vysia ako 2.2 DTi ....

skus zavolat chalanom Brnakom-kabrnakom, pri takom rozsahu sa ti to uz oplati vlozit do ruk zanietencov ...vravim z vlastnej skusenosti :wink:
rozhodne to nenechavaj ale v tom servise, znie to ako riadna zlodejina :evil:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

nemam sice Bcko ale nechal sem delat zadni loziska na obou stranach zadni napravy a komplet me to vyslo na 17.000 s DPH CZK.Tohle kdyby mi ten mechanik rekl tak s nim vymetu podlahu.Posli je do prdelky at si to zbali a odvez to honem otamtad at ti to jeste nerozbijou.U te zadni napravy ty si videl ze tam ten olej tece?Ta zadni naprava je stejna jak mam ja u Acka a tu sem mel rozebranou.U loziska nema kde by se tam vzal olej to je nesmysl.Olej je v Diferencialu a v napravnici nema co delat.Ani mi neni jasne jak by se tam dostal.Zadne gufero tam neni ted na to cumim do rozkresu.A kdyby tak na brzdy se ti nemuze dostat.Ja mam vzadu originalni pakny a nejsou potreba menit.Staci cele brdy rozebrat povymenovat gumicky na valeccich a rozchodit je.Ted mi kluci delali komplet brzdyu a dal sem za to necelejch 7.000 s praci a s novejma deskama.Najdi si nejakej normalni servis a nebo to dej nimrodovi.Chteji te natahnout na cene.Co nemusis nekupuj v Oplu.Jinak lozisko v zadnim kole ma kryt takze pres nej ti nic neprotece.Pokud budes potrebovat obrazky tak kdyz budu mit chvilku muzu ti to co budes potrebovat dat vzdycky na ftp ale nesmi toho bejt moc pac nestiham :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Za ty penize co rikas se da sehnat celej motor se zeptej rescuera.Jeste me napadlo pokud mas mokry brzdy nezdrha ti nahodou brzdova kapalina misto oleje nespletl se ten mechanik trosicku?Jestli jsou mokry brzdy tak ti muze propoustet prasatko.
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

tie poloosy ak som spravne desifroval tie stvorceky su na vymenu preto, ze ked pripojim predok, tak na asfalte mi to pri plnom rejde preskakuje, taky plechovy klepotavy zvuk...takze tie "zubove spojky" alebo ako sa to spravne u Bcka vola su asi uz obrusene a teda plny zaber 4x4 uz nie je. kondor mi o tom nieco rozpraval cez telefon.

jasne ze je to vela $. skusim zohnat nieco lacnejsie, cez ten bennettcars alebo elit alebo kelly.

otazka do placu pre K+N> dokazete nieco taketo opravit v tom rozsahu ako je pisane? a ked ano tak ako rychlo a za kolko, orientacne. myslim ze do Blanska sa s tym da dojst a ked nie tak dotlacit. :?
vdaka.

patas> fotky mi kludne posli mailom na moju adresu. nemusia mat 10 mb...stacia orientacne.

PS> mechanik nemusi poznat presne ceny, takze ak povie cislo X, mne je to jedno. dolezite je cislo u kasy pri plateni.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Nezlob se na mě, Sherpo ale to si se zbláznil, že se s Opelem vůbec bavíš? To, co píšeš není vůbec nic, tomu autu nic není, dyť ti jenom chtěj vojebat prdel!!! Okamžitě si to odtud vodvez, neblbni ti říkám!!!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

jo diky za nazor, vono se ani moc neda blbnout kdyz na to nemas tolik penez 8) .
takze pozhanam co sa da za lacno a potom ...kto sa hlasi na montazno dielenske prace? :)
pozeral som autokelly a su tam fajne ceny...tak len aby to pasovalo a mal kto zlozit.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

kdybys nebydlel tak daleko, tak s čistym svědomym bych ti kolem doporučil tak tři automechaniky, u kterých by komplet ta práce nebyla dražší jak 4000,- To mi neříkej, že tam u vás neni nějaká normální autodílna. SLAAVA (teda myslim, že je to on) do Opla chodí, jen když se chce zasmát a jde si tam poslechnout vtipné historky místo šimka a grossmana :grin:
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

