chladenie v 3.2i

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
sowwwa
Začínající diskutér

Re: chladenie v 3.2i

Příspěvek od sowwwa »

Nojo, jenomze 3.2i neni Opel. Isuzu otvira termostat na 74.5 stupnich, Opel na 92 stupnich. Predpokladam, ze ten motor se nebude moc lisit od toho meho, z r. 94, a me teplota nikdy nestoupla nad stred, ani pri zapadnuti, ani se zapnutou klimou. A to nemam el. vetraky na klimu, coz predpokladam Bcko uz ma, takze by na tom melo byt lip. U Opela by tech 100 stupnu bylo jeste v norme, ale u tohodle motoru, dle meho nazoru, rozhodne ne ..
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

sowwwa píše:Nojo, jenomze 3.2i neni Opel. Isuzu otvira termostat na 74.5 stupnich, Opel na 92 stupnich. Predpokladam, ze ten motor se nebude moc lisit od toho meho, z r. 94, a me teplota nikdy nestoupla nad stred, ani pri zapadnuti, ani se zapnutou klimou. A to nemam el. vetraky na klimu, coz predpokladam Bcko uz ma, takze by na tom melo byt lip. U Opela by tech 100 stupnu bylo jeste v norme, ale u tohodle motoru, dle meho nazoru, rozhodne ne ..
Béčko má dva větráky s proměnnou rychlostí a elektrické, ta sahara u 3,2 mě zarazila. V práci máme tranzita a s visko spojkou jsou problémy od začátku. 8)
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Nejsem si tím moc jistej ale 3,2 má podle mě viskospojkovou vrtuli chladiče vodního okruhu. Můžu se ale mejlit.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

3.2 má opravdu saharu.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

servus kamaradi,

tak som tam dolial dnes vodu priamo do chladica, 3,5 litra sa zmestilo.
ked som nechal otvoreny uzaver a pridal som plyn, tak bolo vidno ze cerpadlo tlaci vodu rychlejsie, lebo vytekala von, resp. robila taku malu fontanku. dobre sa domnievam? cize ak to tak je tak vodne cerpadlo zrejme funguje. tak zeby termostat?

no nic. zajtra skoro rano ked je najvacsia kosa a mrzne az tresti, to odveziem do servisu, cestou si uvarim vodu na kavu :lol: a uvidime. kupil som si 14 litrov novej G48cky tak dufam ze bude dost. preplachneme to po oprave a dame novu napln do minus 35 aby sme mohli v zime jazdit.

dik za vsetky rady, ale FURT NEVIEM co je to ta sahara. vie mi niekto urobit nejaku odborno popisnu prednasku?
vopred vdaka.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

14 litrů nemrzky do frontery :shock: :shock: . voe ,to jsem fasoval do Karosy na celou zimu a ještě jsem jí podělil doma se zetorem. to jestli to tam liješ takle ,tak se nediv že vaříš. to je totiž tak hustý,že to přes ten chladič pumpa vůbec neprotlačí.
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

no to mam aj do zasoby samozrejme. nariedime to asi 1 k 1 a budem dolievat uz len nemrzku. resp. pozriem ake su tam pomery na kolko minus, lebo Tatry a udolia...bezne -25. a nerad by som menil motor kvoli tomu ze mi z 3.2 spravi lad cez noc 4.8cku :?
a G48 splna tech normy od GM a Opel ....aspon tak pisu na obale.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Sherpo sahara je přece hodně sluníčka a písku ty kluku šikovná. 8) Ty problémy co máš jsou podle mě jen v podrbaným termostatem. Jinak sahara bude asi ta vrtule za chladičem která se spouští viskospojkou nezávisle na otáčkách motoru ale zato závisle na teplotě. Tak si to představuju já. :mrgreen:
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

