hluk

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět

co slyšíte při jízdě? tedy co Vám dělá největší kravál?

motor
9
28%
šum větru
10
31%
převodovku
1
3%
pneumatiky
6
19%
kardany
0
Žádná hlasování
drahou polovičku
6
19%

Celkem hlasů: 32

Náčelník
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

hluk

Příspěvek od Náčelník »

co slyšíte když jedete?
Mam pocit že více slyším kardany a to především při jízdě bez plynu, zejména když začne auto tlačit motor. Jen se chci ujistit, zda je to normální.
Frontera (B) r.v. 2000, 2,2 DTI Sport RS
Slaava
Moderátor

Hlas

Příspěvek od Slaava »

Motor, tj. rachtající řetěz, kvičící klíňáky, vstřikovač pana Bosche, svištění vylítaný napínací kladky klíňáku ke klimošce. Podvozek naštěstí ne. I má milá je tichá a skromná.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

poslední dobou motor:-(hužel.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Zdeněk

hluk

Příspěvek od Zdeněk »

Záleží na teplotě agregátu a rychlosti.Za studena jednoznačně vyhrává motor.Při rozjezdu trochu kardan,ale až teď když sem tam dal měchy a změnil úhel vůči difu. Po zahřátí při 80 až 110 relativní klid-možná trochu pneu.120 zřejmě kritické otáčky všeho-hluk je všudepřítomný.130 až 150 celkem klid slyším aerodynamický hluk a pištící turbo.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...ja slysim neidentifikovatelny rachot. Asi uplne vseho co na aute je. A jak mam krivou kastli a spatne slicovany dvere, tak mi v tech skvirach dela bordel vitr. A jeste mi zaclo cosi vrza v predni naprave. Jak kdyby suchy lozisko, tak nevim kde mam zacit :oops:
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Dokud ve Fronterce něco hrká,mlátí,vrže tak ještě jezdí.Horší až klekne.Krom motoru slyším ještě trochu pneu.Jezdím furt na zimních 265/75/15. :lol:
kout.jk
Super diskutér

Re: hluk

Příspěvek od kout.jk »

To jsem jako jediný, kdo má v rychlosti nad 110 km/hod pocit, že mě výtáhne vítr ven škvírama mezi dveřma a kastlí?
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

mně se taky zdá, že tam něco trošku slyším. začíná to tak ve stošedesátitřech kilometrech a ve stosedmdesátí už je to docela zřetelné :mrgreen: :mrgreen: asi CB antena
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Janeš Petr píše:mně se taky zdá, že tam něco trošku slyším. začíná to tak ve stošedesátitřech kilometrech a ve stosedmdesátí už je to docela zřetelné :mrgreen: :mrgreen: asi CB antena

Nebo STARÁ !!!!! :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

kout.jk píše:To jsem jako jediný, kdo má v rychlosti nad 110 km/hod pocit, že mě výtáhne vítr ven škvírama mezi dveřma a kastlí?
nejsi.Když fučí boční, mám dojem že ty masivní dveře maj fugu jak vrata do stodoly.Jev asi běžný, leč zasr.... :evil:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

aero hluk.....viete o tom ze take Gcko ma Cx 0.5 a frontera B tusim o malinko menej.
viac tu
http://magazin.auto.cz/predstavujeme/opel-frontera.html

takze ten hluk je potom jasny. ale horsie je hluk od podvozku....
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
JUHR-plošiny

Příspěvek od JUHR-plošiny »

zdar. na volnoběh ticho tichoučko, při sešlapnutií plynu trošku hučení ,ale že to není drobeček,ale 3.1td tak to beru, při 80-90 km/hod paráda- jen trošku hučení, ale 95-110 hrůza !!!hučení vybrace sedaček jak na hubnucím vibračním pásu a pískání asi turba. jinak auto robusně vůči větru dokonale těsné..
budu se muset podívat na spodek, ale když na volnoběh bez hluku tak nevim jestli zrovna spodek.. myslím že asi převodovka co kluci?
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

vůle v kardanech ,roztržená hardy,nevývažený kolo nebo separovaná guma načlej disk ale tu skříň bych asi vyloučil.tam asi nemá co vybrovat
JUHR-plošiny

Příspěvek od JUHR-plošiny »

Janeš Petr píše:vůle v kardanech ,roztržená hardy,nevývažený kolo nebo separovaná guma načlej disk ale tu skříň bych asi vyloučil.tam asi nemá co vybrovat
aha mrknu...velkej problém?. díkas jo a mam monterey
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“