Gufero ložiska náboje a ložisko homokineťáku předních kol

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
bedna
Diskuzní Nováček

Gufero ložiska náboje a ložisko homokineťáku předních kol

Příspěvek od bedna »

Čau lidi.

Tak jsem se pustil do opravy zarezlejch čepů na předních brzdičích(zadní jsou už v cajku)a při tom zároveň jsem koupil nový kotouče a desky a dal se na výměnu.Samozřejme nastali problémy a tak vás žádám o radu či pomoc.Jeden čep nevydržel a prdl a tak jsem si objednal u OPla nový.V oplu mi čep prodali s ploškou po stranách i když jsem si u nich objednával ten čistě kulatý (teď z hlavy nevím jestli je to vrch nebo spodek),ale myslím si,že v tom by problém být snad neměl a žádnou paseku to dělat nebude,ale větší problém mám se sehnáním gufera za ložisko náboje.Mám ho dost steřelí a tak jsem jej chtěl vyměnit,ale narazil jsem na problém.Všude ho prodávají jen společně s ložiskem a ložisko mám dobrý a do zálohy se mi kupovat nechce,poněvadž až by se mi rozpadlo zas by mi to gufero chybělo a tak bych potřeboval jestli nezná někdo rozměry nebo přímo z čeho jiného by tam pasovalo.Adresář dílů jsem sjel celej i stránky fóra pročet,ale na tyto věci jsem odpověď nenašel.

Mám Áčkovou Fronteru, rok 1997, 2.2i (54MWL4) [X 22 XE]
2.2 benzin 97 rok
Neopravuj nic z nudy,pak nebudeš stíhat spravovat.
PETR&JITKA
Začínající diskutér

Re: gufero ložiska náboje

Příspěvek od PETR&JITKA »

origo u Oplů cca 600,-
bedna
Diskuzní Nováček

Příspěvek od bedna »

Jo díky to jsem zapoměl byl jsem tam a chtěli 561.-Kč což jsem za gufero odmít dát,a tak chci něco náhradního, dost z toho co mají za věcí které musím koupit origo,a od té doby co si řekli za sadu pružin při opravě ruční brzdy(mám bubnokotoučovou) tak je mám vždy na tom nejspodnějším seznamu náhradních dílů.Chtěli po mě 2.450.- jen za 6 pružinek 4 rozkleplý hřebíky a 4 podložky.No proto vše v náhradách.Někdy mám pocit,že opel nevydělává na výrobě tolik jako na prodeji náhradních dílů a proto vyrábí auta tak poruchový,aby mohl sponzorovat sparťanský hvězdy , z výroby to asi neutáhne,ale teď nevím jestli už spartu náhodou nepřestal dotovat.Asi už nás je víc co preferujeme náhradu že? Ale v každém případě díky za radu.
Naposledy upravil(a) bedna dne 27 bře 2008 12:04, celkem upraveno 2 x.
2.2 benzin 97 rok
PETR&JITKA
Začínající diskutér

Příspěvek od PETR&JITKA »

Náhradu jsem nesehnal , jedině šikovnej soustružník vzrobit mezikus :wink:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

jo sehnat jde, zkusím se ti vsobotu podívat a dát vědět, kdybych zapoměl tak se připomeň.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
bedna
Diskuzní Nováček

Příspěvek od bedna »

Jo super už jen to,že to jde sehnat je dobrá zpráva.Budu čekat.A prosím tě teď přišel kamoš s tím,že v sadě na opravu chybý těsnící gumy k čepům třmenů (takovy ty harmoniky) a jsou tam jen věci na píst což mě překvapilo protože u zadku to bylo komplet i s těma gumkama k čepům.A zas tradičně, to nikde nemaj v oplu sada na jedno kolo 1900 a kvůli čtyřem gumkám dát 4000 litry to je proti ústavě lidských práv dacani.Tak kdyby jsi věděl náhodou z čeho by mohli pasovat (četl jsem tady že z felicie ,ale to se mi nezdá i když možný je všechno,ale není tam z jaké,jestli jedno nevím,ale asi to patřilo na čepy ramen nevim som z toho volakysi zmeteny).Tož kdybys byl té dobroty tobě vlastní a dal echo budu vděčen a stále platí,že slivovičku máš stále u mě schovanou,už se z ní stává pomaličku a jistě archivní.
2.2 benzin 97 rok
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