myslivec píše:
*pt* píše:
Nimrod píše:Na 3.2 je opravdu SAHARA. Jsou dvě varianty. Něco špatně a zase, něco špatně. Ne Teď zcela regulérně vážně. Pokud ti vylezla teplota takhle nahoru a je dostatek vody tak bych to viděl na špatnou viskospojku na vrtuli. Ještě se pro zajímavost podívej na víčko nalévání oleje jestli na něm není hustá bílá emulze.
nestras hned s penoou :twisted: ..mne to tiez lezie casto az po stvoku, ved sme sa o tom bavili, aj ste preplachli a nepomohlo ... uz to neriesim :roll:
ako vyjde, tak aj zase klesne ...skor to vidim na spatny termostat
Pánové, tak na tohle musím reagovat, *pt*, že to leze nad stovku v létě je normálka a motoru neublížíš, chladící systém je pod tlakem, takže kdy vaříme :?: :?: :?: Zpět do lavic a opáknout fyziku. Ten budík na teplotu je dost blbě odstupňovanej, takže když to atakuje červené pole, pořád se nic neděje. Jestli to sherpovi vyvřelo je průser, ale pokud to drží víčka, tak pohoda. Obecně u oplů lítá rafika teploty, rafika paliva, to je takový folklór, viz. ascona 8) 8)
pockaj, ale asi sme sa nerozumeli -
ja vravim ze lezie po 100-ku! a ze to teda riesit dalej nehodlam ... 8)
ak by to raz slo do cerveneho, budem as tomu zas venovat ..

a co sa tyka toho bodu varu pod tlakom - co si tym chcel ako povedat? Ze vari neskor ako pri 100-ke ..a tym akoze skutocna teplota motora moze byt aj vyssia?? ozaj neviem ako co teraz :?:
Naposledy upravil(a) *pt* dne 14 kvě 2008 21:40, celkem upraveno 1 x.
mfg

*pt*

Lexus NX200t
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

a podle mě je sahara ten plast (může být i plech) za chladičem, kterej usměrňuje vzduch, aby šel přes ventilátor, kterej tam tvoří tah toho vzduchu. Jinak , jak už tu bylo řečeno, tak ventilátor je poháněn buď klikovkou přes viskozní spojku, nebo elektromotorem přes snímač teploty v chladiči.
Jinak SAHARA RULEZZZZZZ :grin: :grin:
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

jo diky, uz chapu :) , tak si idem lahnut na slnko nech ma kusok opali.

rano som moc nenavaril tej kavy.....rucicka nesla nad 90 stupnov......hmmmm zeby samooopravna funkcia frontery?
ale skontroluju mi to, preplachnu a daju novu napln G48.
+ urobia dalsich x veci>
dal som vymenit DIFF oleje, kontrola brzd, tlmicov, nastavit rucku, diagnostika,..uvidime.
prevodovku zatial nie. ale aj to pride na program dna coskoro.
dam info ked bude hotove. sam som zvedavy.

PS> a ta nemrzka. v 4l baleniach je uz riedena, a je tekuta asi ako voda, len je modrozelena. v 1l baleni sa mi zdala tmavsia a hustejsia to je pravda. ale predpokladam ze tam naleju tie 4l bandasky 3ks. a zvysok podolievame ked ubudne casom.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

kout.jk píše:a podle mě je sahara ten plast (může být i plech) za chladičem, kterej usměrňuje vzduch, aby šel přes ventilátor, kterej tam tvoří tah toho vzduchu. Jinak , jak už tu bylo řečeno, tak ventilátor je poháněn buď klikovkou přes viskozní spojku, nebo elektromotorem přes snímač teploty v chladiči.
tak tak :grin: :grin:
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Janeš Petr píše:
kout.jk píše:a podle mě je sahara ten plast (může být i plech) za chladičem, kterej usměrňuje vzduch, aby šel přes ventilátor, kterej tam tvoří tah toho vzduchu. Jinak , jak už tu bylo řečeno, tak ventilátor je poháněn buď klikovkou přes viskozní spojku, nebo elektromotorem přes snímač teploty v chladiči.
tak tak :grin: :grin:
Jo popsals to naprosto přesně. :P
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

