Zařazení redukce bez zapojení přední nápravy u Frontery B
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Zařazení redukce bez zapojení přední nápravy u Frontery B
ale tak nestalo,ale uznej,že při velkým rejdu to všechno pěkně namáháš. počínaje kardanama a konče třeba gumama. ale já mám manuály,takže s redukcí problém nemámfronterman píše:a stalo sa niečo?Janeš Petr píše:když si stahnu okno,je to i slyšet,jak se ten předek na suchu šponuje
a skúsil si to počúvať aj bez predného a redukcie?
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
No hlavně nezatáčej - popř. přesuň prosím svoje snahy o zničení vlastního vozu do sekce viewtopic.php?f=20&t=1281fronterman píše:Pokiaľ viem a to viem na 100%, ani na UAZe nezaradíš redukciu bez zaradeného predného náhonu a tam teda žiadna elektronika nie je...skrátka prevodovka je tak konštrukčne riešená...s prívesom bežne cúvam zo zaradeným predným náhonom a redukciou aj na asfalte a nič sa nedeje...a nemám ani žiadne obavy o to
Redukci lze zapojit i bez připojení předního náhonu - obzvláště u vozidel bez mezinápravového diferenciálu je to snadné. U Frontery A si jenom stačí pořídit manuální zubové spojky v nábojích kol (tzv. volnoběžky), u Frontery B je potřeba vochcat ovládací systém a čidlo.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
A jen Frontermana nechte, servisy a dodavatelé dílů také musí býtz něčeho živi, no ne?
vždyť on ví že se to kur...vsky namáhá, zkrátka je mu to jedno, jeho prachy!!!
ne moje, já bych takový přístup za volantem mého auta trestal veřejnou popravou.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Re: Redukce Frontera B
Ohledně poznámky k montáži manuálních volnoběžek na Fronta clas "B":
Po konzultaci s Petr a Jitka to na Béčku lze, ale je nutno velmi zásadně překopat přední nápravu a zrušit pneumatické přiřazování předku. Pneumechanický princip je tu v příslušné sekci velmi podrobně popsán. Už nevim, zda Nimrodem nebo Slavou. Dali si s tím hoši práci to popsat, tak si to najděte.
Tak kdo do toho půjde - dát na Bčko manuály
Nebo je tam už někdo máte

Od Sláava: "........Redukci lze zapojit i bez připojení předního náhonu - obzvláště u vozidel bez mezinápravového diferenciálu je to snadné. U Frontery A si jenom stačí pořídit manuální zubové spojky v nábojích kol (tzv. volnoběžky), u Frontery B je potřeba vochcat ovládací systém a čidlo."Franta píše:A proč nénáboj by měl být stejný jako na Áčku/si myslím/ tak pasovat by to mělo
nebo né
Po konzultaci s Petr a Jitka to na Béčku lze, ale je nutno velmi zásadně překopat přední nápravu a zrušit pneumatické přiřazování předku. Pneumechanický princip je tu v příslušné sekci velmi podrobně popsán. Už nevim, zda Nimrodem nebo Slavou. Dali si s tím hoši práci to popsat, tak si to najděte.
Tak kdo do toho půjde - dát na Bčko manuály
Nebo je tam už někdo máte
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
- vesmir
- Začínající diskutér
už jsem to psal tady:
viewtopic.php?f=17&t=1553&start=0
u Béčka stačí vypínačem přerušit jeden drát k ovládání podtlakového ventilu k přední nápravě. Kdykoliv po stisknutí tlačítka 4x4 se odblokuje redukce a připojí přední kardan. Nic víc.
komu by vadilo, že pak při zařazené redukci bliká kontrolka 4x4 symbolizující poruchu (že se nepovedlo připojit předek) tak si může ještě na ten vypínač paralelně proklemovat čidlo z přední nápravy - pak si bude jednotka 4x4 myslet, že je připojen i předek a kontrolka zhasne.
mám to tak udělaný a funguje to, ale abyste nebyli zklamaní: redukce je nesynchronizovaná a na jakékoli zařazení/vyřazení se stejně musí zastavit. Takže třeba na rozjíždění (a pak že jí vyhodíte) to prostě není, ale na popojíždění do garáže super
u Béčka stačí vypínačem přerušit jeden drát k ovládání podtlakového ventilu k přední nápravě. Kdykoliv po stisknutí tlačítka 4x4 se odblokuje redukce a připojí přední kardan. Nic víc.
komu by vadilo, že pak při zařazené redukci bliká kontrolka 4x4 symbolizující poruchu (že se nepovedlo připojit předek) tak si může ještě na ten vypínač paralelně proklemovat čidlo z přední nápravy - pak si bude jednotka 4x4 myslet, že je připojen i předek a kontrolka zhasne.
mám to tak udělaný a funguje to, ale abyste nebyli zklamaní: redukce je nesynchronizovaná a na jakékoli zařazení/vyřazení se stejně musí zastavit. Takže třeba na rozjíždění (a pak že jí vyhodíte) to prostě není, ale na popojíždění do garáže super
- fronterman
- Začínající diskutér
SORRY!!!
vidím, že sa ešte mám čo učiť...takto by som si fakt rýchlo dokurvil auto...nezamýšľal som sa nad tým, keďže pri tom cúvaní s prívesom, som nepostrehol žiadne pazvuky...a manuál mám v nemčine...teraz už viem, že si na to mám dať bacha...díky
PS.: budem už len čitateľ, nie prispievateľ...
vidím, že sa ešte mám čo učiť...takto by som si fakt rýchlo dokurvil auto...nezamýšľal som sa nad tým, keďže pri tom cúvaní s prívesom, som nepostrehol žiadne pazvuky...a manuál mám v nemčine...teraz už viem, že si na to mám dať bacha...díky
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- Žanek
- Super diskutér
Tak si to moc neber. Von to asi ze začátku vyzkoušel na tom asfaltu připojit skuro každej. Když má člověk první auto 4x4 tak se teprve seznamuje s tím co se s autem může a co zas ne.fronterman píše:SORRY!!!
- farmář
- Moderátor
klííd, Frontermanne, jen sem průběžně házej co odešlo
no jo, kdyby tak mezinápravák byl... 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
a pak sem ještě přihoď,co ti z toho neodešlo,třeba ten zbytek ještě dobře rozprodášfarmář píše:klííd, Frontermanne, jen sem průběžně házej co odešlono jo, kdyby tak mezinápravák byl...
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- fronterman
- Začínající diskutér
Keďže si chcem aj ja urobiť radenie redukcie bez zaradenia 4x4, tak som sa do toho pustil. Odpojil som konektor od modrého ventilu a skúsil zaradiť 4x4 a stalo sa čo som neočakával, zaradilo mi hovesmir píše:už jsem to psal tady:
- václav
- Pokročilý diskutér
Proč jsi měl zadní nápravu ve vzduchu, zvedni přední kolo , odpoj ty dráty zmáčkni 4*4 zařaď redukci a rychlost a zkus s trím kolem otočit, mělo by to podle mě jít ... jinak nevím. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- fronterman
- Začínající diskutér
Re: Zařazení redukce bez zapojení přední nápravyu Frontery B
o to nejde, ako som to skúšal, ide o to, že to fungovalo, aj keď som tie kontakty odpojil...
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6