Těsnění turbokompresoru u motoru 2,3TD
-
rozik.l
Těsnění turbokompresoru u motoru 2,3TD
Zdravim,
nevíte náhodou někdo kde sehnat těsnění mezi žebra a turbo? A pak mezi turbo a výfuk?
Co jsem se tak vyptával tak mi zatim všude říkali že druhovýroba není. Tak jsem ačkoliv velice nerad zašel do Opla a tam to koumácí prozměnu zase nenašli v katalogu a tak mi řekli že se tam žádný nedává! Tak jsem se jich ptal jak je teda možný, že já ho tam měl a na to už mi nedokázali odpovědět. Tak mi řekli ať tam dám to starý... No prostě mám ty kluky oplácký rád...
nevíte náhodou někdo kde sehnat těsnění mezi žebra a turbo? A pak mezi turbo a výfuk?
Co jsem se tak vyptával tak mi zatim všude říkali že druhovýroba není. Tak jsem ačkoliv velice nerad zašel do Opla a tam to koumácí prozměnu zase nenašli v katalogu a tak mi řekli že se tam žádný nedává! Tak jsem se jich ptal jak je teda možný, že já ho tam měl a na to už mi nedokázali odpovědět. Tak mi řekli ať tam dám to starý... No prostě mám ty kluky oplácký rád...
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Těsnění kolem Turba na 2,3TD
tak zkus - výrobní družstvo DIPRA Radlická 50 ,e-mail: obchod@dipra.cz , nebo- f. KALINA Prštné 626 760 01 Zlín tel. 067/721 16 87 popř. pobočku v Táboře .
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
Řešil jsem to samý. Taky jsem mezi parohama a turbem a turbem a kolenem s vývodem na výfuk měl jakýsi ultratenký plechový těsnění, který se při demontáží totálně rozpadlo. Není ale vyloučený, že to byla těsnicí pasta, spečená do tuha. Opel to nezná, nemaj to ani v kusvníku a tvrdí, že se to montuje kov na kov. Nakonec jsem koupil bezazbestovou těnicí pastu na výfukové systémy, obě styčný plochy začistil jeným smirkovým papírem, lehce potřel pastou, lehce stáhnul, nechal zaschnout a dotáhnul předepsaným momentem. Nezapomeň závity šroubů natřít protizapékací měděnou pastou. Šrouby použij nový s pevností 10,9. Starý jsou už většinou tak prokřehlý, že někdy nepřežijou demontáž. Já odvrtával jeden, co držel turbo na paroží.rozik.l píše:Zdravim,
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
rozik.l
No ta pasta mě napadla jako první když jsem to nemohl sehnat, ale znudy jsem si přečet ty pindy co mi dali k novýmu turbu a tam to výrazně zakazujou.. Tak jsem se trochu lek a proto se ptám jinak už by tam zvesela makalo :-DSlaava píše: Řešil jsem to samý. Taky jsem mezi parohama a turbem a turbem a kolenem s vývodem na výfuk měl jakýsi ultratenký plechový těsnění, který se při demontáží totálně rozpadlo. Není ale vyloučený, že to byla těsnicí pasta, spečená do tuha. Opel to nezná, nemaj to ani v kusvníku a tvrdí, že se to montuje kov na kov. Nakonec jsem koupil bezazbestovou těnicí pastu na výfukové systémy, obě styčný plochy začistil jeným smirkovým papírem, lehce potřel pastou, lehce stáhnul, nechal zaschnout a dotáhnul předepsaným momentem. Nezapomeň závity šroubů natřít protizapékací měděnou pastou. Šrouby použij nový s pevností 10,9. Starý jsou už většinou tak prokřehlý, že někdy nepřežijou demontáž. Já odvrtával jeden, co držel turbo na paroží.
Ještě v pondělí zkusím brnknout tam co psal Janeš Petr a když mi tam nehelpnou tak tam pujde tak jak jsi psal ty. Každopádně oběma moc dík za pomoc!
- Slaava
- Moderátor
A proč to výrazně zakazujou?rozik.l píše:No ta pasta mě napadla jako první když jsem to nemohl sehnat, ale znudy jsem si přečet ty pindy co mi dali k novýmu turbu a tam to výrazně zakazujou.. Tak jsem se trochu lek a proto se ptám jinak už by tam zvesela makalo :-DSlaava píše: Řešil jsem to samý. Taky jsem mezi parohama a turbem a turbem a kolenem s vývodem na výfuk měl jakýsi ultratenký plechový těsnění, který se při demontáží totálně rozpadlo. Není ale vyloučený, že to byla těsnicí pasta, spečená do tuha. Opel to nezná, nemaj to ani v kusvníku a tvrdí, že se to montuje kov na kov. Nakonec jsem koupil bezazbestovou těnicí pastu na výfukové systémy, obě styčný plochy začistil jeným smirkovým papírem, lehce potřel pastou, lehce stáhnul, nechal zaschnout a dotáhnul předepsaným momentem. Nezapomeň závity šroubů natřít protizapékací měděnou pastou. Šrouby použij nový s pevností 10,9. Starý jsou už většinou tak prokřehlý, že někdy nepřežijou demontáž. Já odvrtával jeden, co držel turbo na paroží.
Ještě v pondělí zkusím brnknout tam co psal Janeš Petr a když mi tam nehelpnou tak tam pujde tak jak jsi psal ty. Každopádně oběma moc dík za pomoc!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
rozik.l
Tak teď jsem ti to sem chtěl přepsat to co píšou na návodu k montáži. A koukám že jsem říkal bludy! Jsem to čet jen letem světem a oniklo mi, že je zakázáno používat těsnící tmely jen na příruby k odvodu a přívodu oleje...Slaava píše:A proč to výrazně zakazujou?
Tímto se omlouvám každýmu koho jsem tím zmátl
- farmář
- Moderátor
Těsnění
kdepak zmátl,ve Slávovi hrklo, že jsem to slyšel až sem, jak si přečetl, že to bude zase měnit! 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Re: Těsnění turbokompresoru u motoru 2,3TD
No proto, přišlo mi to divný. 
-
rozik.l
Mě taky
ale psaly výrazně že těsnící tmely NE a NEPOUŽÍVAT! Tak jsem víc neřešil i když stačilo číst dál kde bylo že to není tak tragický jak to spočátku vypadalo 
- Slaava
- Moderátor
Neříkám kdyby to byla centimetrová vrstva ale já tam dal tak desetinku milimetru jak byly ty styčný plochy rovný.rozik.l píše:Mě takyale psaly výrazně že těsnící tmely NE a NEPOUŽÍVAT! Tak jsem víc neřešil i když stačilo číst dál kde bylo že to není tak tragický jak to spočátku vypadalo