Frontera B 2.2 TDI r.v.99 ALARM

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Re: Frontera B 2.2 TDI r.v.99 ALARM

Příspěvek od DJ.Tom »

řekl jsi to úplně zprávně, diody stačí standardní 1,5A (např 1N4004) cena cca 1 Kč :o)
ty relé jsou umístěny v motorovém prostoru hned vedle pojistek juknu se ti do toho schématu a povím ti přímo dráty na které se musíš napojit. ale musíš vydržet do zítra
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Problém s přehříváním se tady řešil je to v sekci dieslové motory-přehřívání 2,2dti.Tak jak to vymyslel Přemek tak jsem to taky udělal a je po problému.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

Franta píše:Problém s přehříváním se tady řešil je to v sekci dieslové motory-přehřívání 2,2dti.Tak jak to vymyslel Přemek tak jsem to taky udělal a je po problému.
Tak to je úplně geniální, jenomže já z toho nevím vůbec nic!!! Četl jsem celé téma přes hodinu a chytrej z toho nejsem. Samozřejmě vím, že je to skvěle popsané a věřím, že to funguje.....Já tomu však bohužel vůbec nerozumím!!! Nic mi neříká rezistor, adnoda, ani licna. Asi jsem zrovna chyběl ve škole, nebo je to moc odborné. Takže hodnotím kladně, ale co já s tím?? Také by se mi to líbilo - to jóóó. Přemek = klobouk dolů!!!
Čaudy-krátké béčko 99/2.2 dTi 85 kW/X22DTH/automat
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Odkaz pro wostatní případné bastlíře, ale mělo by to být spíš v sexci o elektrice :!: :roll:
viewtopic.php?f=7&t=58&st=0&sk=t&sd=a&start=105
Jinak opravdu pěkně vypracované, Přemku. Škoda, že k tomu již není funkční obrazová dokundamentace. :idea: :cry:
Ale se tvým souhlasem bych k tomu článku mohl přiložit ve schématu nákres toho, co popisuješ.
Ve starém dobrém Formanu jsem si taky udělal spínač nuceného spínání vrtule chladiče a v létě s přívěsem na dovče jsem si ve stoupáních jen chrochtal. (dámy prominou ten hnusný wejraz) 8)
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

JJ, obrazová dokumentace není funkční, páč jsem v prodlení s platbou za webhosting. Zkusím s tím něco udělat ... :oops:
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

premek_k píše:...obrazová dokumentace není funkční...........zkusím s tím něco udělat ... :oops:
Udělej: Vlož sem fotky rovnou z PC :idea: Na jaře si chci taky spínat vrtuli před motórem. Ale jinak mě osobně je úprava jasná. Jen nevím, jestlipak ta vrtule je u Fronter TLAČNÁ nebo TAŽNÁ. :lol: :lol:
Ten chladič před ní pak asi bude překážet, ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahojda, ještě mě napadlo co to prostě tak trošku občůrat a než dělat nějakou kabeláž tak prostě poupravit čidlo. Je to standardní PTC (čím vyžší teplota tím vyžší odpor) takže stačí zahřát motor zjistit kdy se sepnou větráky na 1. rychlost motor vypnout odpojit konektor změřit odpor. nechat z chladit zapnout motor a říct si tak c tomhle místě bych chtěl aby se mi zaply větráky. vypnout motor změřit vypočítat rozdíl třeb 100 Ohm a do série pak nacpat 100 Ohmový odpor a motor si bude vždy myslet že má o něco větší teplotu a bude spínat dřív. a dřív pak přepínat mezi rychlostma Příjde mi to jako menší batlení a hlavně se to nemusí hlídat jestli zapnout 1. nebo druhý stupeň. Jinak motor je vždy chráněnej že pokud jde čidlo do zkratu nebo nekonečna zapnou se větráky naplno a po chvíli se rozsvítí kontrolka chyby motoru. příjde mi to možná lepší než nějaký vypínač. No a pokud by někdo jooo chtěl v palubní desce je dost volných pozic pro žárovky takže stačí žárovka jeden tranistor a napojit na vstup teploty do budíků a nastavit kdy chcete aby se vám žárovka rozsvítila, ono zbytečně podchlazovat motor, nebo ho zatěžovat proudem z vtráků (ty maj minimálně 200Watů) zase se zvedne o nějakou tu decku spotřeba.

Já bych šel cestou měření, nejlepší by bylo někd na srazu poměřit více aut.

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

DJ.Tom píše:Ahojda, ještě mě napadlo co to prostě tak trošku občůrat a než dělat nějakou kabeláž tak prostě poupravit čidlo. Je to standardní PTC (čím vyžší teplota tím vyžší odpor) takže stačí zahřát motor zjistit kdy se sepnou větráky na 1. rychlost motor vypnout odpojit konektor změřit odpor. nechat z chladit zapnout motor a říct si tak c tomhle místě bych chtěl aby se mi zaply větráky. vypnout motor změřit vypočítat rozdíl třeb 100 Ohm a do série pak nacpat 100 Ohmový odpor a motor si bude vždy myslet že má o něco větší teplotu a bude spínat dřív. a dřív pak přepínat mezi rychlostma Příjde mi to jako menší batlení a hlavně se to nemusí hlídat jestli zapnout 1. nebo druhý stupeň. Jinak motor je vždy chráněnej že pokud jde čidlo do zkratu nebo nekonečna zapnou se větráky naplno a po chvíli se rozsvítí kontrolka chyby motoru. příjde mi to možná lepší než nějaký vypínač. No a pokud by někdo jooo chtěl v palubní desce je dost volných pozic pro žárovky takže stačí žárovka jeden tranistor a napojit na vstup teploty do budíků a nastavit kdy chcete aby se vám žárovka rozsvítila, ono zbytečně podchlazovat motor, nebo ho zatěžovat proudem z vtráků (ty maj minimálně 200Watů) zase se zvedne o nějakou tu decku spotřeba.

