Jaký olej do diferenciálů?

Přední nebo zadní. Jeho problémy, náplně, kontrola, atd. všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
MAŘENA

Re: Jaký olej do diferenciálu?

Příspěvek od MAŘENA »

Zdravim jsem tu poprví.Chci se zeptat jak je to s tim diferákem.Mám 2.4i long(Panzer divizion) r.v94.Myslel jsem že mám samosvor s omezenou svornosti,ale jak jsem se tu dozvěděl o tom,že ji mám zvednout a točit kolem a když se bude točit proti jde o standart,tak nevím.Co ale vím,je že v práci jezdim na nakladači LEEBHERR L 522 a ten samosvory z omezenou svornosti(45%svorné hodnoty)má.A když se mění olej v nabojích,tak se ta obluda zvedne o lopatu aby se nechalo točit kolama.no a když se točí jednim,tak to druhé jde proti.Do frontery leju olej přímo od GM.Problém je v tom že uživatelská příručka uvádí kat. č.1942382 což je naprostý nesmysl.Patří tam kat.č.1942389.Jde prý o překlep už z výroby.Jezdim na to celou dobu a v pohodě.Jo a když s tim nakladačem hrabu tak zabíraj kola nastřídačku nezavisle na prokluzu.TAK NEVÍM???????????????
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

MAŘENA píše:Zdravim jsem tu poprví.Chci se zeptat jak je to s tim diferákem.Mám 2.4i long(Panzer divizion) r.v94.Myslel jsem že mám samosvor s omezenou svornosti,ale jak jsem se tu dozvěděl o tom,že ji mám zvednout a točit kolem a když se bude točit proti jde o standart,tak nevím.Co ale vím,je že v práci jezdim na nakladači LEEBHERR L 522 a ten samosvory z omezenou svornosti(45%svorné hodnoty)má.A když se mění olej v nabojích,tak se ta obluda zvedne o lopatu aby se nechalo točit kolama.no a když se točí jednim,tak to druhé jde proti.Do frontery leju olej přímo od GM.Problém je v tom že uživatelská příručka uvádí kat. č.1942382 což je naprostý nesmysl.Patří tam kat.č.1942389.Jde prý o překlep už z výroby.Jezdim na to celou dobu a v pohodě.Jo a když s tim nakladačem hrabu tak zabíraj kola nastřídačku nezavisle na prokluzu.TAK NEVÍM???????????????
Čuss Mařeno, tenhle tejden jsi už asi sedmitisícej nováček na těhle stránkách. O oleji do difu je tu už psáno hafo údajů, takže znova napíšu to, co je tu už tidliónkrát napsaný:

- jestli máš samosvor zjistíš bez záruky tak, že vyřadíš kvalt a točíš jedním kolem a druhý kolo ti někdo jemně (opravdu hodně jemně) přibržďuje... pokud se tohle přibržďovaný kolo má tendenci točit na druhej směr, mohl by tam bejt normální koš difu, pokud ale obě kola se začnou točit jedním směrem, tak to vypadá na lamelovej samosvor
- co máš za dif zjistíš i podle objemu olejové náplně difu (nech dokonal vykapat půdovní olej a nalejvej novou náplň - samosvor má objem po plnicí šroub 1,9 litru, normál 2,3 litru)
- nejjistější systém zjištění typu difu je jeho rozebrání
- na to, co podle katalogovýho čísla doporučuje z vlastních zdrojů Opel já ***CENZORED*** - kup si olej, kterej plní normu API GL-5 (já používám Mogul TRANS 80W-90H), pokud máš samosvor, je vhodné použít olej pro hypoidní převodovky se samosvornými škrtícimi lamelami.

