Nekvalitní nafta a jí způsobené možné problémy

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
farmář
Moderátor

Re: Nový fenomén-nafta na ho.no!!

Příspěvek od farmář »

zdravím Tě Lasky, no, mám něco, co Frontera nemá...vypoušťák na dně nádrže, tak to každý rok vyprcnu, nechám oddělit, sleju ropu je-li čistá a dám do Zetora.Ten sežere vše. Ne, stačí ti jeden humus na pumpě, vezmeš plnou a můžeš vyrazit vraždit. :evil:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

farmář píše:zdravím Tě Lasky, no, mám něco, co Frontera nemá...vypoušťák na dně nádrže, tak to každý rok vyprcnu, nechám oddělit, sleju ropu je-li čistá a dám do Zetora.Ten sežere vše. Ne, stačí ti jeden humus na pumpě, vezmeš plnou a můžeš vyrazit vraždit. :evil:
chudák zetor :( to bude asi pětadvacítka :cry:
tu zaneřáděnou nádrž nevylučuju,ale vozím naftu v plastovejch kanystrech a když v nich nějakej tejden zůstane nevylitá,usadí se na dně ten sliz taky
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

to je super ze tam je výpušták ale to co je nalepené na stěnách tak nevyteče já jsem to myslel dobřene každý ví všechno
tel- +420 608701329 NON STOP
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ale jo, já ti rozumím, na to jsou právě ta aditiva co to rozpouští....ono jde i o trubky a hadice.Známej jezdí s finišerem na pokládku asfaltu, mají velké problémy s čerpadly ve strojích, je v nich strašněj sajrajt. Dosud to u osobáků nebyl takový problém, až na extrémní výjimky,ale ta řepka je fakt humus, zlatá čistá nafta!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

tak to jo ja ted s tou novou taky radsi tankuju na pumpě
tel- +420 608701329 NON STOP
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:Dále jsem přemýšlel o tom koupit benzíňáka.Jenže se blíží líh v benzínu a jak všichni víme, ten zase strašně rád váže vodu-což prý nemusí být jedinný problém. Plyn? hlavy musí mít osazená tvrzená sedla, jinak to nemusí vydržet.
Stolní olej. Když stát vyjebává s majiteli vozidel šizením paliv, je třeba aby majitelé vozidel vyjebali se státem šizením daní.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Slávo o tom jsem si něco už dávno nastudoval, ale má to svá úskalí. Jede to na něj skvěle, zvláště na ten sračkoidní řídký co stával 16.- ovšem už stojí mnohem mnohem více. Problém je že olej musíš předehřát na myslím 60-80 stupňů a tomu nádrž vzadu motor vepředu moc nevyhovuje.Prodávají se na to super deskové ohřívače, výměníky do nádrží...všelicos, automatické přepínače nafta/olej, a není to už tak drahé.Pročež jsem o tom dávno přemýšlel.Jenže olej nevyrobíš levně.Řepka jde nahoru a lisy jsou drahé.Počítal jsem to a řeknu ti, že to vyjde stejně jako když to koupíš hotové ne-li dráž. :?
Janeš Petr
Moderátor

je tu na jihu čech firma,kde vykupujou starý fritovací olej-nebezpečný odpad- a v kůlně maj motor z AVIE ,kterej točí párkilovatovým motorem a vyrábí elektřinu. maj to normálně píchlí do zásuvky na baráku,a dodávaj do sitě drahocennou elektriku.nedostávaj za to sice zaplaceno,ale vzhledem k tomu,že se jim točí při tomhle provozu elektroměr na druhou stranu-odčítá,je to slušnej biznis. prostě tu AVII krmí tim olejem a povídal mi ten ,,strojník,, že jedinej problém,co to má, jsou za dopoledne ucpaný filtry na naftu strouhankou. jo,a ta firma není ani ČEZ ani EON ,aby někoho nenapadlo se tam jít poreferovat :grin: :grin: ( přifázování do sítě prý probíhá automatický,síť si motor přibrzdí jak potřebuje )
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Janeš Petr píše:je tu na jihu čech firma,kde vykupujou starý fritovací olej-nebezpečný odpad- a v kůlně maj motor z AVIE ,kterej točí párkilovatovým motorem a vyrábí elektřinu. maj to normálně píchlí do zásuvky na baráku,a dodávaj do sitě drahocennou elektriku.nedostávaj za to sice zaplaceno,ale vzhledem k tomu,že se jim točí při tomhle provozu elektroměr na druhou stranu-odčítá,je to slušnej biznis. prostě tu AVII krmí tim olejem a povídal mi ten ,,strojník,, že jedinej problém,co to má, jsou za dopoledne ucpaný filtry na naftu strouhankou. jo,a ta firma není ani ČEZ ani EON ,aby někoho nenapadlo se tam jít poreferovat :grin: :grin: ( přifázování do sítě prý probíhá automatický,síť si motor přibrzdí jak potřebuje )
Prostě MALÁ ŘEPNÁ ELEKTRÁRNA.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