DJ u Horažďovic bude 26.1.2008 auťáků mraky :mrgreen:
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

DJ.Tom píše:Ahojda, ještě mě napadlo co to prostě tak trošku občůrat a než dělat nějakou kabeláž tak prostě poupravit čidlo. Je to standardní PTC (čím vyžší teplota tím vyžší odpor) takže stačí zahřát motor zjistit kdy se sepnou větráky na 1. rychlost motor vypnout odpojit konektor změřit odpor. nechat z chladit zapnout motor a říct si tak c tomhle místě bych chtěl aby se mi zaply větráky. vypnout motor změřit vypočítat rozdíl třeb 100 Ohm a do série pak nacpat 100 Ohmový odpor a motor si bude vždy myslet že má o něco větší teplotu a bude spínat dřív. a dřív pak přepínat mezi rychlostma Příjde mi to jako menší batlení a hlavně se to nemusí hlídat jestli zapnout 1. nebo druhý stupeň. Jinak motor je vždy chráněnej že pokud jde čidlo do zkratu nebo nekonečna zapnou se větráky naplno a po chvíli se rozsvítí kontrolka chyby motoru. příjde mi to možná lepší než nějaký vypínač. No a pokud by někdo jooo chtěl v palubní desce je dost volných pozic pro žárovky takže stačí žárovka jeden tranistor a napojit na vstup teploty do budíků a nastavit kdy chcete aby se vám žárovka rozsvítila, ono zbytečně podchlazovat motor, nebo ho zatěžovat proudem z vtráků (ty maj minimálně 200Watů) zase se zvedne o nějakou tu decku spotřeba.

Ahoj DJ, v tom tématu se zvažovala i tato možnost - konkrétně strana 5 :

... No , tak jednoduché to asi nebude. Předpokládám, že ŘJ si hlídá, aby odpor tohoto čidla byl v nějakém definovném rozsahu. Klema by nejspíše vyvolala poruchu motoru. Možná by šlo rezistorem upravit teplotu spínání, tzn. posunout ji dolů, ale to se mi moc nelíbí. Navíc, jak nad tím přeýšlim, čert ví, na co všechno ta ŘJ tuto informaci o teplotě motoru potřebuje - klidně se může rozhasit pracovní bod celého motoru.
Ještě nad tím podumám a uvidím, kterou cestou se vydat. Chci to vyřešit do příštího týdne, kdy jedu zase Prahu a tím bych to testnul. A jak jsem psal, chci to jako konečné řešení, takže kompromisům bych se chtěl vyhnout....
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Noo já myslím že jsme tam jasně popsal jak si naměřit ten definovaný rozsah.

Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

ALARM versus CHLAZENÍ

Příspěvek od Milda »

Jan Fried píše:Moc díky - je vidět, že tě to živí.(alarmy)
Zkusím se zde ještě zeptat na přehřívání motoru, kterým v letních měsících dost trpím.....................
ÁÁÁ já už to zase nevydržím :twisted: :twisted: :twisted: I když jsem do tohoto jinak užitečného galimatiáše o chlazení přispěl nepředloženě i já, musím to tu trochu uvést zpět do původních kolejí tématu a vysázet příslušným šikulkům a kumštýřům patřičný počet černých puntíků :!: :twisted: :!: :twisted: :!:
Nesmírně si cením všech geniálních nápadů a fint, co tu padaj, ale chlapi, :!: ruku na srdce. Budete tuto problematiku o vylepšení větráku chladiče hledat třeba za pár měsíců v této rubrice o ALARMU ve Froně B2.2.DTi 1999 :?: :?: :?:
No mě by to ani ve snu nenapadlo :!: A to budu na jaře potřebovat asi taky řešit. Teď si musím udělat do blbníčku noticku, že to je v alarmech. :roll:
To to zase schytám :? A těch keců o uniformitě diskuse :( , ale sami jste si všimli, že se tu množí i u služebně starších členů fóra, že "TO" tady někde někdo někdy psal, ale že nemá čas to hledat :?:
Věřte mi, že to myslím v dobrém. :roll: Těch nápadů :idea: :idea: :idea: - ať už od Přemka nebo Toma a jiných nejmenovaných - si velice vážim.
Naposledy upravil(a) Milda dne 11 led 2008 18:18, celkem upraveno 1 x.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Ano máš zase opět pravdu Mildo :oops: všem nám dej aspoň 5 černých puntíků :oops:
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Franta píše:.......je to v sekci dieslové motory-přehřívání 2,2dti.Tak jak to vymyslel Přemek .....
Tobě ne, Fando :wink: Tys naopak upozornil, že se to už řešilo jinde a na správném fleku :lol:
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

A bude tu poriadok! :lol: :lol: :lol: Paťo-Divoch
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

pato píše:A bude tu poriadok! :lol: :lol: :lol: Paťo-Divoch
Paťo - asi ťažko :? Poriadok tu bol pokial som ja nezbadal na internete tento bohovský web :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“