Jake plechace na Acko?

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Jake plechace na Acko?

Příspěvek od patas »

Chci koupit plechace a nejak si nejsem jistej co mi na to pasne.Potrebuju 7Jx16.
Mate nekdo nejakej typ?A jaky ET- aby to zas moc necumelo z kastle ale aby to s tema BF Goodrich vypadalo nejak slusne?
Dik
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Plecháče bych zvolil asi plechové :D :D :D , nevím, v tom rozměru na 16 asi moc laborovat s ET nemůžeš, zkusil bych něco s ET mezi šesti až nulou,origo je Frontera posazená na ET12 (plusové hodnoty kolo dovnitř, blíž k nule a do mínusu kolo víc ven), mrkni se tda v bazaru, tam je v diskách docela výběr :wink:
Pepe
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Pepe »

Nazdárek Paťas,
mám Mazla 97 a plecháče v rozměru 7Jx16 ET13 s papučema 255/65 R16. Sice podle techničáku by ET mělo být 38, ale takhle jsou kola vystrčený o 2,5 cm do ven a jen tak tak licují s lemy na blatnících. Je to prostě o vkusu a případnejch hádanicích s policajtama, ale víc než policajty by to zajímalo pojišťovnu, která by ti pak nedala žádný peníze. Hrála by na to, že když ten rozměr nemáš v techničáku, tak vlastně auto nesplňuje stanovený technický podmínky. A podle mého infa dopravka při řešení nehody opisuje rozměr papučí do spisu.

Pepe
Mazel 97' 2,5 TDS
Pepe
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Pepe »

Patas,
úplně náhodou jsem objevil na http://www.akcnipneu.cz plecháče Dotz Pharao. Asi nedopatřením je mají zařazený v sekci hliníkáčů v rozměru 7Jx16 6x139,7x110 jenom s ET38, ale mají je tam o necelý pětikilo lacinější než na pneu-diskont. A to na čtyřech kolech už je rozdíl skoro dva litry.

Pepe
Mazel 97' 2,5 TDS
Slaava
Moderátor

Illegal úpravy

Příspěvek od Slaava »

Pepe píše:... ale víc než policajty by to zajímalo pojišťovnu, která by ti pak nedala žádný peníze. Hrála by na to, že když ten rozměr nemáš v techničáku, tak vlastně auto nesplňuje stanovený technický podmínky. A podle mého infa dopravka při řešení nehody opisuje rozměr papučí do spisu...
2x pevnostňák, příliš veliký MT gumy na moc širokejch discích, šnorchl, bodylift, zvedlej podvozek... já bych plakal, blil, chcal a sral zároveň - jenom ušima nic neumím. :cry:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

No je fakt že příslušníci VB zapisují rozměr pneu, ale ten pojišťovna neřeší, oni tam příslušníci VB také zapisují hloubku vzorku, jestli splňuje předepsaných min 1,6mm a to řeší pojišťovna, když tam budeš mít o rozměr širší gumy, a budeš mít vzorek 6 mm, tak se nic neděje, ale měj tam předepsaný pneu s hloubkou vzorku .... už rok koukaj dráty, tak si v řiti a neuvidíš ani floka :oops:
Slaava
Moderátor

ET ráfku a benga

Příspěvek od Slaava »

Pepe píše:Nazdárek Paťas, mám Mazla 97 a plecháče v rozměru 7Jx16 ET13 s papučema 255/65 R16. Sice podle techničáku by ET mělo být 38, ale takhle jsou kola vystrčený o 2,5 cm do ven a jen tak tak licují s lemy na blatnících. Je to prostě o vkusu a případnejch hádanicích s policajtama, ale víc než policajty by to zajímalo pojišťovnu, která by ti pak nedala žádný peníze. Hrála by na to, že když ten rozměr nemáš v techničáku, tak vlastně auto nesplňuje stanovený technický podmínky. A podle mého infa dopravka při řešení nehody opisuje rozměr papučí do spisu. Pepe
Mimochodem, jak benga zjistí ET ráfku? Jestli se neplatu, tak zjistí hovno.
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

.A typ hovna v TP nemáš :D , tááákže je to f klííííídku :D
Slaava
Moderátor

Hovno

Příspěvek od Slaava »

vojtech.kloud píše:.A typ hovna v TP nemáš :D , tááákže je to f klííííídku :D
"Dobrý den, pane řidiči. Doklady prosím... dýchněte nám prosím do přístroje... naserte nám prosím do sáčku..."
Žanek
Super diskutér

Re: Jake plechace na Acko?

Příspěvek od Žanek »

Já v techničáku nemám ET ráfku vůbec uvedený, takže asi dle vlastního výběru. :P
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Jan Sekanina píše:Já v techničáku nemám ET ráfku vůbec uvedený, takže asi dle vlastního výběru. :P
V malým techničáku naštěstí skoro nic není. Horší je to s velkým techničákem, no a pokud se na STK technik trochu vyzná, tak ze z většiny offroadů na fleku zesere.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Ale já ET nemám uvedený ve VELKÝM techničáku. :mrgreen: Pouze 7Jx15
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Jan Sekanina píše:Ale já ET nemám uvedený ve VELKÝM techničáku. :mrgreen: Pouze 7Jx15
Jo, jasně, já ti rozumím. Jenom jsem tím chtěl říct, že při silniční kontrole ti po prohlýdnutí malýho techničáku fízlové prakticky nic nemůžou, protože z malýho techničáku nich nezjistí - jenom VIN, SPZ, tažný a typ vozidla. Jenom o něco málo víc je toho ve velkým techničáku, takže pokud tam člověk má jinej motor, gumy nepovolenýho rozměru nebo nějaký nehomologovaný offroadový vopičárny, tak musí zvolit klasickou variantu "STK s přídavným mazáním".
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tak to jo. :wink:
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“