Nepravidelný, dlouhý nebo měkký chod pedálu - zaseklé brzdy?
-
bedna
- Diskuzní Nováček
PRACHOVKY!!!
Tak jsem rozdělal ty přední brzdiče a hrůza kotouč,desky odpis,třmeny nemohli klouzat zarezlí jako kdyby byli zavařený švajcem.No a tak jsem jel shánět díly,kolem oplu velkej oblouk a tradá na náhrady.Kotouče,br.desky,sada na přetěsnění pístků bez problému,a pak to začlo klasicky po sundání náboje jsem chtěl vyměnit gufera za zadníma ložiskama,ale ouha samostatně bez ložiska nikde nic a další překvapení na mě čekalo při rozdělání opravné sady.V krabici nebyly prachovky na šrouby brzdovejch třmenů.To mě zarazilo,protože na zadní nápravu to bylo i s prachovkama.Tak jsem obtelefonovaval a promeiloval i projel mnoho obchodníků s autodíly a nikde nic.Tři týdny shánění a nikde mne nepotěšili.Tak protože u živnostníků, má práce nohy a uteče ke konkurenci jsem musel složit auto a použít staré díly u gufera zadního ložiska by to neměl být snad problém a mělo by to vydržet,ale s těma prachovkama mám velké trápení.Dal jsem si s tím dost práce (pískování brzdičů,natření,a veškerá promazání, leštění a nový šrouby do třmenů) prostě jsem si s tím vyhrál,by teď mělo přijít v niveč kvůli čtyřem prachovkám,který nejdou sehnat.A tak vás prosím,kdo z vás by věděl kde bych mohl tyto prachovky sehnat,nebo nějakou alternativu z jinýho auta dejte mi prosím vědět.Mám tam brzdič akebono,a ty prachovky jsou takový ty harmoniky co se navlíkaj až za závit šroubu třmene.Jinak pořád 2.2 97 A-čko.Všude mi nabízeli i podle vyhledávačů jakési dlouhé gumové válečky asi skrz díry ve třmeni,ale bohužel ty tam já nemám.
A prosím nedávejte mi typy kde by to mohli mít,fakt jsem těch prodejen prolezl dost ale pište jen ti co jste ty stejný koupili nebo sehnali.
Jo a ještě jsem zapoměl u opla jsem se v této těžké krizi zastavil taky a tam chtěli za opravnou sadu na jedno kolo 1900.- a to že potřebuji jen 4 gumky.Přece nedám 3.800,- Kč.
A prosím nedávejte mi typy kde by to mohli mít,fakt jsem těch prodejen prolezl dost ale pište jen ti co jste ty stejný koupili nebo sehnali.
Jo a ještě jsem zapoměl u opla jsem se v této těžké krizi zastavil taky a tam chtěli za opravnou sadu na jedno kolo 1900.- a to že potřebuji jen 4 gumky.Přece nedám 3.800,- Kč.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
2.2 benzin 97 rok
Neopravuj nic z nudy,pak nebudeš stíhat spravovat.
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Nepravidelný (resp. dlouhý) chod pedálu - zaseklé brzdy?
ty z felicie jsi zkoušel ?
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
bedna
- Diskuzní Nováček
Jo jo ty ale nemají kroužek na nasazení do třmenu a pak tam jezdí a za chvíli by tam byl bordel a zase by to zarezlo.Na jeden čep jsem dal jednu s nějakýho citroena,ale mám strach,že tam dlouho nevydrží,i když jí dávám větší šance jak těm z felicie ty jsem mrskl někde do rohu dílny aby mě to už nenapadlo to tam opět zkoušet dávat.Z toho citróna to osazení má ale na konci chybý takový ten rozšířený spodek aby to dosedlo do třmene a drželo to tam,nalil jsem tam lepidlo ,aby to drželo aspoň chvilu,tak uvidím.V každým případě by to chtělo jiný.
2.2 benzin 97 rok
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
vcera mi dodelali komplet brzdy na celem Acku.To byla hokna zadni pistky zarezly obe gumky na srajdu.Takze mi to muj dvorni mechos rozebral cele vycistil namazal.To same na predku.Predni gumky byly taky na srac tak se tam dal z feldy.Na brzdy nikdo nehrabl minimalne 2 roky co to mam.Od ted kazdyho pul roku nebo 20.000 kontrola komplet brzd vcetne promazani a podobne.Mechos rikal ze jedine co nekdo predemnou udelal bylo ze jen vymenil desky a na zbytek se vysral.Mel jsem manii si takovyhle veci delat sam ale zjistil sem ze je levnejsi to strcit do servisu a raci to tam dva dny nechat nez mit nekde rozebrany auto a litat a schanet nahradni dily.
