listová pera výměna

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
MMS
Začínající diskutér

listová pera výměna

Příspěvek od MMS »

V článcích jsem četl jak vyměnit listová pera na fronteru 2.4 z avie A31 jen sem nepochopil to že je zapotřebí plazmou udělat díru pro šroub. bylo taky zmíněno že se trochu zvedne zadek. je pak nutný zvedat i předek?
legenda :Frontera 2.2. dlouhá leštěnka LPG
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Slaava
Moderátor

Re: listová pera výměna

Příspěvek od Slaava »

MMS píše:V článcích jsem četl jak vyměnit listová pera na fronteru 2.4 z avie A31 jen sem nepochopil to že je zapotřebí plazmou udělat díru pro šroub. bylo taky zmíněno že se trochu zvedne zadek. je pak nutný zvedat i předek?
No jestli si dobře vzpomínám, tak se takhle měnilo ten nejsilnější spodní list, v kterým jsou na konci takový držáky, který drží péra v jednom směru. Určitě by se ale tenhle držák dal vymyslet i jinak aby se list nemusel pracně děrovat.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

já nevím,o jakou díru se jedná ale pero jde celkem slušně i provrtat.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

na to se vyser!!! Udělej o 8 cm delší zadní houpačky, vpředu dotahni torzky a seš nahoře za odpoledne :wink:
MMS
Začínající diskutér

Příspěvek od MMS »

Dík za radu. Já to ale nejspíš musím stejně vyměnit. Alespoň levou zadní stranu. Když totiž postaví auto na rovinu je nakloněné na levou stranu. mirně je kleslé. A jelikož jsem takovej drobeček vážící 129kg tak když si do něj sednu tak jedu hodně bokem :grin: :grin: :grin: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
netvor
Diskuzní Nováček

Příspěvek od netvor »

Ahoj mms,poměř si i předek.My jsme s laskym trochu dotahli přední šroub na skrutné tyči,lechce se to zvedne a hlavně stvrdne.On je lasky taky tak trochu větši drobeček.
Citroen C2 - firemní nákladní nákupní vozík
Opel Frontera-A long 2,4i+lpg,zvednutá+vzduchové měchy - prodáno
tel: 605 35 81 05
MMS
Začínající diskutér

Příspěvek od MMS »

supr. Už na to jdu!!! Dám pak vědět.
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Rosta

Příspěvek od Rosta »

....jak psal kloudak: udelat delsi houpacky a je to. A jestli je to nasikmo, tak je mozna jeden list praskly, ale nez to rozdelavat, skladat a buhvi co, tak by bylo jednodussi vzit od NImroda jiny pera za nejakou almuznu a je to fakt za odpoledne :!:
MMS
Začínající diskutér

Příspěvek od MMS »

táááááááááááák... kluci děkuju. Je to srovnaný. Dotahl jsem málinko torzné tiče a je to. To mám radost jelikož nové listovky mají na vrakáčich ve Slušicích u Prahy kus za 3000. Ono to stejně pujde časem zvedat. časem ... :grin: . jěšte se zeptám... ty torzní tyče předpokládam že nemám dotáhnutý obě stejně... Určitě je některej z těch šroubů o závit nebo dva dotáhlej víc nebo míň. nevadí to?
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

MMS píše:táááááááááááák... kluci děkuju. Je to srovnaný. Dotahl jsem málinko torzné tiče a je to. To mám radost jelikož nové listovky mají na vrakáčich ve Slušicích u Prahy kus za 3000. Ono to stejně pujde časem zvedat. časem ... :grin: . jěšte se zeptám... ty torzní tyče předpokládam že nemám dotáhnutý obě stejně... Určitě je některej z těch šroubů o závit nebo dva dotáhlej víc nebo míň. nevadí to?
a teď vyraž na geometrii. každým hrábnutím do torzek měníš odklon kola a příklon čepu,částečně i sbíhavost.stojí to za kontrolu,mohl jsi to mít už na hraně tolerance a teď už jsi za. gumy jsou dražší :grin:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Janeš Petr píše:
MMS píše:táááááááááááák... kluci děkuju. Je to srovnaný. Dotahl jsem málinko torzné tiče a je to. To mám radost jelikož nové listovky mají na vrakáčich ve Slušicích u Prahy kus za 3000. Ono to stejně pujde časem zvedat. časem ... :grin: . jěšte se zeptám... ty torzní tyče předpokládam že nemám dotáhnutý obě stejně... Určitě je některej z těch šroubů o závit nebo dva dotáhlej víc nebo míň. nevadí to?
a teď vyraž na geometrii. každým hrábnutím do torzek měníš odklon kola a příklon čepu,částečně i sbíhavost.stojí to za kontrolu,mohl jsi to mít už na hraně tolerance a teď už jsi za. gumy jsou dražší :grin:

Nemělo by to mít větší vliv, maličko se to změní, ale jak píšeš, pokuds dotahoval jen abys srovnal auto, nebude to nic závažného...... já měl torzky dotažený nadoraz a geo byla vpohodě auto se zvedlo ( si nepamatuju přesně, ale o nějakejch 5-6 cm určitě ), k tomu delší zadní packy a jezdíš jak pááán :lol: i s váhou 0,129 tuny
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Ta váha v těch tunách zní hrozně,tak já mam 0,105 tuny
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

HOFICI3 píše:Ta váha v těch tunách zní hrozně,tak já mam 0,105 tuny
Ty vole, to já budu největší vyzáblík na fóru: 0,090 tuny :roll:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

Tak to teda držím rekord!!!
tel- +420 608701329 NON STOP
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

lasky píše:Tak to teda držím rekord!!!
Dyť máš taky na hlavě vrtuli a urážíš lidem zrcátka! :lol:
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“