Přehřívání 2,5TDS (možný výsledek: prasklé těsnění i hlava)

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
kuchař
Začínající diskutér

Re: Uvařenej motor 2,5TDS - výsledek: ruplý těsnění nebo i hlava

Příspěvek od kuchař »

Já ti neporadím jak to opravit,ale mohu skouknout jestli jsi to dobře uvařil. :roll:
Jo a dokud funguje ,je každej motor dobrej.Mně osobně je docela
jedno co je pod kapotou. Hlavní je, že mne nezradí a to se normálně
nestane,když mu dáš to co potřebuje.(žena pouze s dozorem :lol: )
Pokud bych se řídil tím co je dobré a co je poruchové tak asi dnes
nejezdím Fronterou.Jsou ti co říkají ano a ti co říkají ne.Já osobně na to
kašlu :evil:
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

kuchař píše:...mohu skouknout jestli jsi to dobře uvařil...
No nevím, jestli to bude k jídlu. Nedělej si planý naděje, chorche. I když jako Kuchař na to budeš určitě odborník. :grin:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Radim Solanský
Začínající diskutér

Příspěvek od Radim Solanský »

slavo, kuchař by to zkouknul apopřípadě ještě podusil :grin: :grin:
nic ve zlém kuchaři :) :)
frontera 2,0 sport
frontera 2,4 klasika
frontera 2,2 sport
frontera 2,0 sport
celekm mám nalítano s auty frontera cca 300 000km já sám
hipo

Příspěvek od hipo »

tak je to rupla první hlava v komurce sehnaly jsme ji za 4.L. takže cajk .
frontera A 2.5tds rv. 1997 dlouhá
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

hipo píše:tak je to rupla první hlava v komurce sehnaly jsme ji za 4.L. takže cajk .
Tak to je good.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

***PŘESUNUTO ADMINISTRÁTOREM***
venca píše:už mě normálně sere že pořád tak roste teplota.když jezdím lehce,po rovince nebo z kopca tak v pohodě ale jakmile ten motor ucítí jízdu do táhlého kopce tak teplota okamžitě začne růst a už dvakrát se mi stalo že mi nesepl ventilátor,ten se zapne až jedu z kopca a už to nepotřebuju asi se na toho diesela vyseru a jdu do benzína
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

venca píše:už mě normálně sere že pořád tak roste teplota.když jezdím lehce,po rovince nebo z kopca tak v pohodě ale jakmile ten motor ucítí jízdu do táhlého kopce tak teplota okamžitě začne růst a už dvakrát se mi stalo že mi nesepl ventilátor,ten se zapne až jedu z kopca a už to nepotřebuju asi se na toho diesela vyseru a jdu do benzína
No a nemáš před chladičem nějaký věci navíc (přidavný světla, rám)? Kdy si dělal naposled průplach chladicího systému? Co termostat? A řešil si teda nějak to spínání vrtulí (čidlo a tak)? A fakt je to přehřátý, neukazuje jenom čidlo nějaký blbosti? Měřil si skutečnou teplotu?
venca

přehřívání motoru 2.5tds

Příspěvek od venca »

chlapi ten muj motor se začne při jízdě do táhlého kopce přehřívat podle mě to není normální aby se to tak začlo hřát tam kde jezdím se nezvedne teplota ani ve škodovce a ventilátor se roztočí pouze semtam takže asi chyba ve ventilátoru a určitě aj v okruhu díky za rady tipy
Žanek
Super diskutér

Re: Přehřívání 2,5TDS (možný výsledek: ruplý těsnění i hlava)

Příspěvek od Žanek »

Toto není problém nějakých věcí před chladičem ale jednoho z nejhůř udělanejch motorů všech dob. Jsou s ním problémy ve všech autech kam byl dáván a nejen ve Fronterách. Stačí se zeptat jakýhokoliv mechanika který ty motory dělá. :roll:
venca

Přehřívání

Příspěvek od venca »

jo promiň slavo tys mi to přesunul sem si říkal kde to zmizlo :grin: no přídavné světla tam jsou ty origo ale to by přece u takového auta nemělo vadit, a musím to začít něják řešit protože aj ta voda pořád tlakuje a ztrácí se byl chvíli klid a teď znova nemám akorát komu to dát opravit
venca

Příspěvek od venca »

asi to bude fakt na hovno motor to sem ještě neviděl u žádného auta aby tak rostla teplota do kopce a vrtule to musela chladit a kopce nic extra ale jak je nějáký táhlý tak je to v prdeli
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Jeep a další těžší auta s tímto motorem mají problémy s přehříváním.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

jak je u toho motoru odváděná voda z hlav? to má nějakou trubku venkem jako třeba zetor nebo škoda RT ?
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Tak pánové já zkusím nadhodit jednu věc. Zkoušel jste se někdo zabývat těsněním pod hlavou a těmi malými otvůrky co tam dělají. Věřte tomu že jsou naprosto nedostatečné průchozí otvory v originálních těsněních hlav motoru. Pak se to nemá přehřívat.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
farmář
Moderátor

Přehřívání

Příspěvek od farmář »

venca píše:...no přídavné světla tam jsou ty origo ale to by přece u takového auta nemělo vadit, a musím to začít něják řešit protože aj ta voda pořád tlakuje a ztrácí se byl chvíli klid a teď znova nemám akorát komu to dát opravit
Ale vadí, vadí, na černém Campu mám silnější rám s hustěji danejma trubka a právě před chladičem a představ si, vadí to a svině hůře chladil. Dá se to zažehlit sundáním vrule na viskospojce a dát tam el. sahary.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“