Problémy s diferenciálem různé (a jeho následná výměna)

Přední nebo zadní. Jeho problémy, náplně, kontrola, atd. všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
*pt*
Pokročilý diskutér

TY SOCKA :D

Příspěvek od *pt* »

patas píše:..... na druhou stranu s nimi nejezdi zadne socky.Kdybych bral socialni davky tak si tezko muzu dovolit takovyhle auto :lol: 8)

..a pozeram ze niekto ich ma hned dve :D
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Rosta

Re: TY SOCKA :D

Příspěvek od Rosta »

*pt* píše:
patas píše:..... na druhou stranu s nimi nejezdi zadne socky.Kdybych bral socialni davky tak si tezko muzu dovolit takovyhle auto :lol: 8)

..a pozeram ze niekto ich ma hned dve :D
...to vis, pan krauluje v prachach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
rozik.l

Re: Problém s diferenciálem

Příspěvek od rozik.l »

patas píše:to ne to se nevohrivej to to raci rozprodej jak rostin.A bacha ma to 2 diferaky tak aby si vedel co te ceka :lol: Kurna ja mit kde se v tom hrabat.Ja musim jezdit se vsim do servisu to sou potom palky.Ale zatim musim zaklepat tak moc se to nesere.Proste postupne udelam generalku a bude.Kamos koupil Jeep nejakyho cerokeze za 200 litru a do komplet opravy narval asi dalsich 300.To bych se na to asi mohl vykaslat.To je fronterka porat levnejsi.A kdyz se o to clovek stara tak si myslim ze vydrzi docela dost.Patroly se taky serou.Ve svy podstate se sere vsechno akorat u offroadu je vsechno 10x drazsi.Taky s tim zase na druhou stranu nejezdi zadne socky.Kdybych bral socialni davky tak si tezko muzu dovolit takovyhle auto :lol: 8)
U předního takovej strach nemám :D ten tak casto nejezdi :D Jinak podle toho co píšeš tak si připadám jak ten tvůj kámoš.. Froncka jsem kupoval cca před 4 nebo 5 lety za 200 kolíků a od tý doby jsem do něj jen cpal a cpal az jsem do něj nacpal mezi 150 a 200 kolíky a najel jsem cca 180 tisíc :D Takže když to schrnu tak jeden tisíc kilomotrů mě vyšel cca 1000 Kč + pohonný hmoty :D Kurňa jezdit tatrou tak to vyjde levnějc a jentak by mě něco nezastavilo! :D A je to tady! Koupim tatru! 8)
kout.jk
Super diskutér

Re: Problémy s diferenciálem různé (a jeho následná výměna)

Příspěvek od kout.jk »

koupils tu tatru? Spotřeba asi o něco vyšší než u Frontery ne? :grin:
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...me teda koruna na kilometr za servis prijde docela dobra 8) Ono u novejsiho auta kdyz vezmes amortizaci, tak ses v jinejch cislech a servis taky potrebujou :roll: ....akorat to proste v souctu dela docela pecku :evil:
Firemannn
Diskuzní Nováček
Bydliště: Vozidlo: Frontera A 2,3TD 96, nerezový rám, nášlapy a kryt rezervy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firemannn »

Při silničním náhonu pouze na zadní nápravu nevyjedu ani po travnaté zahradě která je mírně do kopce, diferenciál povolí a jedno kole začne hrabat, druhé stojí a já taky. Zdá se mi že by diferenciál mněl vydžet více??? Jak pa to je??
Firemannn, 2.3 TD
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Firemannn píše:Při silničním náhonu pouze na zadní nápravu nevyjedu ani po travnaté zahradě která je mírně do kopce, diferenciál povolí a jedno kole začne hrabat, druhé stojí a já taky. Zdá se mi že by diferenciál mněl vydžet více??? Jak pa to je??
To je normální funkce otevřenýho diferenciálu. Pro zlepšení trakce zapoj přední náhon, použij lepší gumy nebo v krajní nouzi přiškrť zadní diferák ruční brzdou.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Jj kdybys měl slip limit, čili samosvor, hezky česky, vynechalo by ti kolo max náhodně, jinak bys jel oběma.Při správné funkci.Ono pak vynechá v zatáčce, čili to dobře funguje jen rovně.Mít zcela pevnou špéru zase bys skoro nezatočil, to tě zkrátka sune čistě v před....vše má svá plus a mínus.Jak kdy jak kde.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Finmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finmer »

