Porucha posilovače řízení, kudy vyndat motor, traktory atd..
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Posilovač řízení FR B
´Janeš Petr píše:pokud maj zdviž,je to možná jednodušší,vytáhnout to i s nápravou doluSlaava píše:Třeba pro to tahání spodkem měli důvod a bylo to pro ně pohodlnější, mě to ale příde bejt jako varianta horší než lepší.rescuer píše:nerad bych zde servis zmiňoval, třeba ho zmíní někdo jiný... ja ne-e
Je to normální servis takže sloupovej zdvihák tam je... ale i tak, pokud něco odborník rozebere, očekává se od něj že to složí v původním stavu.
FRONTERA A --- PRODÁNO :-) TĚŠÍM SE NA SETKÁNÍ S NÍ ZDE NA FÓRU
Frontera B-long, rv.03, 6VD1 - 3.2i zvedaná, rozšířená, CB, Profi, Majáky, světelná rampa
Terrano II wagon, rv. 96, 2.7TDi
Frontera B-long, rv.03, 6VD1 - 3.2i zvedaná, rozšířená, CB, Profi, Majáky, světelná rampa
- Janeš Petr
- Moderátor
což,přesadit po projetí volant ,to mohli ještě po opravě v servisu zvládnout ,ale proč ti to neposiluje,to mi jasný není. nevíš třeba ještě o něčem,o co jsi se s náma nerozdělil ?
jako s tim motorem,taky jsi psal,že to normálně jelo a pak nejelo
třeba nějakej obrubák ,nabranej ve stovce ,nebo tak nějak
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Hele, hele... obrubák bych nepřehlídl :-DJaneš Petr píše:což,přesadit po projetí volant ,to mohli ještě po opravě v servisu zvládnout ,ale proč ti to neposiluje,to mi jasný není. nevíš třeba ještě o něčem,o co jsi se s náma nerozdělil ?jako s tim motorem,taky jsi psal,že to normálně jelo a pak nejelo
![]()
třeba nějakej obrubák ,nabranej ve stovce ,nebo tak nějak
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Ahoj, já když jsme měnil čepy řízení, tak jsemm si odpočítal závity a dal nový, ale asi byli delší či co a než jsme zajel na geometrii a seřídil, tak když jsem chtěl jet rovně byl volant lehce nalevo a moc tam nedržel, nejlíp držel uprostřed ale to jsme jel já doprava. Není možné, že tím že by sundali tu nápravu hli taky s něčím v řízení ? Možná to i trošku poznáš že budeš hoblovat pneumatiky.
Tom
Tom
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Určitě pohly, měly rozebraný i řízení tuším :-(DJ.Tom píše:Ahoj, já když jsme měnil čepy řízení, tak jsemm si odpočítal závity a dal nový, ale asi byli delší či co a než jsme zajel na geometrii a seřídil, tak když jsem chtěl jet rovně byl volant lehce nalevo a moc tam nedržel, nejlíp držel uprostřed ale to jsme jel já doprava. Není možné, že tím že by sundali tu nápravu hli taky s něčím v řízení ? Možná to i trošku poznáš že budeš hoblovat pneumatiky.
Tom
Ale už tam to auto nedám...
- Janeš Petr
- Moderátor
rozebraný nebo jen sundanou převodku z rámu ? jestli jen sundaný,tak myslím,že to bude fakt jen přesazený na tisícihranu( to nemá žádnej vliv na geometrii ) jestli je zajímalo,co je v ní,tak to potěš pánbůh. nemohli ti jen šáhnout do vymezování vůle ? zkus to o půl otočky povolit,jestli to pak pujde snáz. a co hadice? přehozené,zlámané... ?
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak daleko sem se ještě nedostal... přiznám se ani sem v rychlosti posilovač nenašel :-D Takže teprve se fo toho pustím...Janeš Petr píše:rozebraný nebo jen sundanou převodku z rámu ? jestli jen sundaný,tak myslím,že to bude fakt jen přesazený na tisícihranu( to nemá žádnej vliv na geometrii ) jestli je zajímalo,co je v ní,tak to potěš pánbůh. nemohli ti jen šáhnout do vymezování vůle ? zkus to o půl otočky povolit,jestli to pak pujde snáz. a co hadice? přehozené,zlámané... ?
- Slaava
- Moderátor
Asi to chtěli vytáhnout spodkem i s převodovkou. Jenže to se musí sundat náprava i řídící tyče. Proto mi připadá bejt lepší stáhnout převodovku a motor vytáhnout vrchem. I servisní manuál uvádí vyndavání motoru pouze vrchem.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
nedá se to srovnávat, motor se vyndavá vrchem, to je ani ne půl práce proti snaze spodem.Sundat vrtuli z motoru, vyndat chladič, sundat haupnu, odpojit vše, vyndat starter, motor zavěsit, osšroubovat převodovku, stáhnout z ní a vyndat. Jsou horší věci.Tohle je jen pracný a blbý, hlavně u ISUZU kde je hafo podtlaků. Nandat je trošku horší, tefit se vystředěnou spojkou na mrkev a zároveň udržet rovinu s převodovkou...dobrý siji zespoda srovnat heverem. Jako vyhazovat nápravu,auto zvedlý celý a spouštět motor se nedá srovnávat!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no jo no. Osobně by mi bylo jedno jak ten motoro dostávají ven, kdyby to vrátily ve stavu v jakém dostaly. tj. volantem se točilo za jízdy malíčkem, a byl rovně...
