offroadovy podvozok

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
Hugo
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

offroadovy podvozok

Příspěvek od Hugo »

Nazdarek chlapi !
mal by som uz vymenit vsetky tlmice na aute, no stale mi vrta hlavou kupa celej podvozkovej sady s bodyliftom tak cca 40 mm.
skusal som browsovat po nete a hladal som hlavne ironman, old man emu a rancho. lenze na Bckovu fronteru sa mi nepodarilo najst cely kit. hlavne nie v krajoch nam blizkych.
nema s tym niekto skusenost?
resp. su rozdielne torzky, pruziny, tlmice medzi Ackom a Bckom?
Rosta

Re: offroadovy podvozok

Příspěvek od Rosta »

Hugo píše:Nazdarek chlapi !
mal by som uz vymenit vsetky tlmice na aute, no stale mi vrta hlavou kupa celej podvozkovej sady s bodyliftom tak cca 40 mm.
skusal som browsovat po nete a hladal som hlavne ironman, old man emu a rancho. lenze na Bckovu fronteru sa mi nepodarilo najst cely kit. hlavne nie v krajoch nam blizkych.
nema s tym niekto skusenost?
resp. su rozdielne torzky, pruziny, tlmice medzi Ackom a Bckom?
1. podvozkove jsou A a B urcite odlisny
2. za celou podvozkovou sadu utratis solidni ranec penez a patrola z Frontery stejne nepostavis
3. u bodyliftu pocitej s prodluzovanim tyce rizeni, co je asi peknej vopruz. Jinak bych uz mel zvednuto.
4. Vzhledem k nezavislymu zaveseni kol vepredu se podvozek blbe zveda - mas tam pak spatny uhly a odklony a neda se s tim poradne jezdit a kurvi to gumy. Nektery sady uprav podvozku to sice resi, ale neni to za 20k ani 50k ale vic :)

Taky jsem dlouho chtel Fronteru zvysit, ale po precteni vsemoznejch clanku k tomu to pro me predstavuje usili zcela neumerne vysledku. A 80k za kit na auto za 80k :evil: teda fakt nedam.

Doufam, ze se moc nepletu. Kdyztak me Slaava opravi:)
Slaava
Moderátor

Podvozek

Příspěvek od Slaava »

Myslím, že's to napsal dobře. Béčko bohužel neznám, tak nevím jak moc podobný/odlišný je od Áčka. Stejně tak jsem nikdy nepátral po podvozkových sadách, protože si myslím, stejně jako ty, že rvát to na Froncka není zas tak efektivní.

Co se zvedání týče, rozhodl jsem se pro kompromis: bodylift cca 40-50mm, přitažení torzek a prodloužení zadních třmenů listovek. Touhle kombinací nezvýším tolik těžiště jako u samotnýho "apgrejdování" podvozku na stejnou výslednou výšku kastle a taky nebudu muset tolik utahovat torzky a tudíž hnát ramena dolů do divných úhlů, snižovat křížení přední nápravy a tíhnout k výměně tlumičů. Taky zadní třmeny listovek nebudou muset být zas tak dlouhé. Navíc si o něco málo zvětším místo v blatníkách pro větší gumy (o kterejch začínám čím dál tím víc uvažovat). Na druhou stranu bych si samotným (brutálním) zvednutím podvozku zvýšíl přechodový a nájezdový úhly. Jenže motor by byl vejš a v zatáčkách by to víc táhlo do rigólu.

Zkoumal sem řídící tyč a zvednutí kastle v těchto intencích mi dovolí - na úchytu u převodky mám dostatečnou rezervu. Větší problém bude s šaltrpákou, která by při zařazení dozadu už mohla drhnout o kastli. Uvidím, jestli to vyřeší odříznutí kousku plechu nebo budu muset upravit tvar šaltrpáky. Jinak hadice, hadičky, trubky a dráty maj rezervu a neměli by dělat problém.

Pokud někoho napadaj ještě nějaký související komplikace, opravte mě (nás) :-)
Hugo
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hugo »

uch
asi mate pravdu. dnes sa mi ozvali z ironmanu zeza material by bol za 58k.
takze drua varianta je taka ze dotiahnem len torzky, dam vysustruzit podluzku pod pruzinu, a to je tak vsetko co preto urobim.
mozno kupit trocha dlhsie tlmice
Slaava
Moderátor

Nahoru s tím!

