Koupili byste si Fronteru znovu?
-
JOB
Re: Koupili byste si Fronteru znovu?
Díky za rady. Je mi jasné že ať koupím jakoukoliv ,tak mě čekají investice,tak je to i s osobákama. Můj první off road to není , mám už čtvrté ARO M-461 a měl jsem i ZIL 157 ale to je trochu jiný kafe
Bude to "druhé" auto do rodiny,teda když nepočítám moje veterány a Avii
Manželce nechám Omegu a sám bych něco s čím můžu i mimo silnici.
V bazaru samozřejmě nekupuji.Jde mi hlavně o to jestli a kde má třeba kritická místa na rámu,případně jestli bývá problém s převodovkama a diferákama.Co se týče motorů tak chci právě buď 2,4i nebo 2,3TD neboť předpokládám že jsou to motory identické s Omegou A a to jsou celkem slušný motory.
Bude to "druhé" auto do rodiny,teda když nepočítám moje veterány a Avii
V bazaru samozřejmě nekupuji.Jde mi hlavně o to jestli a kde má třeba kritická místa na rámu,případně jestli bývá problém s převodovkama a diferákama.Co se týče motorů tak chci právě buď 2,4i nebo 2,3TD neboť předpokládám že jsou to motory identické s Omegou A a to jsou celkem slušný motory.
- Slaava
- Moderátor
Tak to nejsi žádnej začátečník a určitě se ve Fronteře rychle zorientuješ. Jo, tyhle dva motory jsou fakt to nejlepší, co ve Fronteře můžeš mít. Řekl bych, že 2,4i je lepší - u 2,3TD je totiž po cca 150.000 až 200.000 km nutný vyměnit rozvodovej řetěz a hlavně jeho přítlačnou vodící lištu, což je dost komplikovaná operace. Taky u 2,3TD chronicky praskaj hlavy, ovšem aniž by ztrácely tlak. Vysloveně kritický místa auto nemá. Problémem bejvá absence údržby - málo kterej majitel totiž mění olej v převodovce (a když, tak mu tam v servisu nalejou olej blbej), diferácích nebo maže kardan či volnoběžky. Chronickej problém jsou fakt jenom volnoběžky předních kol (nejsnazší je výměna za manuální i když se daj opravit za pár korun), vodicí ložiska homokineťáků, vodicí ložisko vstupní hřídele převodovky. Problémem je taky to, že auto nemá mezinápravovej diferák a hodně uživatelů neví, že s tím nesmí jezdit v režimu 4x4 na pevným povrchu. Věnuj kvůli tomu pozornost zvukům z převodovky a zadního difu. Kdybys měl něco v marku v Budějicích, tak jsem k dispozici.JOB píše:Díky za rady. Je mi jasné že ať koupím jakoukoliv ,tak mě čekají investice,tak je to i s osobákama. Můj první off road to není , mám už čtvrté ARO M-461 a měl jsem i ZIL 157 ale to je trochu jiný kafe![]()
![]()
![]()
Bude to "druhé" auto do rodiny,teda když nepočítám moje veterány a AviiManželce nechám Omegu a sám bych něco s čím můžu i mimo silnici.
![]()
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
hele, nositeli špatných zpráv(JOB) , výběr je to slušný, ale chtěl bych vzadu samosvor, neshnilý rám,
vepředu manuály(výhody na všechny strany plus věčná trvanlivost) a nehučící diferáky.Oleje budeš muset stejně
dát nové, do převodovky 10W-40 API SL myslím je to, GL5 do difů,dozadu
se specifikací pro slip limit(omezená kluznost-lamelový samosvor)snad to píšu správně.Kvalty aby šly snadno
a nevyskakovaly, 4x4 se nedává za jízdy!!!! Starty klidné,motor by měl mít polosyntetiku- desítka, není to
traktor. Kol a kolem, benzín pokud jsi v horách nebo nejezdíš-li moc, 2.4i je správná volba, držák, 2,3TD
pokud naopak jezdíš často.Má to jet vcelku snadno, vůle v řízení nula, jestli ano, budeš měnit čepy....4
řízení 4 závěsy mysím.Takhle po ránu a porci držkové s pivem podávat info je trest.Navíc jezdím Campa což
jsou i motorem Isuzu.Opel je podvozkem také čisté Isuzu, nejde o těžký off ale lehčí offroad a to dost šikovný.
2.3TD není špatný motor, jde blokem o Omegu,ale vana , potrubí aj, upraveno .... takže když ti klekne, seženeš
holej motor a přehážeš si to.Kdybys narazil na nějakou bez koule(výjimka), je to také plus,netahala, měl bys mít
vše ušetřenější.Jo a pouvažuj o CB(vysílačka), kanál deset je dost užitečný! Ahoj a zlom vaz, nepřeplácej a
vyhni se AAA, jinak se z toho pose...
Normálně jsem hledal tenhle svůj příspěvek,až jsem si vzpomněl,že v poledne nešel server....
vepředu manuály(výhody na všechny strany plus věčná trvanlivost) a nehučící diferáky.Oleje budeš muset stejně
dát nové, do převodovky 10W-40 API SL myslím je to, GL5 do difů,dozadu
se specifikací pro slip limit(omezená kluznost-lamelový samosvor)snad to píšu správně.Kvalty aby šly snadno
a nevyskakovaly, 4x4 se nedává za jízdy!!!! Starty klidné,motor by měl mít polosyntetiku- desítka, není to
traktor. Kol a kolem, benzín pokud jsi v horách nebo nejezdíš-li moc, 2.4i je správná volba, držák, 2,3TD
pokud naopak jezdíš často.Má to jet vcelku snadno, vůle v řízení nula, jestli ano, budeš měnit čepy....4
řízení 4 závěsy mysím.Takhle po ránu a porci držkové s pivem podávat info je trest.Navíc jezdím Campa což
jsou i motorem Isuzu.Opel je podvozkem také čisté Isuzu, nejde o těžký off ale lehčí offroad a to dost šikovný.
