PRASKLÉ SBĚRNÉ POTRUBÍ (výfukové SVODY)

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
Hofik
Začínající diskutér

Re: PRASKLÉ SBĚRNÉ POTRUBÍ (výfukové SVODY)

Příspěvek od Hofik »

Vojta píše:to určitě, jen je problém sehnat fachmana, kterej si troufne....zatím jsem neměl moc štěstí? chci tam hned nechat navařit toho vlnovce, když to tedy pomůže...mno uškodit to nemůže tak co? :wink:
Doplň si údaje, co máš za káru a odkud jsi.Pokud to máš blízko do Teplic (severní čechy),tak ti to tady můžu dojednat.Jestli mě paměť neklame tak to stálo 1500,- kč i s rovnáním na fréze.Čekal jsem na to myslim 3 dny.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Vojta píše:mj auto je nabízí za 4780,- což není tak drsný, nebo jo????
Což je podle mě cena velmi pěkná. Vem si, že někomu dáš litr za zavaření a když ti to za dva tejdny zase rupne, tak tě čeká opětovný rozebírání a zase budeš kupovat těsnění a šrouby - a už se hodně blížíš ceně za jednu výměnu a nový parohy.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Brytt cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Brytt cz »

Čau kluci, také jsem řešil ten samý problém a vařil jsem frézoval jsem a bylo to akorát na nic. Ztráta času a peněz. Měl jsem to u firmy, která se tím zabývá a po chvilce stejně praskly. Když se to stalo po třetí, koupil jsem origo od svého dvorního dodavatele i s novým těsněním a mám pokoj. Se vším mě to vyšlo na 8 000,- Musím říct, že za ten klid mi to stálo.
I pro mě je to dost peněz, ale jak říkám, mám klid :lol:
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Mam to varené pred jeden a pol rokom a všetko v pohode.Najskôr mi prasklinu odvrtavali a potom zvárali CO-čkom.Za prácu zobrali tuším 1000Sk.Paťo-Divoch
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

Tak ted nevím... uvidím,co mi zítra napíšou z mj. Když je budou mít skladem, tak tam pujdou nové, když na ně bude dlouhá čekačka, tak se pokusím, nechat to svařit COčkem....aby to vydrželo aspon chvilku....
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

hele pokud budeš vařit, tak pak nech sváry nebroušené a převařit ještě cik cak, aby se to zpevnilo.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

já jsem je kdysi na mojí omeze 2.4i nechával taky zavařit- měl jsem tam asi 4 deseticentimetrový praskliny. Vyndal jsem paroží, odvezl to zámečníkovi, on v místě prasknutí udělal kanál flexou, aby tam měl místo na materiál a zavařil to nějakou prej spešl elktrodou na ohromnym trafu a řekl si za to 100,- Omegu jsem měl pak ještě přes rok a bylo to v pohodě. To samý mě čeká i frontery, tak doufám, že moc nezdražil :?
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

Tak jsem je dneska objednal, ve středu budou tady. K tomu tam fláknu vlnovce a bude to good....aspon doufám sice budu o 5tis. lehčí, ale co se dá dělat :roll:
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Seš asi první chlap,který si sám obědnal parohy :grin: :lol: :mrgreen:
Avia A31 sklápěč
Suzuki Samurai 1.3
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

:grin: :lol: :grin: Paťo-Divoch
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

Svody jsou mám v ruce, šroubovat je tam nebudu............. Bohužel po dobu odmlky jsem měl poměrně těžkou autonehodu se svým peugeotem 406 2,1td, kdy mi paní na ledě vjela v zatáčce do cesty a já to bohužel strhnul přes hlubokou strouhu do pole, kde jsem si udělal pár kotrmelců auto je na šrot..... jsem nucen fróňu chtě nechtě prodat.Páč nemám na nové osobní. Je to ta Frontera po Merlinovi, kdo jí zná, ví v jakém je stavu, garážovaná je i nadále. Já jsem odstranil nedostatky, o kterých jsem tu psal, víc už dělat nebudu (nemůžu :( :( :( :( :( :( )...... najel jsem 5000km, z toho 10km podél řek na ryby, vyměnil jsem řemeny, čepy přední nápravy a olej SHELL 5W40. cenu jsem stanovil na 95000,- se svody, nebo 90000,- bez svodů...... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Já říkám víc dělat nemohu, moc se mi to auto líbí ale na 50km z práce do práce to není.......bohužel, když by někdo z vás měl zájem jsem mu k dipozici a auto předvedu......
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