Zdravím, nevíte náhodou někdo kde by se dal sehnat diferenciál na 2.2 16V z 95... nebo kde je nějaké vrakoviště opelu?
Frontera A dlouhá, 2,2 i 16V r.v. 1995, MT 265/70/R16, Dotz Dakar ET:-20, zvednutá, světelná rampa
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

napiš SZ milhausovi do Opavy nebo tel. 608 849 205
sevcikpeter
Diskuzní Nováček

Příspěvek od sevcikpeter »

ahojte . prosím urýchlene o radu . s mojou fronterou 2,2i 1998 A long som sa bláznil trošku :) nacuval som nad jednu prekážku a tam som sa prepadol tak neštastne že si to schytal zadný diferenciál . podarilo sa mi vyhrabať sa z jamy . po kontrole som si nič mimoriadného nevšimol .tak som išiel domov po ceste my zablokovali obidve zadné kolesá a urobil som šmyk cca pol metrový. začal vychádzať s diferáku čudný zvuk tak som zatiahol ku krajnici . odmontoval som viko a prišiel som na to že tam nie je ani trochu oleja . s kamošom sme si dali monterky a zodvihli fronterku . zhodili sme kardáň a domov som išiel cca 120 km na veľkej štvorke ale iba na prednom náhone. týmto vás prosím o radu :koľko km možem najazdiť na prednom náhone ????
zhodil som len kardáň poloosi sme už nechali tak. mám vybrať aj poloosi???
bude mi passovať druhá zadná náprava ???
chcem vymeniť celu zadnu nápravu .musí byť z takého istého auta ???
radole
Začínající diskutér

Příspěvek od radole »

jazdit mozes kym ti nezablokuje zadny dif, poloosi nevyberies lebo su na nich kolesa.
Co bolo rozbite v dife ked si zhodil kryt?

naprava pasuje z A-cka rok 95 - 98 na vinutych pruzinach (2,5 TDS, 2,2i, 2,8TD) ale prevody musis zistit zatial viem ze 2,2i a 2,4i maju rovnake, ale to neni iste ci vsetky!
Frontera A 3,1 TD troška podvihnutá, 37" kolieska,2x uzávierka, 2x navijak
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava

náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

sevcikpeter píše: týmto vás prosím o radu , koľko km možem najazdiť na prednom náhone ?
ve tvém případě na předek jezdit bohužel nemůžeš. tím, že jsi odpojil zadní kardan jsi nic nevyřešil ani nezískal. všechno se tam za jízdy točí stejně, jako by byla kardanka připojená. pokud jsi jezdil v nápravě bez oleje, kousla se ti ložiska na hrušce - mají největší otáčky. za tu dobu, než jsi odšrouboval tu kardanku to trošku schladlo a začlo se to znovu točit ale pokud hodláš nadále provozovat nápravu bez oleje, kousne se ti to při první příležitosti znova. jestli potřebuješ někam ještě dojet, nalej tam olej, pomodli se, aby nebyl vyhořelej simerink a zkus jet. daleko ale nejezdi. ložiska jsou v háji, takže je to tak na dojetí do servisu.
jinak jsi typická ukázka toho, jak jsou kvalitně a pravidelně tahle auta servisovaná
sevcikpeter
Diskuzní Nováček

olej tam bol lebo som si všimol že je vymalovaný celý spodok auta a to berte doslova doma v jame som zistil že mi odišlo ložisko ktoré spojuje kardáň s diferenciálom tzv. hruška. pozeral som viko diferenciálu a to je v pohode
sevcikpeter
Diskuzní Nováček

poprosím vás o radu z predného differenciálu som vyčítal toto: 0208
C12 HU217802
GT-1
na zadnom nie je nič . :( pomože mi toto číslo predného differenciálu niečo ???. Vdaka
Odpovědět

Zpět na „DIFERENCIÁL“