Zadní rám s rezervou
-
Buffy
Zadní rám s rezervou
Zdravím. Mám takový menší problém a tak doufám, že mi s ním někdo poradí. Tím mu samozřejmě nepřeju nic podobného.
Ten problém je následující: Nejde mi otvírat zadní rám a tím vlastně i celý zadek, mimo skla. Myslel jsem si, že je to třeba tím, že byl velký mráz. Chtěl jsem se ještě zeptat, jestli zámek zadního rámu, reaguje na centrál? Došla mi v něm baterka a tak odemykám klíčem a pak vše ručně. Jen mi je divný, že i když jsem dveře otvíral na dálku, tak rám jednou šel a pětkrát ne. Máte s tím někdo zkušenosti? A nevíte náhodou, jak to můžu provizorně v případě nouze otevřít? Mám r.v. 93 Díky moc a zatím se mějte fajn Buffy :D
- Slaava
- Moderátor
Držák rezervy
Čuss. Držák rezervy a tedy potažmo jakýsi zadní rám s centrálem nejspíš nesouvisí. Rozhodně sem se s tím zatím nesetkal. Pouze u novější verzí techto úchytů rezervy se do pojistky přidal zámeček (aby si s tím nehráli náhodní kolemjdoucí).
V oné plastové klapce, kterou se to uvolňuje (takovej bazmeg, který je na levém úchytu k nárazníku), je u jejího pantu malý plastový čep, který rozevírá dvoudílnou ocelovou pojistku. Ta drží trn, který je na nárazníku (je schovanej v harmonikové gumové manžetě). Pokud by se čep ožvýkal, nemusel by pojistku dostatečně (nebo vůbec) otevírat. Čep je vidět po odklopení klapky.
Pro začátek zkus zkouknout čep, zda řádně čepuje, popř. to něčím prolej a pokus se to otevřít. Pak budeš mít přístup na matice klapky a budeš to moci případně rozdělat.
Lovu zdar
V oné plastové klapce, kterou se to uvolňuje (takovej bazmeg, který je na levém úchytu k nárazníku), je u jejího pantu malý plastový čep, který rozevírá dvoudílnou ocelovou pojistku. Ta drží trn, který je na nárazníku (je schovanej v harmonikové gumové manžetě). Pokud by se čep ožvýkal, nemusel by pojistku dostatečně (nebo vůbec) otevírat. Čep je vidět po odklopení klapky.
Pro začátek zkus zkouknout čep, zda řádně čepuje, popř. to něčím prolej a pokus se to otevřít. Pak budeš mít přístup na matice klapky a budeš to moci případně rozdělat.
Lovu zdar
- Slaava
- Moderátor
Kompliment
Dík za kompliment, fešáku - sem z toho celej nesvůj 
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to moc kouslý tak by to mohlo být špatně vycentorvané a pak tím pádem moc kleslé dolů. Zkus to otevřít přiszvednutí na straně odklapávání jakoby nahorů a pokud se ti to podaří tak ještě zkontroluj zda není prasklý napínák závěsu který je na pravo na otočném čepu. Další věc je že ze spoda otočného čepu je krytka která občas vypadne a tím i celé centrování závěsu. Každopádně jakmile to bude otevřené tak to úplně vyklop a zkus jestli se to nehýbe nahoru a dolů.
-
Návštěvník