Frontera A 2.0i: po bahnění jde špatně motor (cuká a chcípá)

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Frontera A 2.0i: po bahnění jde špatně motor (cuká a chcípá)

Příspěvek od lolin »

Dobré odpoledne, potřeboval bych poradit, co se mi mohlo stát s autem. Abych začal, tak jsem s ním včera zapadnul až na břicho v bahně a voda stříkala všude kolem, tak je možné, že se někde dostala a dělá to bordel...Auto mi začalo cukat při rozjezdu a to jen s plným plynem, jinak chcíplo, sem tam chcípne i na volnoběh při malém zatížení, třeba ikdyž zatočím volantem. Někdy jede v pohodě, dneska jsem s ním ujel asi 80 km úplně bez problémů (asi 2x mi na volnoběh zdechlo) a začlo to až teď odpoledne...Jo, a když by už auto chtělo zhasnout, ale jen sníží otáčky a pak se zvednou tak na 1500.Jinak startuje bez problémů...Co to může být?Sázel bych na palivo. Mohlo se něco podělat u nádrže, že by se tam dostala voda od zadního kola?Díky za rady...Honza.
Opel Frontera Sport, 2,0i, r.v. 1994, typ A
Slaava
Moderátor

Re: Auto chcípe a kucká (2,0i)

Příspěvek od Slaava »

lolin píše:Dobré odpoledne, potřeboval bych poradit, co se mi mohlo stát s autem. Abych začal, tak jsem s ním včera zapadnul až na břicho v bahně a voda stříkala všude kolem, tak je možné, že se někde dostala a dělá to bordel...Auto mi začalo cukat při rozjezdu a to jen s plným plynem, jinak chcíplo, sem tam chcípne i na volnoběh při malém zatížení, třeba ikdyž zatočím volantem. Někdy jede v pohodě, dneska jsem s ním ujel asi 80 km úplně bez problémů (asi 2x mi na volnoběh zdechlo) a začlo to až teď odpoledne...Jo, a když by už auto chtělo zhasnout, ale jen sníží otáčky a pak se zvednou tak na 1500.Jinak startuje bez problémů...Co to může být?Sázel bych na palivo. Mohlo se něco podělat u nádrže, že by se tam dostala voda od zadního kola?Díky za rady...Honza.
Přeji hezký podvečer, Honzo. Já, jako neznalec benzínovejch motorů bych postupoval takto:

- kontrola sacího filtru
- kontrola ovládání volnoběhu
- kontrola zapojení čidel (hlavně lambda sonda, váha vzduchu a čidlo teploty motoru, popř. i čidlo otáček)
- kontrola zavzdušňovacího ventilu nádrže
- kontrola rozdělovače, svíček a kabelů

Zkrátka hledej, kam ti to nateklo a pro příští divočení v polích to porádně zaizoluj... :mrgreen:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Frontera A 2.0i: po bahnění jde špatně motor (cuká a chcípá)

Příspěvek od lolin »

Tak už jsem na závadu snad přišel, ale neodstranil...Zkoušel jsem se mrknout na kontakt na nádrži, jestli mi nevypovídá službu palivové čerpadlo a zjistil jsem, že tam mám odizolované a rozdrbané drátky a když jsem odpojil hadičky a kámoš seděl v autě a zkoušel startovat, tak mi z nádrže nešel benál. Po vytažení čerpadla a plováku ven, mi čerpadlo fungovalo...
Nebo se mýlím??Jde sehnat jen ten kontakt s kouskem drátu na výměnu??Naštěstí jezdím každý den přes Opavu, tak bych se zkusil zastavit na místní "Frontera vrakáč"...Honza
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolin »

Tak problém s přívodem paliva stále přetrvává..Auto se chová asi takhle: Při delší jízdě auto najednou začne ztrácet výkon, při šlápnutí na plyn začne cukat, otáčky se nezvedají nebo jen pomalu a když vyřadím, tak někdy chcípne a někdy si v pohodě drží volnoběh a co je zajímavé, že když vypnu motor a znovu nastartuju (motor chytá hned a bez problémů), tak to chvíli jezdí úplně normálně a pak to zase začne... Zjistil jsem, že nějak hlasitě píská čerpadlo v nádrži (ale jen po delší cestě). Dneska jsem se v tom trošku pohrabal, filtr paliva je v pohodě, přepad z motoru zpátky do nádrže je OK, čerpadlo čerpe jako divé. Ale zkoušel jsem to, jak auto zrovna nezlobilo.Myslím, že to je jen špatným čerpadlem, které se vždycky po chvilce "unaví", ale možná to tak není, proto se ptám tady. Stalo se vám to někdy někomu?Jsou to příznaky nějaké jiné závady?Díky moc, Honza.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Jestli je čerpadlo slyšet připrav se na jeho výměnu. Vypadá to , že se pomalu přidírá.
Shandor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shandor »

Tak přesně tohle mi dělala brava od segry. A nakonec byl problém v tom že ke svíčkam natekla voda. Ale že mi to trvalo než jsem na to přišel! Taková blbost.
Frontera: na pole a vození brambor ujde.

Frontera A 2,4i LPG=> dej jí pámbůh věčnou slávu
Frontera A 1998 2,2i Zlatuše
DAN
Začínající diskutér

Příspěvek od DAN »

Tak presne tohle mi delalo taky a to presne po 100km +- 1km, jak nacasovany. Bylo to cerpadlo na odchodu ... :( do vecnych lovist.
Frontera B 2,2i - X22SE
DAN
Začínající diskutér

Příspěvek od DAN »

opravuji +- 10km :grin:
Frontera B 2,2i - X22SE
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolin »

Tak už mám opraveno, bylo to nakonec čerpadlem, mezitím jsem měl dole nádrž asi tak 10x, nejdřív jsem musel vyměnit patici nahoře na plováku, pak jsem prošel celou palivovou soustavu až k motoru a pořád nic..Dneska jsem sehnal nové čerpadlo, ale mělo uhnilou trubičku na zpátečku z motoru, tak jsem ho musel vypreparovat z plováku a zase ho napreparovat do mojeho plováku...Operace se zdařila, pacient se probouzí :mrgreen: :mrgreen:
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Tak si to sundavání nádrže trošku zjednoduš :mrgreen:
IMG_3467.jpg
IMG_3468.jpg
IMG_3469.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolin »

Jóó, o takové vychytávce jsem už taky slyšel, ale borec si to vyřezal flexou a jen tak to překryl kusem plechu, aby se mu nepropadával koberec :lol: To máš na dlouhé Fronteře origoš nebo vlastní tuning??Na krátké by to asi nešlo, protože zrovna v těch místech je uchycená zadní sedačka....A vůbec, byla by to pak moc velká nuda :roll: Jo, a jeden postřeh :idea: : Nesundávejte nádrž, když tam máte víc než půlku nádrže benzínu, pak to jde celkem ztuha zpátky nahoru :!:
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Vlastní výroba.Musí to být ale přišroubovaný a daný těsnění,jinak smrdí výfuk do auta.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“