Chiptuning a jiné způsoby zvýšení výkonu u vznětových motorů

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Souhlas se Slaavou,mi u 2.3 TD máme nejsložitější elektronickou součástku dvouvláknovou žárovku :D :D :D , ty koníci by byly gut, ale na druhou stranu jsem rád,že tam žádnou nemám,já bych se s tou elektronikou pak s tím autem bál zajet pod vodu,aby tam někam nenatekla voda a ještě se tam něco nepotentooo.......
vesmir
Začínající diskutér

Bosch TDI V3.1 ???

Příspěvek od vesmir »

na stránce http://www.ace-servis.com/c_opel.html mají uvedeno jako řídící jednotku u 2.2dti jakousi Bosch TDI V3.1. Nic takového neexistuje, je tam EDC 15M (X22DTH) a EDC PSG5 (Y22DTH). Už proto bych jim nevěřil.
Jinak "přečipování" se dělá většinou úpravou omezovacího tlaku turba a nárustem vstřikovaného množství paliva v celém průběhu otáček.
To první má vliv na životnost motoru a turba a to druhé na emise a spotřebu. Každý si musí sám rozhodnout, jestli mu to za to stojí.
Slaava
Moderátor

Re: Bosch TDI V3.1 ???

Příspěvek od Slaava »

vesmir píše:...jinak "přečipování" se dělá většinou úpravou omezovacího tlaku turba a nárustem vstřikovaného množství paliva v celém průběhu otáček...
Což u 2,3TD provedeš poladěním dvou šroubů.
fronterman
Začínající diskutér

maxtdi

Příspěvek od fronterman »

Ahojte.
Mne to načipoval osobne šéf firmy http://www.maxtdi.com/ Prišiel ku mne do garáže, sadol do auta, vytiahol notebook, napojil sa, všetko, čo upravoval mi vysvetlil. O 20 minút sa odpojil, vysvetlil mi, že treba prejsť 50-60km, aby sa nový soft adaptoval, záruka dva roky, klubová karta, 9000 Sk, starý soft zálohovaný. Tie hodnoty, uvedené na ich stránke sú viacmenej orientačné, ale nie maximálne. Auto sa dá načipovať na tisíce spôsobov. Vysvetlil mi rozdiel medzi čipovaním a powerboxom, lebo som sa pohrával aj s touto myšlienkou. Krabička, v ktorej je ukrytý "jeden odpor" za nekresťanské peniaze od firmy steinmetz samozrejme nemala šancu :? A spotreba? Určite nebudete veriť, ale nevadí. Nad 8,5 l som sa ešte nedostal. Podotýkam však, že do terénu sa na tom nechodím blázniť, idem tam len podľa potreby, ale ťahal som aj staré aro M461 na vleku v kopcovitom teréne, bežne jazdím 110-120 a rád to natiahnem na 140,160. Som maximálne spokojný.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
vesmir
Začínající diskutér

powerb

Příspěvek od vesmir »

powerbox - "oblbovací" člen, který přinutí řídící jednotku posílat větší požadavek na vstřikované množství paliva. U starších systémů skutečně pouze analogová legrace za nesmyslné prachy.

k té 2.3D :) mám ještě starého forda s 1.6D a VE. Taky mám "chiptunning" :D jenom když to vezu na emise, tak musím šroubovat dolů. Jináč když si někdy nedám bacha, tak je za mnou černo jak v noci
:?
Slaava
Moderátor

Re: powerb

Příspěvek od Slaava »

Cos upravil u tý Fordky, jestli můžu vědět. Dík.
vesmir
Začínající diskutér

kl

Příspěvek od vesmir »

Z boku je šroub na nastavení množství vstř. paliva. Z fabriky je nastavený na zhruba stechiometrický poměr při max. otáčkách a max. plnění válců.
Pokud ho zašroubuješ(?) tak ve všech režimech ještě přidáš. Musíš si pak ale volnoběžným šroubem zase trochu ubrat volnoběh
http://img164.imageshack.us/my.php?imag ... 307kv7.jpg
http://img141.imageshack.us/my.php?imag ... akrsh1.jpg

...jo kdyby tak bylo turbo, to by se to přidávalo...
Slaava
Moderátor

Tuning

Příspěvek od Slaava »

Paráda.

Obrázek
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Klucí nechte ty motory déchat normálně. Vony se taky moc nepovedly. :roll:
Slaava
Moderátor

Frontera sráč

Příspěvek od Slaava »

Tak když tě Froncek sere, tak ho prodej a kup si něco jinýho, ne? Mimochodem co všechno tě na tom trápí? Teďka jsem zaregistroval ten křížek na kardanu a ruplej úchyt listovýho péra. Poslední dobou máš furt hroznou chandru :roll:

Mimochodem nebyl si to náhodou ty, kdo minulou zimu přidával do paliva aceton a kdo chtěl za účelem zvýšení výkonu zaslepit EGR ventil? :lol:
Žanek

Re: Frontera sráč

Příspěvek od Žanek »

Kluku šikovná aceton jo ale u EGR sem se jenom ptal co si o tom myslíte (ani sem nevěděl jestli ho 2,4 mají) , protože sem na to narazil na vebu. Jinak to moje podpichování neber tak vážně.Froňa už má něco za sebou tak holt něco občas nevydrží. 8) Co se týká terénu a Frontery su naprosto spokojené. Ale ruku na srdce ty motory se fakt moc nepovedly :P a právě 2,4i patří k nejspolehlivěším . Holt nepatřím k těm kteří vychvalujou to co zrovna sedlají ale sotva přesednou na jinou značku předchozí poplijó jak se dá. :mrgreen:
Slaava
Moderátor

Re: Frontera sráč

Příspěvek od Slaava »

Právě to mě překvapilo: 2,4i je držák. Moje prudicí průpovídky taky neber moc vážně.
EVIL
Začínající diskutér

Re: Chiptuning a jiné způsoby zvýšení výkonu u vznětových motorů

Příspěvek od EVIL »

Mam 2,3TD a mam zvyseny vykon pomoci toho sroubu na serizeni davky nafty pridal jsem cca o otacku a motor si chrochta o mnoho lepe ma celkove vetsi vykon i kroutak a co se tyce spotreby tak mozna klesla protoze na froteru nemusim tolik slapat a navic luxusne reaguje na seslapnuti plynu.... jezdim tak uz 6000km a zadnej problem doporucuji
Frontera A 2,3TD int. r.v. 95.......má bývalá laska
Chrysler Grand Voyager 3,8i LE AWD r.v.00
Audi A4 1,8T 20V 132kW r.v.96
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

Zdar chlopi chtěl jsem se zeptat jestli by někdo neposkytnul za nějakou rozumnou cenu kopii chipnuté řídící jednotky na 2.2 Dti 16v
tel- +420 608701329 NON STOP
Rudla

Příspěvek od Rudla »

Zdar.
Co takhle se domluvit více majitelů Front a ten človák ze Slovenska by nám to čipnul někde u hranic ( bývalých) :lol:. Je jednodušší dálkový přesun jednoho, než X. Napřed by to ale chtělo aby FRONTERMAN napsal své zkušenosti s čipnutím.
Mě bylo řečeno že 03 nejde čipnout protože má řídící jednotku na čerpadle :( . Takže dotaz na toho čipmajstra (přes Frontermana) jestli je to vůbec průchozí. Dík
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“