Chiptuning a jiné způsoby zvýšení výkonu u vznětových motorů

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
fronterman
Začínající diskutér

Re: Chiptuning a jiné způsoby zvýšení výkonu u vznětových motorů

Příspěvek od fronterman »

Rudla píše:Zdar.
Co takhle se domluvit více majitelů Front a ten človák ze Slovenska by nám to čipnul někde u hranic ( bývalých) :lol:. Je jednodušší dálkový přesun jednoho, než X. Napřed by to ale chtělo aby FRONTERMAN napsal své zkušenosti s čipnutím.
Mě bylo řečeno že 03 nejde čipnout protože má řídící jednotku na čerpadle :( . Takže dotaz na toho čipmajstra (přes Frontermana) jestli je to vůbec průchozí. Dík
Zdar. Moje skúsenosti po načipovaní sú veľmi dobré. Ako to mám napísané v podpise malým pod čiarou, je to čipnuté na 147koní a 320Nm. Tomu motoru sa neporovnateľne ľahšie dýcha, podľa mňa je to výrobcom riadne priškrtené akože "pre istotu". Spotreba, ako som tu už písal je super....dlhodobo od 8,1-8,3 l. Bol som s tým samozrejme už aj v ťažkom teréne (lesné kopcovité cesty kombinované s rozbahnenými lúkami a brodmi v potoku), kde som dosť dlho (asi 30km) jazdil zo zapnutým predným a redukciou. Spotreba bola 8,7l čo myslím, že je veľmi dobré.
Podľa mňa aj tá 03 by mala ísť čipnúť, nezávisle na tom, kde riadiaca jednotka je. Ved sa to robí cez diagnostickú zásuvku. Nič sa nemontuje.
Firma je z Nových Zámkov. Čipujú aj traktory a kamióny. Je potrebné dojednať sa osobne.
kontakt: p. FUZEK Norbert, č .tel. +421 918 652 040
Naposledy upravil(a) fronterman dne 18 úno 2011 14:20, celkem upraveno 1 x.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

kluci ja kdybych sehnal kopii rídící jednotky tak vam to rozeslu za cenu dvd ja mam v ostrave chlapíka který chipuje auta a ten mi říkal ze když si to seženu tak mi to přehrajetakže kdyby jsme to sehnali tak nemusíme živit žadné takové vyžirky
tel- +420 608701329 NON STOP
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

Zdar fronteráci tak jsem pomluvil s tím človekem z Přerova:čipuje Frontery za 6000+Dph a domluvil jsem se tak že když se domluvíme 3 tak nás přečipuje za 5500kč čistá cena a od 5 kusů za 5000 rovných jdou čipovat pouze modely které mají na vstřikovacím čerpadle pouze 1 konektor ty co mají 2 konektory tak prý nejdou tak tohle jsem zjistil já a kdyby se někomu chtělo to pozjištovat na tom Slovensku taky by to bylo dobré jinak případní zájemci dejte nezávazně vědět aby se dala případně ještě upravit cena.
tel- +420 608701329 NON STOP
black forest
Začínající diskutér

Příspěvek od black forest »

Souhlasím , několik párů Kladrubáků za množstevní slevu,by se určitě hodilo.
Zdraví Forest
fronterman
Začínající diskutér

Po oprave čerpadla pri cca 150tis.km som postrehol, že mi auto zlenivelo. Ale nejako som to neriešil. Teraz mám 203tis.km a čerpadlo som poslal do Bratislavy na otestovanie kvôli problematickým štartom. Bolo chvalabohu v poriadku, ale pre istotu do neho natiahli nový soft. A auto zlenivelo ešte viac. A to ma už teda serie. Volal som toho p.Fuzeka z firmy maxtdi a vysvetlil, o čo ide. Bude to treba asi zosúladiť. Keď bude mať cestu na východ, tak sa zastaví a to načipovanie mi prekontroluje. Dúfam, že to bude čím skôr. Od načipovania to už je síce vyše troch rokov, takže záruka na to už nie je, ale skúsim ho prehovoriť na nejaký rozumný peniaz. Potom napíšem, ako to dopadlo.
vlado007
Extra diskutér