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
-
bedna
- Diskuzní Nováček
No co tady popisuješ,že dáváš do servisu tak sám doma to mám pročištěný a namazaný za hoďku a nemusím to tam nechávat 2 dny,a věř mi,že v servise by to šli koupit do opla ,protože v náhradě to prostě není,a tam by za to dali 3800.-(to myslím jen opravnou sadu na pístek i s těma prachovkama)pak by si na tom něco přirazili a určitě ti to nikdo neudělá líp jak ty sám.Já třeba měl brzdiče rezaví a pochybuji,že v servise by se ti stím opískovávali natírali atd.Tam by ty součástky naházeli zpátky a nebo vyměnili za nový a co stojí nový brzdiče a třmeny to raději ani neříkat,já dal za písek na opískování dvě kila a stotřicet za barvu a jsou jak noví.A nehledě na to,že i ty originál brzdy s originál gumkama by se měli aspoň jednou za rok kontrolovat a pokud jezdíš v terénu tak raději dvakrát za rok a pokud tam dáš ty z felicie tak bych ty čepy čistil snad každej měsíc.A jak říkám kontrola,promazání je otázka ani né hodiny a stojí tě jen vazelínu a můžeš jet.Nechci,aby se ty čepy znova kousli zničili tak kotouče a destičky a já je musel opět za5 táců znovu měnit.Ale asi máš lepší froňu než já,pokud se ti nic víc nekazí tak jednou za rok bych ji taky dal do servisu to by mě snad nezrujnovalo,a vůbec bych to neřešil,ale pokud tam máš tolik věcí na opravu jak já pochybuju,že by si ji dal do servisu,protože já do ní pořád futruju prachy, jen za díly a už mě stála víc jak moje první auto za deset let provozu.A nechci ani pomyslet kolik by stáli ty opravy v servise.Tak musím říct,ne neoplatí se mi to dát servisu,ale je to jen a jen o penězích.
2.2 benzin 97 rok
- Janeš Petr
- Moderátor
je to věc názoru.pokud člověk vydělává za hodinu víc,než stojí oprava v servisu,pak je blbost ležet pod tím někde u paneláku a bát se,že tě nějakej kreten u toho přejede,nebo ti to smradi rozkradou,než to poskládáš... 
-
bedna
- Diskuzní Nováček
Myslíš třeba jako když budeš sundávat kola, přijede banda cikánů rozfláká přední sklo a vleze do auta se slovy ty bereš kola mi autoradio.
Ale ano je to vždy o penězích!!!
2.2 benzin 97 rok
- Janeš Petr
- Moderátor
no přesněbedna píše:Myslíš třeba jako když budeš sundávat kola, přijede banda cikánů rozfláká přední sklo a vleze do auta se slovy ty bereš kola mi autoradio.![]()
![]()
![]()
- Slaava
- Moderátor
To bude narážka na mě, že?!Janeš Petr píše:no přesněbedna píše:Myslíš třeba jako když budeš sundávat kola, přijede banda cikánů rozfláká přední sklo a vleze do auta se slovy ty bereš kola mi autoradio.![]()
![]()
![]()
ne,neumím si představit takovédlé práce u chodníku,všude se něco válí,potřebuješ si třeba jen odskočit- všechno posbírat,uklidit a za chvíli zas vyndat, nebo to tam nechat ležet a než se vys.....š,nemáš čím bys montoval,možná ani co bys montoval... víš co myslím?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
néé
jedna segra bydlí na Lidický a druhá na Bezdrevské, tak s tím mám trošku taky zkušenost.radši vezmu lano a odtáhnu to k sobě, než lítat pro každej klíč do pátýho patra
- Žanek
- Super diskutér
Doktoři, nevíte čím se dá nahradit prachovka na tom horním vodícím čepu u předního brzdovýho třmenu na Áčku?
- Janeš Petr
- Moderátor
musíš tam napáchat tu z felicie ale neni to ono