- Janeš Petr
- Moderátor
je to o tom,jaký má kdo podmínky. schodíš saharu,pár hadic ,držáky siletbloků na motoru a jeden na skříni, acelé to máš dole raz dva. to samé montáž , poskládáš to celé pěkně na place,a pak to jen chytneš na silentbloky(mám zato,že i ve výrobě se cpou již smontovaný agregáty spodem.je tam menší riziko poškození čehokoliv) akorát že tady musí schodit i část nápravy. já ty podmínky nemám,tak to dělám tak jak píšeš,akorát si nejdřím shodím do jámy skříň a pak teprv tahám motor. nějak se mi to pak snáž dává zpátkyfarmář píše:nedá se to srovnávat, motor se vyndavá vrchem, to je ani ne půl práce proti snaze spodem.Sundat vrtuli z motoru, vyndat chladič, sundat haupnu, odpojit vše, vyndat starter, motor zavěsit, osšroubovat převodovku, stáhnout z ní a vyndat. Jsou horší věci.Tohle je jen pracný a blbý, hlavně u ISUZU kde je hafo podtlaků. Nandat je trošku horší, tefit se vystředěnou spojkou na mrkev a zároveň udržet rovinu s převodovkou...dobrý siji zespoda srovnat heverem. Jako vyhazovat nápravu,auto zvedlý celý a spouštět motor se nedá srovnávat!
- farmář
- Moderátor
jak kdy, ale dostat ho tam ve dvou zpátky jde docela dobře, jen mít woko aby to šlo přímo a je to. Když sundáš nápravu, rozhodíš ji pokud ji rozebereš, je to vážně zralý ji pak celou přejít a udělat geo. Na což při horem ani šáhnout nemusíš.Plus ta maličkost, že bez motoru auto kamkoliv postavíš,kdežto v druhém případě ho máš pořád na zvedáku. Plus šrouby do rámu....u staršího auta je to tak GO nápravy, rozebrat a co jde a je třeba udělat. Plus vyvařit rám v motorové části...nic neříkám rámy se přeci mění a ne vaří....no jak které a jak kdy. Ale když to spočteš na čas a co je pak nutné...můžeš to dělat leda na svém.Ale mě stačí koza nad autem, hupcuk na motor a pár klíčů...uděláš to kdekoliv,relativně rychle a dobře. Vyndáš ho sám, zandat radši ve dvou.Ale neříkám, proti gustu a haldě práce není žádná! Jenže divit se že pak divně zatáčí auto...je zbytečné. U soutěžáku rozebíráš a seřizuješ pořád, ale tohle je asi něco jiného. Jinak je taky dobrý nechat opískovat kastli a pokovovat ji, tak se dělají veteráni
půlil jsem i traktor a nedá se to srovnávat! 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- farmář
- Moderátor
Výroba je něco jiného, vše je nové, vše má svůj rozměr, nic není hnuté, vše jde na seřízení....
s tím se to nedá srovnávat.Bohužel.
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Koukám se zase všichni bavíte... a na můj účet... Kurňa, hoši aby mi stačila peněženka a v pokladně termopáska...farmář píše:jak kdy, ale dostat ho tam ve dvou zpátky jde docela dobře, jen mít woko aby to šlo přímo a je to. Když sundáš nápravu, rozhodíš ji pokud ji rozebereš, je to vážně zralý ji pak celou přejít a udělat geo. Na což při horem ani šáhnout nemusíš.Plus ta maličkost, že bez motoru auto kamkoliv postavíš,kdežto v druhém případě ho máš pořád na zvedáku. Plus šrouby do rámu....u staršího auta je to tak GO nápravy, rozebrat a co jde a je třeba udělat. Plus vyvařit rám v motorové části...nic neříkám rámy se přeci mění a ne vaří....no jak které a jak kdy. Ale když to spočteš na čas a co je pak nutné...můžeš to dělat leda na svém.Ale mě stačí koza nad autem, hupcuk na motor a pár klíčů...uděláš to kdekoliv,relativně rychle a dobře. Vyndáš ho sám, zandat radši ve dvou.Ale neříkám, proti gustu a haldě práce není žádná! Jenže divit se že pak divně zatáčí auto...je zbytečné. U soutěžáku rozebíráš a seřizuješ pořád, ale tohle je asi něco jiného. Jinak je taky dobrý nechat opískovat kastli a pokovovat ji, tak se dělají veteráni![]()
![]()
půlil jsem i traktor a nedá se to srovnávat!
- farmář
- Moderátor
kdepak. Já ti držím palce.