Re: Chiptuning a jiné způsoby zvýšení výkonu u vznětových mo

Příspěvek od vlado007 »

Nazdarte. Chcem vam tu ukazat fotky jedneho motoru po demontazi hlavy. Co moze nastat v niektorych a v poslednom case castych pripadoch. Nechcem tu niekomu tym povedat ze je to pravidlom alebo ze ho to po uprave softu caka. Cisto len pre zaujimavost. NENI TO MOTOR Z FRONTERY :!:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

kdo má dost peněz na tuning, určitě si rád občas připlatí i za spotřební materiál, jako jsou písty a hlava :lol:
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

I to se může stát :wink:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
fronterman
Začínající diskutér

fronterman píše:Po oprave čerpadla pri cca 150tis.km som postrehol, že mi auto zlenivelo. Ale nejako som to neriešil. Teraz mám 203tis.km a čerpadlo som poslal do Bratislavy na otestovanie kvôli problematickým štartom. Bolo chvalabohu v poriadku, ale pre istotu do neho natiahli nový soft. A auto zlenivelo ešte viac. A to ma už teda serie. Volal som toho p.Fuzeka z firmy maxtdi a vysvetlil, o čo ide. Bude to treba asi zosúladiť. Keď bude mať cestu na východ, tak sa zastaví a to načipovanie mi prekontroluje. Dúfam, že to bude čím skôr. Od načipovania to už je síce vyše troch rokov, takže záruka na to už nie je, ale skúsim ho prehovoriť na nejaký rozumný peniaz. Potom napíšem, ako to dopadlo.
Doteraz neprišiel. Mohol som sa mu síce pripomenúť, ale vykašlal som sa na to. Ani to už riešiť nebudem. Zvykol som si, no a po výmene napináku reťaze som konečne spokojný. Klop klop klop :) Idem si upraviť podpis, lebo už načipovaný nie som.
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

vlado007 píše:Nazdarte. Chcem vam tu ukazat fotky jedneho motoru po demontazi hlavy. Co moze nastat v niektorych a v poslednom case castych pripadoch. Nechcem tu niekomu tym povedat ze je to pravidlom alebo ze ho to po uprave softu caka. Cisto len pre zaujimavost. NENI TO MOTOR Z FRONTERY :!:
a preco to puka len na jednej strane?
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Ono je to prasknute aj na druhej strane. Len tam je taka mikroprasklinka ktora neni moc dobre videt ani okom. Fotil som to z telefonom takze tam to neni videt uz vobec.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Nautic 2000

Příspěvek od Nautic 2000 »

Zdravím všechny Fronteráky.
Narazil jsem na akční nabídku chiptuning - 25% od 24.10. do 26.10. Cena po slevě ca. 4.870,-. Praha a Brno. Vyzkouším a poreferuji.
http://www.autochip.eu/cz/chiptuning-ta ... 16v-115hp/
Frontera B 2.2 DTI Sport, automat, r.v. 1999
Sokurecka

Příspěvek od Sokurecka »

Tak sem si nechal udělat chiptuning u známejch a sem velmi spokojenej.Plyn reaguje okamžitě a tahne to od nižších otáček.Pro mě je to ideální jelikož jezdím velmi defensivne a brzy téměř nepoužívám.
opel frontera 2.2 dti sport dtl 16v chiptuning
volnoběžky AVM
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

to že táhne motor od nejnižších otáček je sice krásné, leč na životnosti mu to nepřidá, protože je mizerně mazanej. i s chiptuningem budeš muset jezdit pořád v režimech běžných provozních otáček, jinak tě podtočenej motor brzo vytrestá :wink:
...a nebo to nech zase odčipovat, když jezdíš jen defenzivně a tak budeš ten nemazanej motor tejrat o něco méně
Khansel
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Khansel »

zdar chlapi chci se zeptat nevite nekdo na jaký piny se připojuje powerbox melo by to byt na dva draty ale na který kamoš ho má sam si ho vyrobyl a muže si ho i štelovat jinak vyroba ho vyšla na cca 90kč dík
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“