K Oplovi se nejdeš zasmát ale nasrat. :roll:
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

berte to s rezervou....v opli som bol prvy krat....a este tam pojdem.....vyzdvihnut auto :wink:
inak sa vyskytujem casto v BA a potom na ceste BA>Tatry a spat. takze road movie moze zacat.
minule mi pri ZH chlapik na telefon dorazil do 15 minut, a za 30 minut nakabloval forman po vybrati imobilizera. potme. takze klobuk dole, su aj odbornici na zavolanie. vo frontere to bude ale tazsie.

zatial jedina normalna dielna je podla mna Servis N+K, aj ked som to zazil iba po telefone. ale uz tam ma presvedcil Kondor, ze tomu rozumie a ze ma ferovy pristup. a navyse ma celkom fajn mikrofonicky hlas :grin: :idea:
mohol by nahrat nejaku peknu modlitbu za fronteru a pustali by sme to nasim milackom pred startom kazde rano.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

jj kluci sou oba fajn :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No to ze ti preskakuje predek pri plnem rejdu na 4x4 na asfalte se ani nedivim jestli to nekdo takhle pouzival tak je v hajzlu tak maximalne jehlickove lozisko v tehlici a kdyz nejhur tak homokineticky kloub.Na vrakaci za par korun u opla majlant protoze ti to prodaj jako celou poloosu a to ty nepotrebujes.Byt tebou tak si dam nejdriv studenou sprchu a vyresim zatim to chlazeni.Jestli upeces motor tak si v haji.Predni napravu bych zatim odlozil a v klidu se na ni vykaslal myslim ze to nebude az tak hrozne to ze to preskoci neznamena ze se s tim neda jezdit ja nez sem se k tomu dostal tak sem s tim jezdil pul roku.Chce se to zklidnit z prvniho dojmu nove koupeneho auta a zacit premejslet hlavou.Jak to rikal muj tatik "Vykasli se na to chtit z toho delat nove auto protoze z toho nove auto nebude a opravuj pouze to co je nutny a co se podela uplne".Proste nove auto uz z toho neudelas a kdyz do toho narves spoustu penez stejne se ti to uz v zivote nevrati.Ja uz na to taky kaslu i kdyz sem udelal generalku jedne predni poloosy a preloziskoval sem celou prevodovku a podobne ptakoviny.Na aute se dela porat ale postupne.Ja se takovymto stylem zbytecne vyhodil 17.000 treba za ty zadni loziska pritom jim nic nebylo a cela zavada byla v silentblokach na panhardkach kde me nasledne oprava vysla na par stovek.Takze ted uz to delam tak ze se to nejdriv rozebere zjisti se co je spatne a proc(kazda porucha ma sve priciny a ty je potreba odstranit aby se znovu neopakovala pokud to tedy neni vyrobni vada)a pak se teprve opravuje.Spoustu veci koupis uplne na houb a pak budes zklamany a budes nadavat ze je to drahy.Chce to opravdu klid a rozvahu nez vyhodis penize zbytecne za neco co treba vubec nepotrebuje opravu.
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

jo dik.
no ved preto prave pisem tu a dozvedam sa a lustim a pod.
kedze nemam tech vzdelanie ani moznosti si to opravit sam. {no mam 4 vidlicove kluce a niekedy aj miesto na parkovisku :lol: ale to je tak asi vsetko}..tak musim hladat.....pomoc inde.
kazdopadne nove auto z toho mat nechcem, ale 4x4 mat chcem a funkcne..nemusi byt hned. chladenie detto ale musi byt hned.
a na ten zvysok hodia oko odbornici N+K a povedia ze co s tym. aspon dufam. :idea:
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Slaava píše:Nezlob se na mě, Sherpo ale to si se zbláznil, že se s Opelem vůbec bavíš? To, co píšeš není vůbec nic, tomu autu nic není, dyť ti jenom chtěj vojebat prdel!!! Okamžitě si to odtud vodvez, neblbni ti říkám!!!
Neměl šťastnou ruku, ale plně souhlasím. Vyser se na opel a zkus napsat sz anglánovi, co se vyptával na vauxhala. Aby ses nedivil, vauxhal je na ostrovech daleko běžnější a ceny dílů možná lepší a to nepočítám vrakáče. V ČR je jedno béčko tak na dvacet vrakáčů :roll: :roll:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

