Zadní stěrač na krátkém B.
- Jan Fried
- Začínající diskutér
Zadní stěrač na krátkém B.
Nevíte někdo přesně, jak má ten zadní smeták fungovat?? Mě ho doběh zastaví zruba uprostřed okna. Cyklovač to nezná a zapne se po delším odtlačení páčky spolu s ostřikem. Při krátkém odtlaku se pohne a zastaví kdekoli (bez doběhu). Další má specialitka. Sere se mi vše a to dost. Ale z dálky vypadá hezky "OPEL". Takto mě brzoučko vysaje konto a budu mít hovno i s Fronterou.
Čaudy-krátké béčko 99/2.2 dTi 85 kW/X22DTH/automat
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Re: Zadní stěrač na krátkém B.
Zadní stěrač funguje asi takto:
při odtlačení páčky do první polohy stěrač jednou setře a pak pravidelně stírá odhadem do 5s. Po setření se vždy vrátí do původní polohy, tedy rovnoběžně se spodní hranou okna.
Při odtlačení do druhé polohy, která není aretovaná, se ostřikuje zadní okno (tak dlouho dokud páčku nepustíš) a zároveň stále stírá lišta. Jakmile se páčka uvolní, stěrač ještě asi 3x setře a pak se zastaví a opět cca po 5s pravidelně stírá, dokud páčku nevrátíš do nulové polohy.
Pokud ti to takhle nefunguje, je to asi rozbitý
při odtlačení páčky do první polohy stěrač jednou setře a pak pravidelně stírá odhadem do 5s. Po setření se vždy vrátí do původní polohy, tedy rovnoběžně se spodní hranou okna.
Při odtlačení do druhé polohy, která není aretovaná, se ostřikuje zadní okno (tak dlouho dokud páčku nepustíš) a zároveň stále stírá lišta. Jakmile se páčka uvolní, stěrač ještě asi 3x setře a pak se zastaví a opět cca po 5s pravidelně stírá, dokud páčku nevrátíš do nulové polohy.
Pokud ti to takhle nefunguje, je to asi rozbitý
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
-
Jirka V.
Ahoj Honzo, taky jsem se natrápil se zadním stěračem, zřejmě budeš mít závadu v multitimeru, který je pod palubovkou vedle kastlíku spolujezdce, v jiných diskuzích je to popsáno poměrně přesně. Při optání na cenu nového u OPLA se mi protáhla čelist, jednak to vůbec neznali, po několikadenním zjišťování mi sdělili cenu něco přes dvanáct tisíc. Se slovy že se zloději se nebavím sem zavěsil telefon. Měl jsem to rozebraný a šikovný elektronik by ti to myslím dokázal opravit. Já jsem to vyřešil vložením jednoho relé protože se mi motorek stěrače točil jen na jednu stranu. Je to řešený tak že se motorek přepínáním plusu a mínusu na přívodu po každém cyklu točí na druhou stranu. Ten multitimer ale řídí i přední stěrače a ostřikovače, takže když ho vyndáš, ani si nesetřeš, ani si nestříkneš, což v tomhle počasí asi dost dobře nejde.
- Jan Fried
- Začínající diskutér
No ale mě přední stěrače fungují tak, jak mají. Já si myslím, že to bude přímo v motorku Z stěrače co je doběh. Tam to bude!! Musím počkat do jara, až to budu moci rozebrat na chalupě. Teď je to zmrzlé a popraskaly by všechny plastové kryty.Jirka V. píše:Ahoj Honzo, taky jsem se natrápil se zadním stěračem, zřejmě budeš mít závadu v multitimeru, který je pod palubovkou vedle kastlíku spolujezdce, v jiných diskuzích je to popsáno poměrně přesně. Při optání na cenu nového u OPLA se mi protáhla čelist, jednak to vůbec neznali, po několikadenním zjišťování mi sdělili cenu něco přes dvanáct tisíc. Se slovy že se zloději se nebavím sem zavěsil telefon. Měl jsem to rozebraný a šikovný elektronik by ti to myslím dokázal opravit. Já jsem to vyřešil vložením jednoho relé protože se mi motorek stěrače točil jen na jednu stranu. Je to řešený tak že se motorek přepínáním plusu a mínusu na přívodu po každém cyklu točí na druhou stranu. Ten multitimer ale řídí i přední stěrače a ostřikovače, takže když ho vyndáš, ani si nesetřeš, ani si nestříkneš, což v tomhle počasí asi dost dobře nejde.
