Bodylift - jak na to, poznatky, zkušenosti a dotazy

Vše o karoserii vozidla
Odpovědět
Rosta

Re: Zvednutí

Příspěvek od Rosta »

Nimrod píše:Zvedání náprav do 5cm je naprosto bez problémů. I původní tlumiče to snesou.....
Nemas, prosim, tip kde + jaky + zakolik jsou delsi tlumice? Mam vzadu zvednuto 4 cm a ty tlumice jsou nadoraz :evil:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Rosta píše:... Mam vzadu zvednuto 4 cm a ty tlumice jsou nadoraz :evil:
A co takhle nadstavit původní tlumiče o "hand-made úchyt"? Zadní sem teda ještě neviděl ale ty přední maj dost rezervu do mínusu, takže by zvládly i propružení zvedlé nápravy až na původní doraz.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Rosta píše:
Nimrod píše:Zvedání náprav do 5cm je naprosto bez problémů. I původní tlumiče to snesou.....
Nemas, prosim, tip kde + jaky + zakolik jsou delsi tlumice? Mam vzadu zvednuto 4 cm a ty tlumice jsou nadoraz :evil:
Tlumiče se dají do zadu pořídit delší, ale já to vyřešil úpravou držáků. Chystám o tom článek. takže to zkusím urychlit.
Doktor Homokláda

Re: světlá výška

Příspěvek od Doktor Homokláda »

Bodylift Frontery B:
ZudoffBL1.pdf
ZudoffBL2.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rosta

Re: světlá výška

Příspěvek od Rosta »

... akorat tam ma automat, kterej je myslim mnohem jednodussi - protoze rozsah paky neni tak velkej a tak se to muze zvednout vic. S manualni prevodovkou bys pak radil jak v autobuse
Slaava
Moderátor

2,5TDS z Musicdata

Příspěvek od Slaava »

V inzerci prodávanej kousek 2,5TDS s polepem "Auto dobrovolný", resp. "Musicdata" má bodylift. Nevíte někdo jak velkej? Je mi trapný volat kvůli tomu majiteli. Dík!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Rosta

Re: 2,5TDS z Musicdata

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:V inzerci prodávanej kousek 2,5TDS s polepem "Auto dobrovolný", resp. "Musicdata" má bodylift. Nevíte někdo jak velkej? Je mi trapný volat kvůli tomu majiteli. Dík!
...sem si rikal, ze to ma nejaky zvedly. ALe ten inzerat jsem videl naposledy tak pred 3 mesici. A volat mu taky nebudu:) Protoze nez se dostanu k bodyliftu, tak jeste hodne vody uplyne 8)

PS: Pozdrav pro ty, co bydli u vody :twisted:
TomK

Příspěvek od TomK »

Peknej navod na 1" bodylift je tady http://www.4x4-treff.de/thread.php?post ... #post32863
Sice jenom v nemcine
Slaava
Moderátor

Šroub

Příspěvek od Slaava »

Tak sem urval šroub jednoho silentbloku budky - půlka tam zůstala. Zatím to neřeším, budka leží na rámu na dřevěnejch špalkách. Neporadíte mi někdo? Je to předposlední silentblok (vedle nádrže).
Rosta

Re: Šroub

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:Tak sem urval šroub jednoho silentbloku budky - půlka tam zůstala. Zatím to neřeším, budka leží na rámu na dřevěnejch špalkách. Neporadíte mi někdo? Je to předposlední silentblok (vedle nádrže).
a ten sroub neni pruchozi az do boudy? Ze by byla hlavicka schovana nekde v kufru pod kobercem a dal se jednoduse vytahnout? (je to jenom napad, ale vetsina sroubu tam tak je...)
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Rosta píše:
Slaava píše:Tak sem urval šroub jednoho silentbloku budky - půlka tam zůstala. Zatím to neřeším, budka leží na rámu na dřevěnejch špalkách. Neporadíte mi někdo? Je to předposlední silentblok (vedle nádrže).
a ten sroub neni pruchozi az do boudy? Ze by byla hlavicka schovana nekde v kufru pod kobercem a dal se jednoduse vytahnout? (je to jenom napad, ale vetsina sroubu tam tak je...)
Průchozí jsou první tři silentbloky, další tři maj hlavu šroubu dole a šroub končí kdesi v kastli.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:
Rosta píše:
Průchozí jsou první tři silentbloky, další tři maj hlavu šroubu dole a šroub končí kdesi v kastli.
no vidis, tak to jsem nevedel. Skoda, mohlo to bejt tak jednoduchy ....
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Rosta nelenil a píše:no vidis, tak to jsem nevedel. Skoda, mohlo to bejt tak jednoduchy ....
Kdybych to neurval, tak by to byla vcelku trývka. Takhle z toho bude pěkná mamlasárna. Mimochodem sem zjistil dvě věci:

- Každej pár silentbloků je unikát a je jinej než ty ostatní - celkem je tam (na dlouhým Áčku) šest párů silentbloků. Povolit je je buď snadný nebo nemožný - v závislosti na jejich konstrukci a stavu koroze.
- Pravá strana auta je ohnilejší (např. šrouby a nášlapy, kastle díkybohu ne). To by se dalo vysvětlit tím, že předcházející majitel deset let parkoval venku jedním směrem. Když na autě něco urvu, tak je to vpravo.

No je to hnus, velebnosti :!:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Silentbloky

Příspěvek od Nimrod »

No to je opravdu hnus velebnosti. Ten silentblok v zadu to je pěkný svinstvo. Když jsem sundaval kastli oba dva sem je urval a muselo se vrtat a vrtat....
Slaava
Moderátor

Silentbloky

Příspěvek od Slaava »

Pajcr píše:koukal sem na ty fotky a ja bych pri bodyliftu ty podlozky otocil. dal bych je na ram a na ne ten stavajici silenblok,popripade novej. namahal by se stejne a ne jako kdyz bude na ramu a na nem podlozka a pak teprve kastle.
Bohužel to nejde. Silentblok sestává z dvojice gum (nad a pod rámem), kterejma prochází ocelová trubka a v ní je tepr šroub. Podložku tedy musíš dát až nad horní gumu za konec trubky a v podložce musí bejt díra pro šoub o průměru díry v trubce. Puk je podle mýho názoru moc měkej a trubka se do něj začne časem zakousávat, kastle se bude moc houpat a šrouby se budou povolovat.

Mimochodem, viděl sem Tojotku, kurevsky nazvedanou a ta silentbloky vůbec neměla - místo nich byly mezi rámem a kastlí natvrdo daný cca 150mm hliníkový profily. HARDCORE!!!
Odpovědět

Zpět na „KAROSÉRIE“