Zvedání zadku Frontery A prodloužením třmenů listových per

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
Odpovědět
čeliš vítězslav

Zvedání zadku Frontery A prodloužením třmenů listových per

Příspěvek od čeliš vítězslav »

Pustil jsem se dle návodu prezentovaného na odkazu rady a tipy do zvedání A Sportky r.v.95(listová péra).Byla tam popsána výroba delšího třmenu,který je mezi zadní částí list.péra a držákem na karoserii.Jednalo se o prodloüžení z 8 cm na 16 cm.Původní držák jsem bez milosti vyřezal flexou aniž bych musel vyndávat nádrž a jelikož byly původní gumové dilatace již vymlácené,tak se nahradily novými.Šrouby jsou skrz držák průchozí a tím se zpětná instalace o dost zjednodušila.Ač jsem dodržel všechny rozměry uvedené v návodu,tak jsem byl výsledkem hodně zklamán.Auto se mělo zvednout o 7 cm,ale mě se výška(měřeno od země k lemu) změnila jen asi o 3,5 cm.Netuším,jak se to autorovi povedlo.Nemají s tím něco do činění tlumiče?Neměli by tam byt jiné,delší?Poraďte.Dík
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Pokud je náprava zhruba v polovině listovky tak se může logicky zvednout jen o polovinu prodloužení třmenů .Páka a různé jiné mají holt své zákony a ty neoblbneš.
kout.jk
Super diskutér

Re: Zvedání zadku Frontery A za 32 Kč :)

Příspěvek od kout.jk »

Včera jsem si zvednul fronteru- jsem lenoch a všechno chci rychle. Výrobu zadních třmenů jsem vzdal- jen jsem si v hutních materiálech koupil 84cm stejného plocháče z kterých jsou zadní třmeny udělaný (8x40mm), doma jsem ho nařezal na čtyři kusy po 12cm, třmeny jsem vyndal, přeříznul napůl a tou pásovinou jsem to vevařenim inventorem protáhnul o těch 12cm. Zvednuto asi o 6cm za dvě a půl hodiny, za 32Kč a asi 6 E-B elektrod :grin:
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvedání zadku Frontery A prodloužením třmenů listových per

Příspěvek od premek_k »

njn, ale životnost asi nebude dlouhá - aspoň podle mě. Tím vařením se změnily vlastnosti těch třmenů...
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

Přémo uvidim- o pevnosti svárů jsem přesvědčen a v nejhoršim případě je hold udělám celý nový.
604 895660
Tankan
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Zadní třmeny listových per zadní nápravy (houpačky)

Příspěvek od Tankan »

Nazdar lidičky. :grin:
Měl bych na Vás jednu takovou prosbičku. Před zhruba půl rokem jsem si koupil Opel Campo rv.92.Postupně si ho dávám svépomocí do hromady. Teď jsem ale dospěl k bodu kdy se mi nedaří sehnat některé díly a kamarád mi poradil, že tady v tomto klubu jsou fajn lidi kteří by mi mohli být ochotni pomoct.
Tento problém jak jsem četl v příspěvcích mělo už více z Vás.
Při opravě zadní nápravy jsem zjistil, že z původních silenbloků na zadních houpačkách už moc nezbylo,což by nebyl ten nejhorší problém. Ale předchzí majitel s tím zjevně jezdiltakto delší dobu a jsou obroušené čepy houpaček na zhruba polovinu síly materiálu. Tak jsem se chtěl zeptat jestli o nějakých houpačkách na Campo nevíte. Síla čepu je 17mm se závitem M14. Druhý problém mi nastal při zamýšlené výměně hlavního brzdového válce. Válec jsem sehnal nový, bohužel bez nádržky na brzdovku a ze starého válce mi tam nepasuje. Rozteč děr na nádržku je 92mm.
Předem díky moc za pomoc. Tankan
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
Slaava
Moderátor

Re: Zadní zavěsy zadní nápravy (houpačky)

Příspěvek od Slaava »