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Tak jsem taky dospěl k závadě na zadním stěrači.
Občas se mi stalo ( a poslední dobou čím dál častěji ), že jsem zapnul zadní stěrač a už ho nezastavil
Páčku jsem vrátil do polohy "vypnuto" a stěrač nic. Stíral vesele dál.
Musel jsem zastavit, chcípnout motor vypnout klíček, pak znovu nastartovat a bylo vše OK.
Čirou náhodou jsem jednou při týhle závadě oevřel zadní dveře a stěrač se zastavil.
Tak mě to hned trklo.
Po rozebrání tapecírunku se mi závada potvrdila. V místě, kde jsou dráty skrz dveře do gumové přechodky, byl jeden přelomený.
[attachment=0]PICT0025.jpg[/attachment]
Jak je vidět z obrázku, sousední kabel byl již letovaný z minula, takže to je pravděpodobně častá závada.
Takže snadno opravitelná prkotina. Bohužel spousta lidí při pohledu na takto vyvádějící stěrač, označí Fronteru jako auto s totálně zmršenou elekrikou
PS: Po opravě u mě OK
Občas se mi stalo ( a poslední dobou čím dál častěji ), že jsem zapnul zadní stěrač a už ho nezastavil
Musel jsem zastavit, chcípnout motor vypnout klíček, pak znovu nastartovat a bylo vše OK.
Čirou náhodou jsem jednou při týhle závadě oevřel zadní dveře a stěrač se zastavil.
Tak mě to hned trklo.
[attachment=0]PICT0025.jpg[/attachment]
Jak je vidět z obrázku, sousední kabel byl již letovaný z minula, takže to je pravděpodobně častá závada.
Takže snadno opravitelná prkotina. Bohužel spousta lidí při pohledu na takto vyvádějící stěrač, označí Fronteru jako auto s totálně zmršenou elekrikou
PS: Po opravě u mě OK
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Pavel M dne 18 bře 2008 23:14, celkem upraveno 1 x.
- Jan Fried
- Začínající diskutér
Moc díky, to je hodně dobrýýý. Kouknu se na to.Pavel M píše:.....Takže snadno opravitelná prkotina.
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Dej vědět, jestli jsi pochodil
- Jan Fried
- Začínající diskutér
Jasnýýý! Nemám ale garáž, tak musím počkat, až se počasí oslušní a poté se na to mrknou. Mě prostě nefunguje cyklovač a nestaví to ve spodní poloze - nýbrž výš. Uvidíme, co uvidíme!!!
- Janeš Petr
- Moderátor
já mám ačko,možná to je na něm jinak, ale při cyklovači zůstává stěrač na okně a na dveře se vrací jen při uplným vypnutí
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...na Bčku je to taky tak.Janeš Petr píše:já mám ačko,možná to je na něm jinak, ale při cyklovači zůstává stěrač na okně a na dveře se vrací jen při uplným vypnutí
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Není to tak
A aby bylo jasné, jak to má na Béčku fungovat, přikládám zde podrobné video
http://www.stream.cz/video/11/52303-frontera-sterac
A aby bylo jasné, jak to má na Béčku fungovat, přikládám zde podrobné video
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Takže je to vlastně stejné jak to psal Petr,při cyklovači zůstává stěrač na okně a při vypnutí se vráti na dveře.Tak jak je vidět na videu.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Sem asi blbej nebo sem to špatně pochopil, ale na videu je snad jasně vidět, že při cyklovači vždycky stěrač setře a vrátí se do původní polohy (na dveře) ne ??? A po 10s to samé
Do původní polohy ( na dveře) se vrací vždycky. Ať je cyklovač zapnutej, nebo vypnutej. Že by zůstal v kolmé poloze na okně se nikdy nestane
Do původní polohy ( na dveře) se vrací vždycky. Ať je cyklovač zapnutej, nebo vypnutej. Že by zůstal v kolmé poloze na okně se nikdy nestane
- Janeš Petr
- Moderátor
tak to je u Ačka jinak,proto to nechápání. u ,,A,, sleze při vypnutí ze skla na dveře. plechové
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
Pavel M
- Začínající diskutér
No proto.