pořád říkám, že ta řiť musí být dost velká, že se nás tam ale sejde,co :!: upřímnou soustrast, jo ot se stává.Mě kdysi v lednu nedali přednost jezevci z Plzně jihu...nezlobte se, já vás neviděl...koukal mi přímo do obličeje já ho viděl,asi myslel na něco jiného a pažout byl v háji...trošku.Jejich fáčko na komoru :wink: ale nikomu naštěstí nic nebylo.Jenže než přijeli policajti, to byla doba...já v tenkém svetru stepoval jako debil na chodníku...přes 3 hodiny.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Vojta píše:Svody jsou mám v ruce, šroubovat je tam nebudu............. Bohužel po dobu odmlky jsem měl poměrně těžkou autonehodu se svým peugeotem 406 2,1td, kdy mi paní na ledě vjela v zatáčce do cesty a já to bohužel strhnul přes hlubokou strouhu do pole, kde jsem si udělal pár kotrmelců auto je na šrot..... jsem nucen fróňu chtě nechtě prodat.Páč nemám na nové osobní. Je to ta Frontera po Merlinovi, kdo jí zná, ví v jakém je stavu, garážovaná je i nadále. Já jsem odstranil nedostatky, o kterých jsem tu psal, víc už dělat nebudu (nemůžu :( :( :( :( :( :( )...... najel jsem 5000km, z toho 10km podél řek na ryby, vyměnil jsem řemeny, čepy přední nápravy a olej SHELL 5W40. cenu jsem stanovil na 95000,- se svody, nebo 90000,- bez svodů...... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Já říkám víc dělat nemohu, moc se mi to auto líbí ale na 50km z práce do práce to není.......bohužel, když by někdo z vás měl zájem jsem mu k dipozici a auto předvedu......
Na auto se vykašli,hlavně že jsi celej.Za čas se oklepeš a budeš tu zpátky i s jinou Fronterou.Tak ti držim palec ať je to brzo. :wink:
Avia A31 sklápěč
Suzuki Samurai 1.3
JARDA1
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JARDA1 »

JJ to je pravda,taky o tom něco vím :!:
2.3td dobrá volba,33Maxis,CB a věčná žízeň
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Vojta píše:Zdravím všechny.
Tak další problém na sebe nenechal dlouho čekat. Zdálo se mi, že se mi fróňa nějak rozpapala a ono jo....15lit/ 100km (jízda po silnici) při 80km/h je i na mě moc :evil:
A co jsem nenašel? Prasklé svody...už byly někým svařované a v tom samém místě praskly znovu.....nemá s tím někdo nějaké zkušenosti??? vůbec nevím co s tím....kolik stojí nové, nebo kde sehnat náhradu...zná někdo někoho, kdo by je vyrobil ??? 2,2i 16V r.v.96 :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :cry: :cry: :cry:
Nečtu další články, takže možná stejná reakce tu už bude, ale:

Sám už 2 roky řeším prasklý PAROHY (výfukové svody). 2x mi je svařovaly, vymejšlelo se vše možný i nemožný, a pánové NIC, NIC, NIC je to totálně na hovno! Jedinná rozumná možnost koupit NOVÝ nebo někde bazar. Cenanových na Ačko 2.2i Rv.97 je 5000,-, cena použitých cca 2500,- a doporučuju koupit rovnou s nima nový těsnění: parohy-motor, a parohy-příruba výfuku, jinak to namontujete se starým těsněním jak já, a zjistíte, že to můžete zase vše sundat!!!! grrrr
FRONTERA A --- PRODÁNO :-) TĚŠÍM SE NA SETKÁNÍ S NÍ ZDE NA FÓRU
Frontera B-long, rv.03, 6VD1 - 3.2i zvedaná, rozšířená, CB, Profi, Majáky, světelná rampa
Terrano II wagon, rv. 96, 2.7TDi
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“