Hydraulický podvozek

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
farmář
Moderátor

Re: Hydraulický podvozek

Příspěvek od farmář »

no právě,tak je to u nakladače.že...ještěrka zase jede furt...jenže tím zase trpí brzdy.Tohle by chtělo více prvků...
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

ještěrka ?? jako vysokoydvižnej vozík?
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jj, jednu zimu jsem se sem tam svezl, farmařil jsem první rok a soczdrav mě sralo....tak jsem nepohrdl skladničením, jen na zimu...plyn,brzda, přepínač....a rozvaděč na vidle.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

to joprávěsi říkám, jesli to nemělo přímo pohon od elektromotoru,ale spíš ne,ne? tenhonil jen čerpadlo...no jo,je to už nějakej pátek :mrgreen:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

hm, vymyšleného je spousta, výzkumníků také....být to tak lákavé, jezdí to ....normálně myslím.I když v sériové výrobě hraje svoji roli i výrobní cena....servisní intervaly....životnost.....ale když kouknu na servisní plán offroadů je to spíše zanedbatelný rozdíl.Sorry za moje myšlenkové pochody :lol:
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Vážení a milí hydraulikou jde brzdit ! Takto to funguje u již zmiňovaného UNC, nebo například u válců a jiných stavebních strojů, pokud hydraulika proudí přes hydromotor stroj jede , ale pokud přestane , hydromotor okamžitě stojí. Problém nastává když by jel stroj rychle a náhle by hydraulika stopla mohlo by dojít k poruše některých součástí vlivem přetížení, a za druhé takto řešený pohon nedokáže jet jakoby na neutrál a nejde se strojem ani pohnout natož jej třeba táhnout.
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
Janeš Petr
Moderátor

jasný,ale tam je rozvaděč jen na ty vidle.na pojezd je tam hydrodynamickej měnič ,proto se to chová ,jak se to chová.já nějak ty hadice mít nemusim.nikde nic neteče a všechno je mokrý. jezdil jsem s T815 jeřábem a po oleji se mi nestejská... :grin: po tatře joo :cry:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Václave no právě,ale pojedeš kilo a dáš nohu z plynu ???
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

No s hydraulickým pohonem stejně kilo nepojedeš. Každý stroj má pojezd řešen jinak, ale já nejsem odborník. :(
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
Janeš Petr
Moderátor

no z kila budou ty hadice vypadat jak březí :grin: :grin:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

také mám ten vtíravý dojem. :lol:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Princip, na kterým děláme je čistě hydrostatickej, takže to není žádná hydrodynamika jako bejvá v "měničích". Jak jsem psal, tak "volnoběh", brždění motorem i brždění zpětným kanálem jsou věci, který máme v principu vyřešený i když mě osobně se moc nelíbí, že si to vyžádá řídící jednotku. Elektronika není moje oblíbená věc, takže zkoušíme přijít i na jiný řešení ale teď na to nemáme čas (já si připravuju podklady pro prezentaci mojeho novýho oboru podnikání a ten můj spolupracovník mi na to dělá stránky - takže teď to umřelo). Máme vyřešenej i únik oleje ze systému. V principu se auto ovládá pákou, kterou si člověk zvolí směr dopředu, dozadu nebo neutrál. Pedálem plynu se ovládá zvýšení/snížení pohonného tlaku regulací čerpaného objemu vč. brždění motorem. Brzdou brždění na odpadním kanálu nebo přímo brzdama. Otáčky motoru se regulujou automaticky podle zatížení hnacího čerpadla a potažmo tedy i přímo motoru - režim chodu se ovlivňuje podle nastaveného typu jízdy (ekonomická nebo sportovní) a podle polohy hlavní páky (při neutrálu spadnou otáčky na volnoběh). Je tam hafo ventilů, potrubí a čidel. Drama ale všechno by se dalo nacpat do jedný skříně. Chtěl jsem poradit, jestli nevíte o nějakým existujícím řešení abysme nevymejšleli věci už vymyšlený - díky za tipy, co jste sem předhodily, kdybyste narazili na nějakej pěknej výrobní plán, bylo by to super :grin:

Limitující jsou ty hydromotory v kolech. Počítám tam tak maximálně 2.000 otáček, 200kW a 400Nm při řešení bez redukce v kolech. Samozřejmě bych raději redukci tak 1:4, kdy by se snížilo tlakový i výkonostní zatížení, dal by se použít menší hydromotor ale zese by otáčky dost neůnosně vzrostly - ovšem čerpadlo s vnitřním ozubením by je mohlo ještě zvládnout. Pro pístový (axiální i radiální) by to byl mazec a nechtěl bych zažít ten řev hydrauliky.

Zkátka cílem je při rozměrech normálního auta (cca 1,8 x 1,8 x 4 metru) a použití normálních gum (33" až 35") dosáhnout maximální světlosti podvozku, kterej by byl ideálně hladkej.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Vůbec do problematiky nevidím, proto ani nechci vědět, jakým způsobem bude pracovat emulace diferenciálů :lol: :lol:
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Přemku,to mě taky nezajímá :lol: :lol: :lol:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

premek_k píše:Vůbec do problematiky nevidím, proto ani nechci vědět, jakým způsobem bude pracovat emulace diferenciálů :lol: :lol:
farmář píše:Přemku,to mě taky nezajímá :lol: :lol: :lol:
To jsem rád, hoši, protože vám řeknu hovno :twisted: Funkčně jsou ale "diferáky" u hydrauliky nesrovnatelně lepší a jednodušší než u standardního hřídelovýho provedení a spojujou výhody tuhý uzávěrky i samosvorů - a daj se zapnout i za provozu!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“