Příspěvek od Slaava »

...a plecháče, gumy 35 a pár brusnej kotoučů do flexky :twisted:
Rosta

Re: Nahoru s tím!

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:...a plecháče, gumy 35 a pár brusnej kotoučů do flexky :twisted:
...ty voe, tak 35 gumy bych na frontere chtel videt. Ale hlavne zazit, jak se to chova - jako akcelerace atd. Snad mimo 3.2 V6 na to jinej motor nemel a i ta 3.2 by asi dostala poradne naprdel.

Puvodne jsem chtel nasadit 33 x 12,5 x 15, ale mam obavu, ze se to auto s 2.4 pak vubec nerozjede. Chtelo by to prvne zkusi, nez dat 16k za gumy a pak nic :)
Slaava
Moderátor

35 + redukce

Příspěvek od Slaava »

Ale jo, rozjelo by se to - akorát by to muselo mít permanentně zařazenou redukci... :?
EVIL
Začínající diskutér

Příspěvek od EVIL »

mam 2,3 TD na 31" a ze by to nejak jelo se rict neda ale vypada to pekne
Frontera A 2,3TD int. r.v. 95.......má bývalá laska
Chrysler Grand Voyager 3,8i LE AWD r.v.00
Audi A4 1,8T 20V 132kW r.v.96
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

Toto je správné řešení.
rodeo37-1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tel- +420 608701329 NON STOP
EVIL
Začínající diskutér

Příspěvek od EVIL »

Hmm pekne pekne....
Frontera A 2,3TD int. r.v. 95.......má bývalá laska
Chrysler Grand Voyager 3,8i LE AWD r.v.00
Audi A4 1,8T 20V 132kW r.v.96
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Řešení to asi je, ale rozhodně ne pro našich ušmudlanejch 100koníků ± nějakej ten vosel :grin: co většina z nás má :grin:

A pochybuju, že i na té V6ce nemá změněný převody. Ale "to už jinde jsme, je to jiná vesnice..." :grin: :grin: ... a to doslova a do písmene. Jo amíkům je hej. Ty si koupěj za "babku" co se jim zlíbí a kde se jim zlíbí.

Vono už jenom sehnat a zaplatit u nás ty 37"čky nebude prdel :grin:

rodeo37-2.jpg
rodeo37-3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...kdyz uz bych neco takovyho bastlil, tak vyhazu celej oplackej podvozek a dam obe tuhy z jeepa. Jednoduche, levne a pro budouci upravy dostupne. Daj se sehnat prevody za slusny penize a milion dalsich vychytavek. Ale kdyby to bylo jen na me, tak koupim rovnou jeepa a nebudu bastlit nejakej oplackej nesmysl :lol:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Rosta píše:...kdyz uz bych neco takovyho bastlil, tak vyhazu celej oplackej podvozek a dam obe tuhy z jeepa. Jednoduche, levne a pro budouci upravy dostupne. Daj se sehnat prevody za slusny penize a milion dalsich vychytavek. Ale kdyby to bylo jen na me, tak koupim rovnou jeepa a nebudu bastlit nejakej oplackej nesmysl :lol:
No hele, amigo. Včera jsem viděl fakt brutálně nazvedanej 4Runner, kterej měl vepředu spuštěnou nápravu a ramena byly řešený tak, že horní bylo na svým místě, jeho svislej čep byl vypodloženej spešl mezikusem aby byl níž a osy dolních ramen byly uříznutý a posazený o nějakejch patnáct čísel níž. Maximální mazec!!! Foto jsem nedělal, protože majitel byl nablízku a jestli byl nazvedanej jako jeho auto, tak jsem nechtěl riskovat střet názorů. :|
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

měl jsi mu říct natvrdo... : ty vole tohle jsem ještě nežral.Můžu si to vycvaknout? ještě by tě asi i svezl :lol: pýcha je děsná vlastnost...
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

zdravím,hele u letiště v bazaru se dneska oběvilo zelené CAMPO ,mam za to, že jsem zahlíd 129,- ... neni zájem? :grin:
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“