Servus kamaradi,

Takze si sadnite k PC {sadnite si fakt} a citajte:
1. na zraz do CZ NEJDEM :cry: lebo auto je v servise, zelam vsetkym stastnu cestu, dobre jazdenie a stretneme sa inokedy. Isto na dalsi zraz pridem lebo vas vsetkych chcem vidiet.
2. moja krasavica je kusok chora….aspon tak to vyzera……..nuz co…..poliecime.
3. v hodnotovom vyjadreni je to cca 80k material a 25k praca. Nenadavajte, nevzdychajte, OPEL servis kazdy pozna.
1 normohodina stoji 800 bez DPH. Ceny su v SKK s DPH.
4. zistilo sa rozne vela rozne zavaznych veci {hovoril som priamo s mechanikom co to testoval a rozoberal priamo v dielni mal fakt ruky od oleja takze nieco tam aj robia :wink: }:
- zadny pravy naboj je koniec….tecie z toho olej, a tym padom su brzdy nefunkcne…. dokonca zo 6 skrutiek drzi len 5, a to preto ze su samorezne…tak asi nejaky fachman opravoval koleso :?: . lozisko 12 000. je mozne ze podobna vec bude aj nalavo…aaau.
- zadne celuste vymenit, {12 000} rucka je nefunkcna…., zadne platnicky vymenit {6400}
- manzety na prednej naprave vymenit, vonkajsie aj vnutorne, ok beriem.
- odisla viskospojka, takze sahara ide na konstanty vykon ale ten nestiha chladit…tak preto sme varili kavu {9300}, vymenit uzaver chladica {700 SKK za kusok pliesku}, zrejme prepusta kusok, resp. neverime mu. :roll:
- chladic treba vybrat a vycistit od musiek a ineho inertneho materialu, ok beriem.
- vymenit klinovy kusok popukany remen 1625 SK, v autokelly zozenieme lacnejsie ze? Ano beriem za potrebne.
- ramienko zadneho stieraca {kusok kovu} = 2139 SK, dakujem neprosim, aj tak motorcek vraj nefunguje, matica stieraca….123 SK…..hmmmm ma logo opel vykladane briliantami? :?:
- Celne sklo 9600 SKK..to je celkom fajn cena, alebo? Praca 2k, lepidlo 2k k tomu. Ale zatial to prezijem aj s puknutym.
- Tlmice napodiv su cele, nie su vytecene a este celkom su OK. Netreba zatial menit.
- Airbag…..nefunguje mu centralna riadiaca jednotka, takze airbagy tam mam {vauxhall logo} ale nefunguju. No bude treba kupit jednotku…kolko taka vec moze stat v opli resp. inde?
- Jo a samozrejme ze na sklade maju NIC. Takze 3 tyzdne kym to dorazi…zeby z Lutonu?
To akoby som dal opravit rolls royce na mieru {cenou a casom dodania} :grin:

Ak zratam nutne veci {bez celneho skla a stieraca a pod} tak to robi ~ 63k za material. Ak pozhanam lacnejsie tak snad za 50k.
O poloosach v predu rec bola, ze tiez treba vymenit….mechanik hodil cisla ze 30k za 1, tak som povedal, ze to pocka lebo to moze pockat lebo to musi pockat. 4x4 budem potrebovat az na zimu a 1 meter snehu.

No…zhrniem to:
Ano musim si zvyknut na ine cisla ako u formana. Chapem, ze auto nie je nove. Ale s predajcom asi hodim vaznu rec….kedze niektore veci zamlcal. :twisted:

Ak ma niekto dobry kontakt na predajcu nahradnych dielov v SK, resp. v BA {ano pozriem aj tuto rubriku vecer doma} kto bude mat dane diely na sklade ihned budem povdacny. Zaroven som zvedavy na vase proaktivne konstruktivne komentare a emocne smajliky :mrgreen: .

Zelam vela zdaru a tesim sa na fotky/video zo zrazu. :)

PS> mam veselu naladu, neplacem ani to fest neprezivam. :| Ale stale mi trha kutikmi, :lol: fakt je to dozivotne. Zivot ide dalej. tak pome na prechadzku vecer.....
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

:o :o :o :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: Kvalita za rozumnou cenu. To by mě asi jeblo. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“