bedna píše:Jo díky to jsem zapoměl byl jsem tam a chtěli 561.-Kč což jsem za gufero odmít dát,a tak chci něco náhradního, dost z toho co mají za věcí které musím koupit origo,a od té doby co si řekli za sadu pružin při opravě ruční brzdy(mám bubnokotoučovou) tak je mám vždy na tom nejspodnějším seznamu náhradních dílů.Chtěli po mě 2.450.- jen za 6 pružinek 4 rozkleplý hřebíky a 4 podložky.No proto vše v náhradách.Někdy mám pocit,že opel nevydělává na výrobě tolik jako na prodeji náhradních dílů a proto vyrábí auta tak poruchový,aby mohl
sponzorovat sparťanský hvězdy , z výroby to asi neutáhne,ale teď nevím jestli už spartu náhodou nepřestal dotovat.Asi už nás je víc co preferujeme náhradu že? Ale v každém případě díky za radu.
Včera jsem kupoval sadu pružinek +hřebíky+podložky spérkama za 300 kč :lol:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
bedna
Diskuzní Nováček

Příspěvek od bedna »

a kdepak a na co to bylo neříkej že to bylo na 2.2 97 to by mě položilo mě všude nabízeli s dlouhýma pružinama a játam mám jakýsi krátký.
2.2 benzin 97 rok
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

já to kupoval na A 2,3td 1994 zejtra se mrknu na ten papír jsou tam ještě další druhy fronter
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
BMW 530D E39
Tatra 148 cas32-hasičáák
bedna
Diskuzní Nováček

Příspěvek od bedna »

Jojo to je přesně to co mi nabízeli v Benexu,ale bohužel to na tu mou nepasuje.Nicméně aby jsme to nezakecali,potřebuji gufero do náboje za ložisko nebo aspoň rozměry,to je to kvůli čemu teď má froncka stojí na špalkách,V pondělí jdu skusit objednat ty prachovky k čepům,po tří hodinovém hledání na netu jsem našel,že by měli pasovat s Pajera 2 2.4 tak uvidíme.
2.2 benzin 97 rok
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

tahle sada není od BENEXU ale od EASY BRAKE je jenom do rv.94 maj tam ještě další sady zkus zavolat na autodíli Josef Pekař 315 62 66 39
BMW 530D E39
Tatra 148 cas32-hasičáák
bedna
Diskuzní Nováček

Příspěvek od bedna »

No on benex bere věci od easy break takže by to pravděpodobně dopadlo stejně,ale říkám to už není to co mne trápí to už je seskládaný,ale to gufero to mne teď no ?!!! štve.Ale opravdu díky za snahu ono to je poskládaný na starejch pružinách tak kdoví jak dlouho to vydrží a pak se to shodí.
2.2 benzin 97 rok
RUDY

Příspěvek od RUDY »

nazdar borci,
ja so na tom este trosku horsie,menim ihlickove loziska na kratkej hriadelke(jedno uplne na kusy a druhe ako tak ale vymenim aj to) a potrebujem gufera ale aj ten plech- kryt do ktoreho zapada gufero od homoklbu... a pochybujem ze to niekto bude v nahradach ponukat... som uz blizko RUSKA....tak sa snad nieco najde... do opla nejdem, radsej tam dam zuvacku... zajtra budem vsetko zhanat...tak ak sa podari, dam vediet... zdar.
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Rudy z Rudníka držím palec !! :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
RUDY

Příspěvek od RUDY »

nazdar borci,
tak uz to mam vymenene.... bol to problem... ihlickove loziska pohoda...hk3016 som kupil za 136 sk s kovovov klietkou .., a daju sa kupit aj s prekrytim ihliciek...len sa na ne dlho caka-10 dni...idu z nemecka... ale dal som si objednat aj tie, ked by sa mi vyrila do hriadelky drazka tak budu na nezaplatenie...oznacenie je to iste- hk3016 cize aj rozmer... guferka treba len prisposobit z nahrady...ale ten plech do ktoreho gufero pri homo klbe zapada som zhanal marne, je totiz z nerezu, tak som ho aj napriek odporu a nehoraznym cenam musel objednat u opla... cena 700sk. a nalepka made in thailand prelepena made in japan+nejake kecy ako original....bla bla..tak asi tak... inac oprava v pohode.zdar.
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“