to nevím,možná slunečnicová,ale koukám,že jsem napsal,že ten olej vykupujou... nevykupujou,nechávaj si za to ještě platit
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...kdyz koupim olej za slusnou cenu, tak jezdim na mix. Pul oleje pul nafty. Jak se oteplilo, tak to jde. V zime mam strach, ze se to cely ucpe. Akorat za ten olej v posledni dobe chcou uplnej nesmysl. Kdyby nekdo v Brne nebo okoli mel pouzitej fritovaci a nevedel co s tim, tak jdu do toho :lol:
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Rosta píše:...kdyz koupim olej za slusnou cenu, tak jezdim na mix. Pul oleje pul nafty. Jak se oteplilo, tak to jde. V zime mam strach, ze se to cely ucpe. Akorat za ten olej v posledni dobe chcou uplnej nesmysl. Kdyby nekdo v Brne nebo okoli mel pouzitej fritovaci a nevedel co s tim, tak jdu do toho :lol:

ŠÍLENČE !!! :roll: :mrgreen: :evil:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
Rosta

Příspěvek od Rosta »

václav píše:
Rosta píše:...kdyz koupim olej za slusnou cenu, tak jezdim na mix. Pul oleje pul nafty. Jak se oteplilo, tak to jde. V zime mam strach, ze se to cely ucpe. Akorat za ten olej v posledni dobe chcou uplnej nesmysl. Kdyby nekdo v Brne nebo okoli mel pouzitej fritovaci a nevedel co s tim, tak jdu do toho :lol:
ŠÍLENČE !!! :roll: :mrgreen: :evil:
...pohoda. Hranolky rulezzzz :twisted:
farmář
Moderátor

Re: Nekvalitní nafta a jí způsobené možné problémy

Příspěvek od farmář »

takže. při posledním čerpání jsem vrazil na 50litrů ropy nejdříve 2,5litru benálu. A světe div se, pomohlo to. Proč? protože řepka pěkně naftu šlemuje, inu rostlinné lipidy jsou trest.(oleje a vosky).
Jde o 5% , což podle konzultace se znalcem z oboru mot.vozidel(též to jako externista učil v Brně,autor skript a věnuje se tomu aktivně celý život....žádný zhrzený asák), lze jen doporučit.Akorát se musí dodržet jeden aspekt: míchat pouze takto, tedy při tankování u pumpy dát nejdřív benzín a pak dolejt naftou. Ono se to nepromísí, pokud teplota nádrže a paliva bude nižší nežli 4°C, teplota podzemních nádrží je plus mínus středně velký autobus 6-7°C, takže to jde. Čili pokud se tím chce zvýšit tekutost nafty která již v nádrži je a má pod 4°C, smolík...nesmíchá a nepromíchá se to.
Ptal jsem se na různé aspekty, například nesníží-li to schopnost nafty mazat čerpadlo.Nemám se bát, představte si, že Mercedes do svých osobních!!!! aut radí míchat nafti s benzínem v zastoupení benálu do 5% pro normální mráz a při mrazech kolem 25°C tento podíl zvednout na 10%!!!!!!!! ( z interní srandy: prý kdo s tím má víc zkušeností, Mercedes se tomuhle věnuje již od dob východní fronty :mrgreen: )
Jinak jedno upozornění: v těchto poměrech to nehraje velkou roli,ale oktany jsou antagonisté(vyrušují účinek) cetanů....čili dolejváním benálu se sice lehce sníží cetanové číslo,ale tomu nemám věnovat v tomto poměrovém zastoupení žádnou pozornost.
Jo a rusáci ohřívali nádrže prý tak, že z přenosky sundali kdyt a žárovku s lampou strčili do nádrže. Což bych teda nedoporučoval....Jednou se spletou že místo do Tatry to strčí do Zila a letěj,že..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (ten jezdí na benál) :!: :wink:
farmář
Moderátor

Re: Nekvalitní nafta a jí způsobené možné problémy

Příspěvek od farmář »

a proč že mne to zase napadlo? protože mi při převozu Ify zamrzla ropa, měl jsem v nádrži cca 25litrů nafty a dojel jsem pro 5L benálu smíchaného s 5L nafty a nalil to tam, nádrž a filtry jsme ohřáli hořákem na prase a jelo se dál a v pohodě, nekouřila nic, nádhera jak jela. No a moje zimní rozbíhání bylo pro vstřiky už nějaké komplikovanější tak jsem to prubnul. A paráda.Ale do 5% radši, není to Ifa,že!
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“