Výběr nové "Fronterky" aneb jak při koupi nenaletět...
-
Milouš
Výběr nové "Fronterky" aneb jak při koupi nenaletět...
Zdravím, chtěl bych si konečně pořídít Fronteru B-čko 2,2 DTi 16V – pětidvéřák, rok 1999 či 2000, zhruba jsem si vypsal co si překontrolovat před koupí, ale rád bych to s Váma ještě probral – přeci jen tomu asi hovíte více než já. Přeci jenom jsem lesák a ne mechanik, takže za každou radu předem dík :-) Jinak, jak se na ní provádí řazení 2H, 4H, 4L? – jaké je schema? Takže, na co koukat a čím se zabývat:
Karoserie – slícování jednotlivých dílů – světla, plechy, lemy, blatníky, haupna, nárazník, dveře, sloupky aj. Kouknout se na nejčastěji bouraná místa, zda tam nejsou sváry, nově lakované části atd.
Spodek – kouknout na rám, zda není opravovaný, těsnost motoru, převodovky, diferáků, vyzkoušet kardany jestli mají vůli. Kontrola výfuku, těsnosti palivového systému, brzdových hadiček, manžety na kloubech a čepech. Zvednout auto a vyzkoušet čepy přední nápravy, funkčnost diferáků při zařazení jedničce a zvedlém autu, celkouvou orezlost spodku, zatahat za zadní kola, jestli nemají poloosy vůli v diferáku nebo uložení.
Motor – kontrola motorového prostoru, úniky chladící kapaliny, brzdovky, kapaliny do posilovače, nafty.
Interiér – zda tam někudy neteče, poohlédnout se místama pod čalounění, vyzkoušet funkčnost všech prvků a ovladačů. Jo, zhasíná kontrolka ABS a airbagů najednou se všemi nebo postupně – aby nebyly kontrolky přepojené na nějakou jinou?
Jinak zkušební jízda – na všechny rychlosti – poslouchat zvuky z diferáků a kardanů na všechny náhony i rychlosti, projet se i trochu rychleji a posoudit zde toliko opěvovanou hlučnost zadního diferáku u B-čka pří 80-120 Km/h, zahřát motor a okouknout, zda spínají ventilátory, zkouška klimatizace, světel atd. – pro všechny – stěrače stírají :-)
Jinak jaké jsou vaše zkušenosti s B-čkovou Fronterou s motorem 2,2 DTi – nejčastější závady, problémy atd... Moc se mi Frontera líbí, jako lesák potřebuji auto, které se občas projede i po horších lesních cestách – necestách, a tak bych se rád zeptal na Vaše praktické doporučení ohledně kvality, trvanlivosti a užitné hodnotě auta. Jinak ještě jaké jsou intervaly životnosti a seřizování jednotlivých součástí – třeba výměna či dopínání rozvodového řetězu atd., atd. Za všechny možné i nemožné informace moc dík. – Jinak stránky super, pročítám je už skoro měsíc a jen mne tady trošku děsí některé závady a nadávky na kvalitu technických vymyšleností od Opla. Zdraví Milouš.
Karoserie – slícování jednotlivých dílů – světla, plechy, lemy, blatníky, haupna, nárazník, dveře, sloupky aj. Kouknout se na nejčastěji bouraná místa, zda tam nejsou sváry, nově lakované části atd.
Spodek – kouknout na rám, zda není opravovaný, těsnost motoru, převodovky, diferáků, vyzkoušet kardany jestli mají vůli. Kontrola výfuku, těsnosti palivového systému, brzdových hadiček, manžety na kloubech a čepech. Zvednout auto a vyzkoušet čepy přední nápravy, funkčnost diferáků při zařazení jedničce a zvedlém autu, celkouvou orezlost spodku, zatahat za zadní kola, jestli nemají poloosy vůli v diferáku nebo uložení.
Motor – kontrola motorového prostoru, úniky chladící kapaliny, brzdovky, kapaliny do posilovače, nafty.
Interiér – zda tam někudy neteče, poohlédnout se místama pod čalounění, vyzkoušet funkčnost všech prvků a ovladačů. Jo, zhasíná kontrolka ABS a airbagů najednou se všemi nebo postupně – aby nebyly kontrolky přepojené na nějakou jinou?
