Opel Monterey vs. Opel Frontera a kritika AAA Auto

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Jirka z Petrovic
Začínající diskutér

Opel Monterey vs. Opel Frontera a kritika AAA Auto

Příspěvek od Jirka z Petrovic »

Zdravim vsechny offroudaky!Mam takovy dotazek!Jaky mate nazor na Opel Monterey 3,1Td 1993 pripade nejake zkusenosti s timto vozem!!!Nasel jsem si totiz takove vozitko na prodej!Prodejce pise ze to ma i uzaverku dif.Ale nevim nevim zda to nema samosvor!!!Take to je pry na podvozku Frontery ale bohuzel jsem nic nenasel co by to potvrzovalo!!!Co myslite slo by prehodit z tohoto vozu napravy na Fronteru?Ziskal bych tak uzaverku dif. :) Dekuji za vsechny nazory! :)
2,3Tdi 1993 bodylift 60mm,kola 33x12,50R15MT BF goodrich
farmář
Moderátor

Re: Opel Monterey

Příspěvek od farmář »

ha, podvozek netuším, ale motor je super,až na to, že občas nevydrží hlava tlak,ale jinak je to žihadlo, 3.1TD ve čtyřválci...dáš ho Frontery a tahově bomba....ale podvozek,netuším.Jo otázkou je převod....a nejem si jist,že 3.1TD motor má stejnej jako dif u tvého motoru... :shock: :shock: :shock:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Jen tak pro kolorit tohoto fóra, aby wostatní měli ánunk, wo čem se tu jede řeč.
Ale tento kus je tu pouze jako ilustrativní demo. Není to konkrétní mazel, do kterého se nám zamiloval Jiří z Petrovic.
Opel_Monterey_3_1_TD_LTD_30.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
vesmir
Začínající diskutér

Příspěvek od vesmir »

nápravy to má jiný, motor jiný, interiér jiný: takže z F tam asi nic nedáš. Motor má 85 Kw, takže stejně jako F2,5/2,2 ale s vyšším pov. ručením. Autíčko je to ok (soudím, podle testů a zahr. fór), ve světě docela rozšířené, problém je, že jich je tady v republice jenom pár a proto bych do něj nešel.
Navíc když jsem sháněl některé věci na F, tak jsem zkoušel i díly z montereye a jsou zase ještě o něco dražší. Soused má starého troppera a je v klidu, jenže to je traktor a vozí v tom cement a na zahradě má dva jenom na díly. Záleží na tom, za kolik je. Koukal jsem do ceníků a pohybuje se tak od 100litrů a to bych do něj určitě nedal, až mu prdne hlava, nebo odejde převodovka tak je konec

tady máš servisní manuál
IT2000.pdf - 18.97 MB
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

I já přispěji s trochou do mlýna. Kámoš ho má, nevím ale jakej ročník,asi něco kolem 97 roku. Je to nafťák třídvířko . Tahá s ním auta z Německa, má najeto přes 350 tkm a bez problémů jen loni altík a na konci roku převodovka. Vysypaly se mu ozubený kola . Sehnal hned dvě, jednu z Prahy za 25 000kc s jednoroční zárukou a druhou z Pardubic za 20 000 kc. Je spokojený , ale do posledního modelu by nešel , prej se jim sypou motory. Některý díly by měly pasovat na Fróňu , teď jsem měnil kotouče na zadku 2,2 dlouhá Béčko a na krabici byl uveden i Monterej jak na kotoučích tak deskách.
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
modrasek
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modrasek »

václav píše:I já přispěji s trochou do mlýna. Kámoš ho má, nevím ale jakej ročník,asi něco kolem 97 roku. Je to nafťák třídvířko . Tahá s ním auta z Německa, má najeto přes 350 tkm a bez problémů
...fšechno se jednou opotřebuje :roll: bohužel i autíčka :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: ale nevypadá špatně!!!!!!
modrasek kecálek
offroadík zatím nee
Toyota Yaris MC 1.0 HB - modra metalíza
Jirka z Petrovic
Začínající diskutér

Příspěvek od Jirka z Petrovic »

Dekuji za informace.Ja nasel inzerat na http://www.annonce.cz/jnp/inzerat/detai ... bId=WAAFN8 a http://www.annonce.cz/jnp/inzerat/detai ... bId=W23SGS Je tam monterey na str.5 za 50000kc po havarii predku a pak tam je jeste jeden na str.6 za 40000kc a ten nevypada spatne!!!No a pak jeste na http://opel-monterey.autobazar.eu/card.php?id=179032 na Slovensku na dily za 10000sk!!!Jedna se o to ze pokud to ma uzaverku dif. tak bych do toho sel a prekopal bych to na Fronterku!!! :lol: Myslim kdyz se chce vsechno jde!!!Ne jednou jsme doma staveli traktory domaci vyroby :) Prevodovka V3S motor vysoko zdvizny vozik napravy zadni V3S predni klasicka traktorova zetor 40.A vse fungovalo jak ma!!!Takze nejsem zadny odbornik ale myslim ze by nevedilo kdybych na fronterku namontoval napravy z monterey!!!Ale muzu se plest!!!Takze rad si necham poradit!!! :)
2,3Tdi 1993 bodylift 60mm,kola 33x12,50R15MT BF goodrich
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Odvážnému štěstí přeje. Ale nechceš nám tu tvrdit, že s tím pak projdeš na technický :roll: :?: Že ne :?:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Rosta