2.3TD není špatný motor, jde blokem o Omegu,ale vana , potrubí aj, upraveno .... takže když ti klekne, seženeš
holej motor a přehážeš si to.Kdybys narazil na nějakou bez koule(výjimka), je to také plus,netahala, měl bys mít
vše ušetřenější.Jo a pouvažuj o CB(vysílačka), kanál deset je dost užitečný! Ahoj a zlom vaz, nepřeplácej a
vyhni se AAA, jinak se z toho pose...
Normálně jsem hledal tenhle svůj příspěvek,až jsem si vzpomněl,že v poledne nešel server....
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Jo, dobrá poznámka - vyhnout se AAA je základ úspěchu.farmář píše:...vyhni se AAA...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
je to prvotní předpoklad....jinak skončí u AAA...ale asociace anonymních alkoholiků

Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Hofik
- Začínající diskutér
Rozhodně si dej bacha na čerstvě nalakované vozy,věř mi , vím o čem mluvím.Lepší sem tam nějaký škrábanec nebo orezlina, než nový krásný lak. A potom po zimě???JOB píše:Díky za rady. Je mi jasné že ať koupím jakoukoliv ,tak mě čekají investice,tak je to i s osobákama. Můj první off road to není , mám už čtvrté ARO M-461 a měl jsem i ZIL 157 ale to je trochu jiný kafe![]()
![]()
![]()
Bude to "druhé" auto do rodiny,teda když nepočítám moje veterány a AviiManželce nechám Omegu a sám bych něco s čím můžu i mimo silnici.
![]()
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
- farmář
- Moderátor
jj původní sešlej lak je mnohem přesvědčivější...
-
kout.jk
- Super diskutér
hlasovat ještě nebudu- mám ji tři týdny, takže na závěr je to brzy. Každopádně jsem fronteru bral, protože jsem už 6let příznivce oplů. Občas se do mého vozového parku přimýchalo i něco jinýho(samozřejmě levnýho, ojetýho a v ceně opla neporovnatelně horšího,než opel), a šlo to rychle pryč. Nemůžu říct jako Pavel Mirtl, že si radši připlatím 200 000,- a budu mí lepší, když moje filosofie spočívá v tom, že za auto nechci dát víc než 150 000,- . Frontera mě s LPG stála 85000,- po koupi jsem vyměnil komplet náplně (litrový objem ropných produktů je o proti osobákům obdivuhodný), filtry svíčky a do teď jsem s ní ujel 2650 km a musim zaklepat - pořád nelituji, že jsem ji koupil.
Odpověď je- koupim si zase OPEL
(i když ve fronteře je hodně ISUZU)
, něco jinýho možná, až mi někdo ZA STEJNOU CENU !!!!!! ve STEJNÉ TŘÍDĚ !!!!!!!nabídne něco hezčího, vybavenějšího, novějšího, míň poruchovýho,líp opravitelnýho - po letech zkušeností jsem přesvědčen, že se to bude hledat sakra mizerně.
Odpověď je- koupim si zase OPEL
(i když ve fronteře je hodně ISUZU)
, něco jinýho možná, až mi někdo ZA STEJNOU CENU !!!!!! ve STEJNÉ TŘÍDĚ !!!!!!!nabídne něco hezčího, vybavenějšího, novějšího, míň poruchovýho,líp opravitelnýho - po letech zkušeností jsem přesvědčen, že se to bude hledat sakra mizerně.
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Jasně,já psal o Bčku,A jsem nechtěl ve víře že B bude jakožto novější typ o krok dále.Nějak jsem se do těch 150 000,- nevešel
,s Tvým pohledem souhlasím,Je důježité/bohužel/rozlišovat A a B.
Máme zde lidi kteří nasrali do A taky mraky prachů,je to halt jak psal Slaava případ od případu,nelze to hodit na jednu haldu. 
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- Slaava
- Moderátor
Důvody kritiky jsou zde: viewtopic.php?f=30&t=1818&st=0&sk=t&sd=a - zvažte sami, zda byla tato kritika adekvátní...M@jkl píše:Nedá mi to si nepřisypat svou trošku do mlýna, OPEL FRONTERA = TO NEJHORŠÍ AUTO CO MĚ KDY MOHLO POTKAT!!!! neznam nic jineho, co by bylo tak nespolehlivé a navíc se to ani nedá prodat mám to na bazaru už 4měsíce a nikdo o to ani nezavadil....
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
ano kupil, auto je pekne, dizajn je stroho ucelny a pritom elegantne prehladny. ale novu nepouzivanu dlhu bcku. a mozna ze i 2
. jednu rozumnu benzinku a 1 V6 na rychle starty a silne presuny
so zarukou a novymi dielmi to muselo jazdit podla mna vyborne. a pri riadnej udrzbe aj celkom dlho. ktovie za kolko dokaze Opel poskladat Bcko teraz z nahradnych dielov.....dam otazku do Oplu nech sa predbiehaju s ponukami

exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T