Odskakování celého auta na hrbolech (v zatáčce)
-
Snezenkakyticka
Odskakování celého auta na hrbolech (v zatáčce)
Ahoj kluci,
po delší době Vás zdravím...chtěla jsem se Vás opět, jakožto zasvěcených a poznánívší zeptat, jeslti někomu z Vás také odskakuje Frontera do strany - anebo po rovině, pokud jede přes hrboly na silnici (ne že bych ji mučila jen na silnici,,,,jezdí i v terénu), ale na silnici je evidentní okamžité "hopsání" po najetí na hrboly (nejezdím do zatáček 90...jen občas..
)...Pokud jsou na silnici někde hrboly a já přes ně musím jet, celá jakoby nadskakuje - buď do strany - to v zatáčce, nebo po rovině. Nevíte někdo japato? setkla jste se s tím už někdo?...díky moc...
po delší době Vás zdravím...chtěla jsem se Vás opět, jakožto zasvěcených a poznánívší zeptat, jeslti někomu z Vás také odskakuje Frontera do strany - anebo po rovině, pokud jede přes hrboly na silnici (ne že bych ji mučila jen na silnici,,,,jezdí i v terénu), ale na silnici je evidentní okamžité "hopsání" po najetí na hrboly (nejezdím do zatáček 90...jen občas..
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odskakování celého auta na hrbolech (v zatáčce)
V jakém stavu máš tlumiče ??
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
-
Snezenkakyticka
....vím já?...jak se pozná dobrý stav tlumičů?...
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No, machři to poznávají tak, že s autem zahoupou, ale na to já jsem nikdy nepřišel. Proto se vždy s někým domluvím, ať jede druhým autem a kouká, zda mi jednotlivá kola při přejezdu přes nerovnosti neskáčou - tím myslím jako že neskáčou víc, než je třeba. To prostě poznáš, blbý tlumič způsobí to, že kolo vesměs skáče celou jízdu a nesedí na cestě. Na D1 je například takových aut spousta.
- Slaava
- Moderátor
Zajeď si na dobrovolnou STK (i kdyby to byl vrak, tak je to jenom pro tvoji potřebu), tam ti to změří. Nebo testy tlumičů se dělaj i samostatně ve vybraných servisech nebo stanicích TK.Snezenkakyticka píše:....vím já?...jak se pozná dobrý stav tlumičů?...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
jsou tu možné dvě věci.... 1) PŘEHUŠTĚNÉ PNEU
2) MIZERNÉ TLUMIČE a zrovna u Tebe kyti bych hádal to první, protože s hengrem foukáš víc...
2) MIZERNÉ TLUMIČE a zrovna u Tebe kyti bych hádal to první, protože s hengrem foukáš víc...
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
jo kluci bud tlumice a nebo silentbloky na panhardkach.Zacal bych tema tlumicema.Silentbloky taky nejsou moc drahy a dovedou delat divy
Kvuli tem silentblokum za par kacek sem po odbornem zkouknuti ve Ford servisu menil zbytecne loziska v zadni naprave a stalo me to 17.000 . Priste na ty servisy kaslu co neuvidim osobne tak to menit nenecham.Zrovna zejtra du delat na kolegove modre gufera v prevodovce a gufero na motoru.Tak sem zvedavej co tam jeste najdem 
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
-
Rosta
...mno, jestli mas vzadu listy, tak to vzdycky bude trochu skakat. Klicovy je nemit prehusteno, protoze kombinace listovych per a prehustenych kol je teda solidni rodeo na hrbolech 
- Mata.rc
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
sněženka má vzádu pružiny..má rv97
Frontera 1996 A,2.2 benzín.dlouhá
-
Snezenkakyticka
ahoj nemyslím, že bych měla přehuštěno - zvlášť ted v zimě...Přemku - ono je to cítíit když jedeš, jak celé auto odskakuje...je pravda, že když do zatáčky vletím, tak samozřejmě přes hrboly odskáču....
..
- farmář
- Moderátor
Dobrá rada byla zajet na válce na STK....byla jsi tam,Leni? protože myslím, že to dělaly čepy na přední nápravě, než jsem je vyměnil.Co čep to tři kila, moje auto víc nepotřebuje, vidím ho do dvou let KO tímhle stylem na farmě
čepy řízení i na nápravě trpí, takhle se to od oka nepozná, je to přeci jen mazlík větších rozměrů než filda.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
Snezenkakyticka
Farmářku, Slaavo na technické jsem byla,,,,je prý naprosto v pořádku, nikde nic krom toho, že se mi vůbec nelíbilo, že mi ten mechnik týral motor,,,protože než se s otáčkami trefil potřeboval, tak jsem myslela že ho vynesu v zubech
. Kdyby tomu něco bylo, tak by Beruna neprošla, ne? žádný úplatek jsem nedávala...ale ten motor mě opravdu štval...
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No, s froňou na STK - co se týče vůle náprav - si myslím, že nepochodíš. Aspoň já mám tu zkušenost. Nevím, čím to je, ale prostě ji neodhalili, i když jsem je upozorňoval na můj pocit, že něco není v pohodě. Pak mi mechoš vyměnil čepy, když jsem mu řekl, ať to prostě udělá, a dobrý.
Kdysi tady farmář nebo někdo psal, proč se ta vůle špatně zjišťuje, ale já to zapoměl....
Kdysi tady farmář nebo někdo psal, proč se ta vůle špatně zjišťuje, ale já to zapoměl....
- farmář
- Moderátor
já taky 
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Auto plave a odskakuje
Po opravě př.brzd jsem si PREVENTIVNĚ (bo nejhorší je aktivní blbec) zajel do Roudnice n.Labem, aby mi mrkli na souměrnost účinku. Pak jsem se ho jen tak mimochodem zeptal, jestli by mi nemrknul na vůle čepů a celkový stav př.nápravy.Byl velice ochotný.Přemek píše:......No, s froňou na STK - co se týče vůle náprav - si myslím, že nepochodíš. Aspoň já mám tu zkušenost. Nevím, čím to je, ale prostě ji neodhalili .........
Tak mě přešíboval na kanál pro náklaďáky, bo natřásadlo pro osobáky se mu zdálo na moji Froňku slabý. Nic by prej neviděl.
Musel jsem najet na ty "plotny" nejdřív jedním a pak druhým kolem. Naprosto jednoznačně mi ukázal na vlastní oči, jak se ta kloubová pozdra čepů na pravé straně melou. Skoro 3 mm
U Lenky to vidím z mého pohledu taky v 1.řadě na tlumiče, ale za 2. možná by to mohlo být i nevyváženým kolem po ztrátě většího závaží.
Já nemohl udržet auto ve stopě, dokud jsem po pořízení Froňi ještě nějakou dobu jezdil na původních a děsně těžkých protektorech GENERAL. Prej je nebylo možné vyvážit. Po obutí nových KUMHO VENTURA se chovala v zatáčkách o 100% líp.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos