Je lepší koupit Fronteru A s motorem 2.4i nebo 2.3TD?

Johnyy
Diskuzní Nováček

Je lepší koupit Fronteru A s motorem 2.4i nebo 2.3TD?

Příspěvek od Johnyy »

zdravim chtěl bych se zeptat schánim fronteru cca 92rok co je lepší benzín nebo nafta spolehlivost ? spotřeba ? výkon ? Předem díky
Slaava
Moderátor

Re: 2.4i nebo 2.3td

Příspěvek od Slaava »

Johnyy píše:zdravim chtěl bych se zeptat schánim fronteru cca 92rok co je lepší benzín nebo nafta spolehlivost ? spotřeba ? výkon ? Předem díky
Zrovna dneska jsme se s Rosťou (měl 2,4i) shodli na tom, že to jsou asi nejlepší motory ve Fronterách A. Oba motory maj stejnej základ (blok, OHC rozvod) a jsou jednoduchý, takže ve výsledku to vyjde na stejno. Spotřebou je lepší dehet, kombinačka je tak 8,8 při slušným krouťáku a malý spotřebě oleje (u mě tak půl litru na 1.000 km). Na druhou stranu má 2,3TD nevýhodu v tom, že mu chronicky praskaj hlavy. Zatím každá hlava, kterou jsem na tenhle motor viděl, měla vlasový praskliny mezi sedly ventilů. Jenže sem zatím neslyšel, že by nějaký hlavě tudy unikal tlak. U vznětovejch motorů jsou ale prasklinky vcelku častý. Kdyby ti zdechnul vstřikovač na 2,3TD, tak se dá sehnat za pár korun na vrakáči. Až budeš Fronteru A kupovat, tak si projeď a kdyby tak po pěti kilometrech nezačala topit, i když budou hadice v motru teplý, tak ji raději neber. Mohla by mít problém s chlazením, kterej se u Frontery A taky dost často vyskytuje a může ústit ve výměnu těsnění hlavy nebo hlavy samotné.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Johnyy
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Johnyy »

Tak dnes jsem se zase koukal na nějaký frontery a mam z toho hlavu jak balón stále se nemůžu rozhodnout jestli je lepší benzín bo nafta z tý nafty mam dost strach (hlavy, turbo, atd) a u benzínu zase spotřeba snad něco vyberu.

Zapomněl jsem říct že bych s tim chtěl tahat dva koně.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Johnyy píše:Zapomněl jsem říct že bych s tim chtěl tahat 2koně
No hlavně vyber dobře aby ty koně nakonec netahali tebe. :lol: Kdyby si měl něco v merku v ČB a okolí, tak se můžeme domluvit a skouknul bych ti to.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Johnyy
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Johnyy »

Ok díky.
Žanek
Super diskutér

Re: Je lepší koupit Fronteru A s motorem 2.4i nebo 2.3TD?

Příspěvek od Žanek »

Počítej s tím , že tě čekají u tak staré Frontery opravy od a až do zet - pokud je nedělal někdo přad tebou, taková je skutečnost na tomto foru mockrát ověřená. Může tě ale těšit , že na většinu závad tu najdeš návod na opravu, většinou se postupně opakují na všech autech ta pokud se přece jen rozhodneš ji koupit tak šťastnou ruku při výběru. 8)
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Jan Sekanina píše:Počítej s tím , že tě čekají u tak staré Frontery opravy od a až do zet - pokud je nedělal někdo přad tebou, taková je skutečnost na tomto foru mockrát ověřená. Může tě ale těšit , že na většinu závad tu najdeš návod na opravu, většinou se postupně opakují na všech autech ta pokud se přece jen rozhodneš ji koupit tak šťastnou ruku při výběru. 8)
Tak jest. O to víc platí u automobilů notoricky známé pořekadlo "čím míň tam toho je, tím míň se toho může posrat".
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Slaava píše:
Jan Sekanina píše:Počítej s tím , že tě čekají u tak staré Frontery opravy od a až do zet - pokud je nedělal někdo přad tebou, taková je skutečnost na tomto foru mockrát ověřená. Může tě ale těšit , že na většinu závad tu najdeš návod na opravu, většinou se postupně opakují na všech autech ta pokud se přece jen rozhodneš ji koupit tak šťastnou ruku při výběru. 8)
Tak jest. O to víc platí u automobilů notoricky známé pořekadlo "čím míň tam toho je, tím míň se toho může posrat".
Naprostej souhlas. :mrgreen:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