Tankan píše:...kamarád mi poradil, že tady v tomto klubu jsou fajn lidi kteří by mi mohli být ochotni pomoct...
Tak to bude omyl, frajere... :evil:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Ne, dělám si prdel. Vítej, soukmenovče. Na ty kejvačky se vyser. Udělej si je normálně z pásoviny a pevnostních šroubů podle těch starejch - dýlku si udělej podle citu :twisted: :twisted: :twisted: Sou tu i lidi, který si svépomocí z gumový hadice udělali silentbloky do úchytnejch ok listů. Jako ispiraci pro kejvačky koukni na tohle: http://www.offroad-frontera.com/html/ra ... /trmen.pdf
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Když budeš řešit z čeho dorazy...pamatujš na gumový handgranáty z branných dnů ze základky našich dnů? já znichmám leccos, kdysi jsem narazil na výprodej sportu po revoluci, už mi došly a pár by se jich opět hodilo :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Tankan
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tankan »

myslivec píše:
farmář píše:Když budeš řešit z čeho dorazy...pamatujš na gumový handgranáty z branných dnů ze základky našich dnů? já znichmám leccos, kdysi jsem narazil na výprodej sportu po revoluci, už mi došly a pár by se jich opět hodilo :wink:
A nevybuchne to???? :roll: :roll:
Nazdar soukmenovče :grin: .
Diky moc za radu. Mě se povedlo sehnat obruč z pojezdového kola z BVP a tak dorazy a podložky pod korbu jsem udělal z tohoto materiálu.Jěště mi tak asi 40cm obvodu kola zbylo. Je to skvělý matroš. Jestli potřebuješ tak ti ho věnuji. šířka 12cm, výška 5cm.
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

tak, třmeny vydržely,ale při takový dýlce se to trošku kroutilo a to tak, že jsem byl upozorňován řidiči za mnou (čelda), že mi lítá celá náprava a já to taky cítil. Navíc, když jsem původní třmeny prodlužoval, tak jsem zjistil, že mám v řiti silenbloky a jelikož jsem tušil, že to budu předělávat, tak jsem je tam tenkrát dal zpět. Tak jsem si dneska vyrobil nový třmeny, stejně dlouhý, ale trošku protikroutící. A místo silenbloků jsem tam dal palivovou hadici,nevim z čeho,ale objednal jsem si ji za 160 Kč metr a měl jsem velkej problém ji tam nalisovat, je jako by tam měla být. (cena přijatelnější proti Adamovi a zbylo mi na za dalších 15let :grin: )

Inspirační foto zde:
trmeny.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
604 895660
ondra909
Diskuzní Nováček

Příspěvek od ondra909 »

kout.jk píše:tak, třmeny vydržely,ale při takový dýlce se to trošku kroutilo a to tak, že jsem byl upozorňován řidiči za mnou (čelda), že mi lítá celá náprava a já to taky cítil. Navíc, když jsem původní třmeny prodlužoval, tak jsem zjistil, že mám v řiti silenbloky a jelikož jsem tušil, že to budu předělávat, tak jsem je tam tenkrát dal zpět. Tak jsem si dneska vyrobil nový třmeny, stejně dlouhý, ale trošku protikroutící. A místo silenbloků jsem tam dal palivovou hadici,nevim z čeho,ale objednal jsem si ji za 160 Kč metr a měl jsem velkej problém ji tam nalisovat, je jako by tam měla být. (cena přijatelnější proti Adamovi a zbylo mi na za dalších 15let :grin: )

Inspirační foto zde:
trmeny.jpg
Koute jaký rozměr má ta hadice, co jsi tam dával místo silenbloků vnitřní/vnější.
Frontera A 2,4i 1993 dlouhá, momentálně předělávaná na LPG(sekven.)
tank
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tank »

Dával jsem tuto hadici (rozměr 19/31)
http://www.konekt-hk.cz/prumyslove-hadi ... -pl-1.html
origo rozměr je 18/30 ,ale v hadicích jsem tento rozměr nenašel.
EXFrontera Sport 2.0i/1994 - Helmut II.
Mazda Tribute 2.0
------------------------------
Slaava
Moderátor

Houpačky na Liazce

Příspěvek od Slaava »

"...až po čase zjistili, že radioaktivita nepochází z elektrárny, ale září z držáku pružiny zadního kola..."

http://zpravy.idnes.cz/cesti-homerove-s ... _domaci_hv
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“