Příspěvek od Rosta »

....mno, ale nema monterej vzadu vinuty? Ty mas jirko vinuty, nebo listy? Ono by to urcite slo predelat, jen je to vopruz :roll:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

celý podvozek by šel vyměnit i motor,ale je to práce....není to jako zacvaknout relátko a natáhnout kabel k přídavnejm....už jsem to tak právě viděl, tedy motor 3.1TD ve Fronteře...a úžasná věc.... :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
vesmir
Začínající diskutér

Příspěvek od vesmir »

bacha, pokud je tam napsána uzávěrka difu, tak tím dost často prodavači myslej nějaký samosvor nebo LSD
ten za těch 40 z karl. varů vypadá docela pěkně a když se po, tak to není investice co by člověka pohřbila (konec konců za 40 máš dvě lepší horský kola :grin: ).
Shandor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shandor »

No když jsem teď sháněl fronteru tak většina měla napsáno uzávěrka difu, samozřejmě do telefonu prodávájící tvrdil: Ano opravdu tam je. Bohužel ani jedna jí neměla! A prodávající jen krčily rameny. Nejlepší borci byli v Auto štěpánek, tam se se mnou hlavní prodavač málem pobil když jsem chtěl ať jí tedy zapne! Potom tvdil že to má ten zámek automatický na přední nápravě. Přišel na to, že na předních nábojích je napsáno AUTO LOCK HUB :-) a to prý v češtině znamená že to má automatickou uzávěrku předního diferenciálu :grin: :) :grin: :) :grin: :) fakt hustej odborník a profi překladatel! No prostě správný Pražák!
Frontera: na pole a vození brambor ujde.

Frontera A 2,4i LPG=> dej jí pámbůh věčnou slávu
Frontera A 1998 2,2i Zlatuše
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Shandor píše:No když jsem teď sháněl fronteru tak většina měla napsáno uzávěrka difu, samozřejmě do telefonu prodávájící tvrdil: Ano opravdu tam je. Bohužel ani jedna jí neměla! A prodávající jen krčily rameny. Nejlepší borci byli v Auto štěpánek, tam se se mnou hlavní prodavač málem pobil když jsem chtěl ať jí tedy zapne! Potom tvdil že to má ten zámek automatický na přední nápravě. Přišel na to, že na předních nábojích je napsáno AUTO LOCK HUB :-) a to prý v češtině znamená že to má automatickou uzávěrku předního diferenciálu :grin: :) :grin: :) :grin: :) fakt hustej odborník a profi překladatel! No prostě správný Pražák!
Typiš. :grin: V Áčkách mi Froňu předváděl chlapík, kterej ji měl, byl s ní maximálně spokojenej ale jak se přiřazuje předek nevěděl. Prostě čurák! :mrgreen:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

vesmir píše:... ten za těch 40 z karl. varů vypadá docela pěkně a když se po, tak to není investice co by člověka pohřbila (konec konců za 40 máš dvě lepší horský kola :grin: ).
Nějak moc podezřele levnej. Žeby zakopenej pes?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Shandor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shandor »

Slaava píše:
Shandor píše:No když jsem teď sháněl fronteru tak většina měla napsáno uzávěrka difu, samozřejmě do telefonu prodávájící tvrdil: Ano opravdu tam je. Bohužel ani jedna jí neměla! A prodávající jen krčily rameny. Nejlepší borci byli v Auto štěpánek, tam se se mnou hlavní prodavač málem pobil když jsem chtěl ať jí tedy zapne! Potom tvdil že to má ten zámek automatický na přední nápravě. Přišel na to, že na předních nábojích je napsáno AUTO LOCK HUB :-) a to prý v češtině znamená že to má automatickou uzávěrku předního diferenciálu :grin: :) :grin: :) :grin: :) fakt hustej odborník a profi překladatel! No prostě správný Pražák!
Typiš. :grin: V Áčkách mi Froňu předváděl chlapík, kterej ji měl, byl s ní maximálně spokojenej ale jak se přiřazuje předek nevěděl. Prostě čurák! :mrgreen:
V áčkách jsem nebyl, už jsem si s nima zažil svoje. To bych tam už tentokrát někoho přizabil. Já při shánění frontery objel 2 krát celou čr. Neměl jsem čas na ty jejich cypoviny. Hovada podvodnické
Frontera: na pole a vození brambor ujde.

Frontera A 2,4i LPG=> dej jí pámbůh věčnou slávu
Frontera A 1998 2,2i Zlatuše
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“