A já mám 2.4i benzínkáčka A long - rock 1994 a nalítáno 260tácků. A jupíííííííííí. Jsem v pohodě... :!:
A toho míííísta pod haupnou koléééém. Prostě v jednoduchosti je genitalita. :idea: Či jak se to zove.
Až na malý problémek s elektromagnetem u startéru :( zatím Fšechno F pohodě....
(oprava nebyla úspěšná :cry: , tak šel pá)
:wink: Mluvím jen o motoru. Jinak plno věcí jsem už za ty 2 roky měnil:
Kompletně brzdy, set spojky, 2 vejfuky, 4 pneu, asi 8litrů olejů, brzdovou capalinu, chladicí capalinu, 3 filtry, 1 tacho bowden, 1 autorádio, asi 6 žárovek, 2 SPZky, potahy na sedačky a na volant a 1 partnerku :mrgreen: (už byla moc vyběhaná, či co :o )
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Kondor
Site Admin
Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kondor »

Viděl bych to tak, že se rozhodni podle toho, na co přibližně ji budeš používat. Jestli hodně nebo málo najezdíš, jestli to bude i někde v terénu (např. do práce, k chatě, krmelci atd.), jestli budeš tahat těžký přívěs nebo ne, jestli chceš jezdil za hodně levno nebo ne, atd. atd.

Pokud si v tomto uděláš jasno, tak se ti pak už dá přímo doporučit...
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
SERVIS: Chudčice u Brna; servis@offroad-frontera.com; tel.: 608723149
NAHR. DÍLY: Blansko; prodej@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
DOVOZY, ODTAHY, LPG: posta@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Přesně tak,k tomu se přidává nový problém s řepkou v ropě...ale u tohoto dieselu ne tak markantní myslím, protože ten by jel snad na všechno.Jen snad pokud plánuješ provoz ve velkých mrazech, asi benzín.Přeci jen lepší starty.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Rosta

Příspěvek od Rosta »

... a hlavne si dat bacha na konkretni kus. Po zdejsich i svych zkusenostech bych povazoval za nejdulezitejsi se soustredit na zadni diferak (nesmi hucet, kdyz jsem prodaval ten svuj, tak mi volalo snad 40 lidi, ze ten jejich je na kasi) a prevodovku (huci, odrbana vstupni hridel atd). Motory 2.4i a 2.3TD jsou dobry. Ale kdybych do toho sel znova, tak u 2,3TD automaticky pocitam aspon s mikrotrhlinama hlavy a na 2.4i ihned vymenim tesneni pod hlavou, protoze se dost casto vyfukuje. Jinak to sou drzaky jaxvina a udelaj kopec prace. :wink:
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Rosta píše:... a hlavne si dat bacha na konkretni kus. Po zdejsich i svych zkusenostech bych povazoval za nejdulezitejsi se soustredit na zadni diferak (nesmi hucet, kdyz jsem prodaval ten svuj, tak mi volalo snad 40 lidi, ze ten jejich je na kasi) a prevodovku (huci, odrbana vstupni hridel atd). Motory 2.4i a 2.3TD jsou dobry. Ale kdybych do toho sel znova, tak u 2,3TD automaticky pocitam aspon s mikrotrhlinama hlavy a na 2.4i ihned vymenim tesneni pod hlavou, protoze se dost casto vyfukuje. Jinak to sou drzaky jaxvina a udelaj kopec prace. :wink:
Rosťo až budeš něco opravovat na Myšivbuši tak dej vědět ať nám uděláš radost, :mrgreen:
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Pavel Mirtl píše:
Rosta píše:... a hlavne si dat bacha na konkretni kus. Po zdejsich i svych zkusenostech bych povazoval za nejdulezitejsi se soustredit na zadni diferak (nesmi hucet, kdyz jsem prodaval ten svuj, tak mi volalo snad 40 lidi, ze ten jejich je na kasi) a prevodovku (huci, odrbana vstupni hridel atd). Motory 2.4i a 2.3TD jsou dobry. Ale kdybych do toho sel znova, tak u 2,3TD automaticky pocitam aspon s mikrotrhlinama hlavy a na 2.4i ihned vymenim tesneni pod hlavou, protoze se dost casto vyfukuje. Jinak to sou drzaky jaxvina a udelaj kopec prace. :wink:
Rosťo až budeš něco opravovat na Myšivbuši tak dej vědět ať nám uděláš radost, :mrgreen:
...mno, Pavle, on ten mysak taky neni takovej drzak. Taky uz ma neco za sebou (rok 91, 250tis. na tachometru), ale zatim jsem v podstate mimo hucici prevodovky delal jen udrzbu. Ted me treba cekaj brzdy, protoze uz jsou uplne napadrt :roll:
Ale kdyz uz nic, tak mi to auto prijde lip zpracovany, nez frontera. Proste trochu domyslenejsi
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

až já půjdu kupovat třeti fronteru,budu koukat nejdřív po tom,jestli jsou přední a zadní kola aspoň trochu v zákrytu.vohnutý mám doma už dvě,jinak nafta je nafta
Odpovědět

Zpět na „Motory všeobecně“