Asi ***CENZORED***

Mimochodem, co to je "panzer divizion"?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
MAŘENA

Příspěvek od MAŘENA »

Slaavo n...r na to.Byla by to škoda.Stim difem to prubnu a uvidim.Co to je"Panzer divizion"?Tak takle tý svý holce (2.4i long) říkám.Opravdu si prošla frontou(vojenský prostor BAHNA 2005).ČUS.
Naposledy upravil(a) MAŘENA dne 19 lis 2007 21:17, celkem upraveno 1 x.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

MAŘENA píše:Slaavo neser na to.Byla by to škoda.Stim difem to prubnu a uvidim.Co to je"Panzer divizion"?Tak takle tý svý holce (2.4i long) říkám.Opravdu si prošla frontou(vojenský prostor BAHNA 2005).ČUS.
OK - já z tý putiky včera přišel nějakej rozladěnej.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Hej Slaavo co to vedeš za hnusný řeči? Zkus to, a osobně ti přijedu vysvětlit s šetkou lešenářkou, že to není ten pravý nápad. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Nimrod píše:Hej Slaavo co to vedeš za hnusný řeči? Zkus to, a osobně ti přijedu vysvětlit s šetkou lešenářkou, že to není ten pravý nápad. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Já sem sprostej chlap a mám jednu třídu - Opel servis mi zkrátka nějak nesedí.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Blbneš? jedinej pořádnej servis v Evropě!!!! škoda že na dětský tříkolky... :evil:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Slaava píše:
Nimrod píše:Hej Slaavo co to vedeš za hnusný řeči? Zkus to, a osobně ti přijedu vysvětlit s šetkou lešenářkou, že to není ten pravý nápad. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Já nemyslel ty prostý řeči. to s tebou plně souhlasím. Opel sou už se to nedá říct jinak k....y (chodí sem i děti za což svědčí registrace podepsaná rodiči a došlá k nám na mail) Já měl na mysli ten t vůj splín a tu špatnou náladu. Děje se něco strašného?
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tím, že to zjistíš bez záruky Slaava myslel že to v podstatě nikdo z nás neví určitě jestli je to tak.Mě se to zdá jako nesmysl protože by to vedlo k zvýšenýmu opotřebení pneumatik zadní nápravy. Je to ale jenom můj subjektivní názor a nemusí to být pravda. :oops: :oops: :oops:
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Co má lešenářská štětka tak vyjímečného oproti jiným štětkám, že by na ní Slaaava dal ??? Je levnější a dělá to líp, či co ???? :grin: :grin: :grin:

(já vím, že se jedná o lešenářskou šestku, jen jsem si chtěl rejpnout...)
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Nimrod píše:
Slaava píše:
Já nemyslel ty prostý řeči. to s tebou plně souhlasím. Opel sou už se to nedá říct jinak k....y (chodí sem i děti za což svědčí registrace podepsaná rodiči a došlá k nám na mail) Já měl na mysli ten t vůj splín a tu špatnou náladu. Děje se něco strašného?
Nic se neděje. Nemám pít ty patoky. Vulgarismy jsem zcenzoroval. Bylo to fakt moc.
koci
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Specifikace oleje do diferenciálů

Příspěvek od koci »

takze dneska mi v krame rekli ze do diferaku je urcen "Mobilube GX 80W-90", je na nem ze splnuje normu GL 4...
jak to tedy je? lze s tim jezdit?
koci, novacek v uzivani Frontera Sport 2.0i, 1993
http://nkk.rajce.idnes.cz/2008-12-05_frontera/
klenovice (tabor)
a neco muziky na http://www.hodnepodne.cz
farmář
Moderátor

Re: dotaz na olej (asi milionty, ze?)

Příspěvek od farmář »

ať jdou do prdele.Máš předepsanej GL-5 a vzadu musí splňovat SLD ...slip limit differencial.čus.Ale je to tu napsaný milionkráte.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

já tam mám PP 90 H a jak to jezdí. nas ještě učili, že čím víc se s hov... nem mažeš, tím víc smrdí :wink: :grin:
koci
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koci »

farmář píše:ať jdou do prdele.Máš předepsanej GL-5 a vzadu musí splňovat SLD ...slip limit differencial.čus.Ale je to tu napsaný milionkráte.
a to je na oleji oznaceno jak to SLD?
koci, novacek v uzivani Frontera Sport 2.0i, 1993
http://nkk.rajce.idnes.cz/2008-12-05_frontera/
klenovice (tabor)
a neco muziky na http://www.hodnepodne.cz
Odpovědět

Zpět na „DIFERENCIÁL“