sherpa píše: - zadny pravy naboj je koniec….tecie z toho olej, a tym padom su brzdy nefunkcne…. dokonca zo 6 skrutiek drzi len 5, a to preto ze su samorezne…tak asi nejaky fachman opravoval koleso :?: . lozisko 12 000. je mozne ze podobna vec bude aj nalavo…aaau.
- zadne celuste vymenit, {12 000} rucka je nefunkcna…., zadne platnicky vymenit {6400}
- manzety na prednej naprave vymenit, vonkajsie aj vnutorne, ok beriem.
- odisla viskospojka, takze sahara ide na konstanty vykon ale ten nestiha chladit…tak preto sme varili kavu {9300}, vymenit uzaver chladica {700 SKK za kusok pliesku}, zrejme prepusta kusok, resp. neverime mu. :roll:
- chladic treba vybrat a vycistit od musiek a ineho inertneho materialu, ok beriem.
- vymenit klinovy kusok popukany remen 1625 SK, v autokelly zozenieme lacnejsie ze? Ano beriem za potrebne.
- ramienko zadneho stieraca {kusok kovu} = 2139 SK, dakujem neprosim, aj tak motorcek vraj nefunguje, matica stieraca….123 SK…..hmmmm ma logo opel vykladane briliantami? :?:
- Celne sklo 9600 SKK..to je celkom fajn cena, alebo? Praca 2k, lepidlo 2k k tomu. Ale zatial to prezijem aj s puknutym.
- Tlmice napodiv su cele, nie su vytecene a este celkom su OK. Netreba zatial menit.
- Airbag…..nefunguje mu centralna riadiaca jednotka, takze airbagy tam mam {vauxhall logo} ale nefunguju. No bude treba kupit jednotku…kolko taka vec moze stat v opli resp. inde?
- o poloosach v predu rec bola, ze tiez treba vymenit….mechanik hodil cisla ze 30k za 1, tak som povedal, ze to pocka lebo to moze pockat lebo to musi pockat. 4x4 budem potrebovat az na zimu a 1 meter snehu.
Můj pohled je jasnej: autu pakticky nic závažnýho není (kromě tý sahary), takže můžeš několik měsíců bez problémů jezdit a zatím si pročti tohle fórum a s funkcema vozu se porádně seznam - zkurvenejzasranejzčurákovatělej Opelservis vidí naivku, tak z tebe chce vytahat prachy (takhle mi nabízeli výměnu předních vinutých pružin za dvacetpět u auta co má torzky a výměnu altíku za patnáct, když byly uklepaný drátky a opravil jsem si to za 50,- Kč). Do autorizovanýho servisu prostě NEMŮŽEŠ jezdit i kdyby si na to měl prachy, protože ti auto dojebou do mrtva.

Podle toho, co píšeš bych viděl rozsah oprav (všechno je samozřejmě nutno zkontrolovat a prověřit ve skutečném servisu nebo svépomocí, Opelservis jsou banda čuráků a závady si vymejšlí!) na:

- víčko expanzky (300,- Kč v replice)
- novou viskospojku nebo úpravu na elektrické vrtule (s rezervou tak dva litry) - toto je jedinná nutná oprava
- výměna ložisek (to do čtyř tisíc pořídiš, na fóru je kontakt na dovozce z SK, kterej ty ložiska vede) a výměna šroubu úchytu kola (100,- Kč)
- oprava zadních čelistí (proč proboha měnit???) vč. nástřiku, nových destiček a paken pro ručku a lanovodů v replice (1.500,- Kč)
- vyčistění chadiče (3,50 Kč) :lol:
- klíňák (v ČR stojí 800,- Kč)
- zadní stěrač zavařit a stříknout (100,- Kč) s maticí (2,- Kč) a opravit elektroinstalaci motorku (100,- Kč) nebo motorek zrepasovat (500,- Kč)
- čelní sklo (cenu netuším ale slušná firma na autosklo ti to udělá za půlku Opelceny, navíc můžeš provést akci "pojišťovna")
- na ŘJ airbagů ať se ti podívá nějakej autoelektrikář, ne pako z Oplu, nejspíš to bude nějaká banalitka
- homokineťáky budou v pořádku, vysypaný budou maximálně tak vodicí ložiska v těhlicích, takže oprava do litru

Místo těhle chujovin se ale raději zaměř na nutný servisní zásahy (rozvody, náplně, filtry, průplach a tak) podle servisního plánu. Tady se u nově koupenýho starýho auta nevyplácí otálet.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

patas píše:...ze ti preskakuje predek pri plnem rejdu na 4x4 na asfalte se ani nedivim jestli to nekdo takhle pouzival...
Kdo zase, koho mám zabít? :roll:
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

slaavo dik....dobre info.
kolik za rozvody vymenu?

jo a pusku zamkni....strilac se nebudze :!: sme anglicki gentlemeni ta ne?
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“