ALTERNÁTOR
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
Re: ALTERNÁTOR
Čau co2 může odrovnat altík a to vím jistě protože se vyvařovaním vraků živím víc jak 6 let a začátky se mi trochu prodražili a dokonce jsem slyšel že muže odrovnat i řídící jednotku.
tel- +420 608701329 NON STOP
-
Dandy
Měli jste pravdu,altík jsem vyměnil za rezervní co mám doma a při plném zatížení mi dobíjí na 13.5V, na prázdno 14.2 . To si myslím, že stačí. Nový reklamuji v servisu, tak dám vědět jak jsem dopadl. Dík za rady. 
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
takze kdyz se de svarovat na aute tak by melo stacit odpojit jen pluskovej kontakt na baterce ne?
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No já vždycky odpojoval přímo i altík....patas píše:takze kdyz se de svarovat na aute tak by melo stacit odpojit jen pluskovej kontakt na baterce ne?
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
-
Dandy
Já se problému kolem altíka snad nikdy nezbavím. Dnes mi upadl celý ten hliníkový držák co drží alternátor a šrouby zůstali zalomené v bloku motoru. Nevím jak mám ten altík přidělat aby fungoval, ale odvrtat ty šrouby asi nepůjdou, je to nepřístupné a motor vytahovat,to asi ne. Jsou to dva desítkové šrouby. Skusím to nějak přidrátovat

- Slaava
- Moderátor
Hele, koukal jsem se na to teďka a možná by si se tam dostal dlouhým vrtákem po sundání levýho kola a takový tý zástěrky v podběhu. Co to bylo za šrouby (pevnostní třída)?Dandy píše:Já se problému kolem altíka snad nikdy nezbavím. Dnes mi upadl celý ten hliníkový držák co drží alternátor a šrouby zůstali zalomené v bloku motoru. Nevím jak mám ten altík přidělat aby fungoval, ale odvrtat ty šrouby asi nepůjdou, je to nepřístupné a motor vytahovat,to asi ne. Jsou to dva desítkové šrouby. Skusím to nějak přidrátovat![]()
![]()
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
Dandy
Jak jsi odepsal,tak jsem pro ten jeden šroub co jsem našel, zašel a : NET 10.9 . Ani jsem nevěděl,že takové jsou. Myslel jsem že strop je 8.8 . V držáku jsou dýry 12 a šrouby 10mm a v bloku motoru 10mm.
Ještě mě napadlo vyvobit nový držák se zavěšením na stranu. Je tam oko hnet pod držákem na bloku mot., které by se dalo použít.
Ještě mě napadlo vyvobit nový držák se zavěšením na stranu. Je tam oko hnet pod držákem na bloku mot., které by se dalo použít.
- Janeš Petr
- Moderátor
ty šrouby ven musí.zarezlé nebudou a utažené na dno díry taky ne. sekni do nich sekáčem dražku a zkus normálně šroubovák,v nejhorším tam navař matky
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
Dandy
To je zlomené-zalomené zarovno s blokem motoru. To jedině odvrtat a nevím jestli tak tvrzený šroub pujde a navíc tak dlouhý vrták ? To bude porod.
- Janeš Petr
- Moderátor
na dva šrouby ti stačí k vrtáku mosazí nebo COčkem navařenej nástavec z kulatiny,ale stejně je nejdřív zkus tím sekáčem naznačit a vytočit. jinak,vrtat jdou normálně,nemusíš mít strach
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
Měl jsem takhle dva zbytky těhle šroubů na druhý staně na držáku klimošky. Stačilo je provrtat a namlátit do nich ořech a ven šly vytočit vcelku zlehka.Janeš Petr píše:ty šrouby ven musí.zarezlé nebudou a utažené na dno díry taky ne. sekni do nich sekáčem dražku a zkus normálně šroubovák,v nejhorším tam navař matky
Nejsem si takhle z hlavy jistej ale na držáku altíku jsem podle mě měl šrouby 8.8 - možná právě ty 10.9 byly pro danej účel moc křehký a přetrhly se. Jinak jaká maximální pevnost matroše se na šrouby používá ti nepovím ale třeba na hlavy se dává něco jako 12.9.Dandy píše:Jak jsi odepsal,tak jsem pro ten jeden šroub co jsem našel, zašel a : NET 10.9 . Ani jsem nevěděl,že takové jsou. Myslel jsem že strop je 8.8 . V držáku jsou dýry 12 a šrouby 10mm a v bloku motoru 10mm...
Nevím, který oko myslíš ale jestli to samý co já, tak to ti uletí - to nevydrží takovej tah.Dandy píše:Ještě mě napadlo vyvobit nový držák se zavěšením na stranu. Je tam oko hnet pod držákem na bloku mot., které by se dalo použít.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- myslivec
- Super diskutér
Odvrtej to nebo tam udělej drážku. Říká ti něco rázový šroubovák? Moc chytrá věc, nasadíš ho jako normální šroubovák, ale udeříš do něho kladivem nebo paličkou, výsledkem je moment, který normálně neuděláš. Jsem takhle řešil křížové šrouby na pokličkách, povolily všechny.Dandy píše:To je zlomené-zalomené zarovno s blokem motoru. To jedině odvrtat a nevím jestli tak tvrzený šroub pujde a navíc tak dlouhý vrták ? To bude porod.
-
Dandy
Díky za pomoc, snad to je poslední problém kolem altíku na PEPEM. Už je po generálce,vyvjeva taky, nová řemenice a teď i držák s těmy šrouby. Teď může uletět jedině s celým blokem motoru,altik jeden ...... .
- václav
- Pokročilý diskutér
Teď čučím na Auto kelly a alternátor nový na Béčkovou Fronteru od firmy Starline stojí 2491 ,- Kč a startér od té samé firmy je na 2.2 Dtíčko za 3024,- Kč. To je docela zajímavá cena, nebo néééé ??? 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295