PRASKLÉ SBĚRNÉ POTRUBÍ (výfukové SVODY)

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

PRASKLÉ SBĚRNÉ POTRUBÍ (výfukové SVODY)

Příspěvek od Vojta »

Zdravím všechny.
Tak další problém na sebe nenechal dlouho čekat. Zdálo se mi, že se mi fróňa nějak rozpapala a ono jo....15lit/ 100km (jízda po silnici) při 80km/h je i na mě moc :evil:
A co jsem nenašel? Prasklé svody...už byly někým svařované a v tom samém místě praskly znovu.....nemá s tím někdo nějaké zkušenosti??? vůbec nevím co s tím....kolik stojí nové, nebo kde sehnat náhradu...zná někdo někoho, kdo by je vyrobil ??? 2,2i 16V r.v.96 :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :cry: :cry: :cry:
Naposledy upravil(a) Vojta dne 26 led 2008 17:02, celkem upraveno 1 x.
Slaava
Moderátor

Re: PRASKLÉ SBĚRNÉ POTRUBÍ (SVODY)

Příspěvek od Slaava »

Vojta píše:Zdravím všechny.
Tak další problém na sebe nenechal dlouho čekat. Zdálo se mi, že se mi fróňa nějak rozpapala a ono jo....15lit/ 100km (jízda po silnici) při 80km/h je i na mě moc :evil:
A co jsem nenašel? Prasklé svody...už byly někým svařované a v tom samém místě praskly znovu.....nemá s tím někdo nějaké zkušenosti??? vůbec nevím co s tím....kolik stojí nové, nebo kde sehnat náhradu...zná někdo někoho, kdo by je vyrobil ??? 2,2i 16V r.v.96 :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :cry: :cry: :cry:
Předpokládám, že máš na mysli svody vejfukový. Z jakýho jsou matroše, Vojto?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: PRASKLÉ SBĚRNÉ POTRUBÍ (výfukové SVODY)

Příspěvek od Vojta »

Bohužel z litiny origo..... :cry: :cry: :cry: :cry:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

no nešly by sváry obrousit a převařit znova? jedinná nevýhoda litiny je ta, že se musí natemperovat před svařováním, nebo když máš dost silné COčko, začít vařit pár cm již před svárem a pěkně provařit,ne nějakej lepenec nad materiálem! pak nechat pěkně v poklidu nej něčím jako folií přikryté pomalu vychladnout... škoda hned vyhazovat! dá se i elektrikou, i normání elektrodou,ale nej je to nejdříve zkusit jinde, na jiném, abys vychytal nastavení....struska občas klame, co vypadá jako čistý plný svár je najednou děravé jako ementál a plné sraček...zlaté CO2!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Vojta píše:Bohužel z litiny origo..... :cry: :cry: :cry: :cry:
Tak to máš blbý. Pokud vím, tak na vrakáči se to těmahle motorama zrovna nehemží. Můžeš to zkusit nechat zavařit, jak dlouho to ale vydrží ti nikdo neřekne. Nakonec by bylo nejlepší si nechat udělat na zakázku repliku. Jenž to by stálo majlant a nikoho konkrétního, kdo to dělá ti neporadím.

Nejdřív bych to bejt tebou nechal slušně zavařit a pak bych uviděl podle toho, jak to dopadne.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

No zkusím to nechat zavařit......děsí mě to, že to prasklo přesně v tom minulém svaru...je to krásně vidět ze shora....tak 8-10cm dlouhá prasklina....
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Nech to zavařit a odlehči vibrace na výfuku. Vlož tam třeba vlnovec nebo ten pletenec (tyhle slova jsem si právě vymyslel,ale asi víš o čem mluvim) možná se to tak opravdu jmenuje.Já jsem to dělal taky tak před rokem a půl a zatim v pohodě. :idea:
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jmenuje se to vlnovec,trefil jsi se :mrgreen: jj, správně zavařit litinu se musí umět, ne to polepit a hurá.Jj, vlnovec ubere vibrací, ceny rozumné dle průměru roury a délky, v poho.Ahoj.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

asi koupím nové ..... na mjauto.cz jsem je našel za poměrně solidní cenu...
Ale je tam jeden problém, jak poznám, jestli má auto EGR???
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

dal bych tam toho vlnovce z prevence...kolik má průměr ta roura? at pod to v tom mokru nemusím lezt....
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

šupleru do ruky a hurá, ať si zvykneš, nějakou gumu na zem...Campo má myslím 55mm, co Frontera netuším.
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Vojta píše:asi koupím nové ..... na mjauto.cz jsem je našel za poměrně solidní cenu...
Ale je tam jeden problém, jak poznám, jestli má auto EGR???
čemu říkáš solidní cena? já se tehdy ptal na svody (parohy) na tu mojí 2.4 a řekli mi že v druhovýrobě se nedělají a origoš prej 11 000,- kč. Proto jsem to tehdy nechal radši zavařit.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

mj auto je nabízí za 4780,- což není tak drsný, nebo jo????
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

hm radši bych vařil, mezi námi škoda penězí...
Vojta
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

to určitě, jen je problém sehnat fachmana, kterej si troufne....zatím jsem neměl moc štěstí? chci tam hned nechat navařit toho vlnovce, když to tedy pomůže...mno uškodit to nemůže tak co? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“