Jinak zkušební jízda – na všechny rychlosti – poslouchat zvuky z diferáků a kardanů na všechny náhony i rychlosti, projet se i trochu rychleji a posoudit zde toliko opěvovanou hlučnost zadního diferáku u B-čka pří 80-120 Km/h, zahřát motor a okouknout, zda spínají ventilátory, zkouška klimatizace, světel atd. – pro všechny – stěrače stírají :-)
Jinak jaké jsou vaše zkušenosti s B-čkovou Fronterou s motorem 2,2 DTi – nejčastější závady, problémy atd... Moc se mi Frontera líbí, jako lesák potřebuji auto, které se občas projede i po horších lesních cestách – necestách, a tak bych se rád zeptal na Vaše praktické doporučení ohledně kvality, trvanlivosti a užitné hodnotě auta. Jinak ještě jaké jsou intervaly životnosti a seřizování jednotlivých součástí – třeba výměna či dopínání rozvodového řetězu atd., atd. Za všechny možné i nemožné informace moc dík. – Jinak stránky super, pročítám je už skoro měsíc a jen mne tady trošku děsí některé závady a nadávky na kvalitu technických vymyšleností od Opla. Zdraví Milouš.
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
Re: Výběr nové "Fronterky" aneb jak při koupi nenaletět...
Zdravím lesáka Milouše
, o tom na co se při koupi zaměřit je tu toho popsáno si myslím dost, tak hledat a pročítat, ale nejlepší by asi bylo si vzít k ruce někoho trošku znalého a bavit se už o konkrétním autě, jinak Frontera má nějaké mouchy, ale určitě jich nemá víc než jakýkoliv jiný auto, a pokud ji budeš používat k účelu jak píšeš, tedy občas po polních a lesních cestách, tak při troše něhy k tomu autu co se týče běžné údržby, tak si myslím, že ti bude Froncek hoooooodně dlouho sloužit, zkus mrknout tady na bazar aut
, ale jináč vítej 
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Taky tě zdravím, určitě je to tak ja píše Vojta. Jinak k tomu motoru. Mám fronteru 2 roky a zatím nejsou žádné problémy krom jednoho.Odešlo vstřikovací čerpadlo.Jinak s autem spokojenost,spotřeba vpohodě. tak šťastnou ruku při výběru
, ale je lepší si určitě někoho vzít kdo tohle auto už má.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
Milouš
Ahojte kluci, dík za první ohlasy a rady... Jsem vďečen za každou připomínku. Každopádně na výběr a okuk auta už mám zamluveného kamaráda. Sice Fronteru nemá, ale je to super šikovný mechanik. takže mu vcelku věřím. Krom toho už jsme spolu z Německa dotáhli pár aut a výběr byl vždy úspěšný:-) No, teď se ještě rozhoduji jak si "Froncka" opatřit...jestli si pro něj zajet do Německa (ale nemáme nic, co by mělo na tažným napsáno přes dvě tuny-takže návrat jen po vlastní ose na převozkách), či si ji pořídit tady. Našel jsem jednu firmu - Automobily B+H z Chebu. Tahají z Německa a prý se specializují na Frontery - u nich je cena cca 250 tisíc
(kdyby jste je někdo znal, dejte na ně reference, dík...) U nich v Chebu bych měl alespoň na jednom místě na výběr z více Fronter. V Německu bych si musel vyhlídnout alespoň dvě nějaký poblíž sebe... No, s pořízením Frontery stejně počítám až po zimě, takže snad se tady debata rozvine a já budu chytřejší :-)
Jinak pro Frantu: Na kolik Tě vyšlo vstřikovací čerpadlo na 2,2 DTi a kolik Ti vychází spotřeba??? Já počítám tu spotřebu tak mezi 6 - 7 litry???
Tak se zatím mějte a dík za veškeré info a rady :-) Milouš - Kolín
Jinak pro Frantu: Na kolik Tě vyšlo vstřikovací čerpadlo na 2,2 DTi a kolik Ti vychází spotřeba??? Já počítám tu spotřebu tak mezi 6 - 7 litry???
Tak se zatím mějte a dík za veškeré info a rady :-) Milouš - Kolín
-
Milouš
Joo a ještě něco... Nestálo by za to dát fórum "Výběr nové Frontery aneb jak neprohloupit při koupi" na tu přední - první nabídku (aby to nebylo v pod sekcí "diskuze o čemkoliv") - myslím si, že se tady pohybuje kupa lidí, kteří o Fronteře uvažují...a každá rada od zkušených nad zlato :-)... Zatím... M.
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
No, s tou spotřebou asi trošku přitlač
, spíš než 6-7, počítej 8-10
, jinak si tady najdi Nimroda s Kondorem, a třeba jim písni maila, ty ví o Fronterách víc než celej Opel 
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
O tom čerpadle už jsem tady psal, tak hledej a najdeš. Spotřebu mám na krátké jízdy 8 a na dálkové jsem se dostal na 7,5
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
fronteru z německa dovézt není problém, letos jsme dotáhli 2 frontery, jednoho cherokyho a jednoho landrovra.
Můžeš po převozkách vyjde tě to asi na 150 eur plus minus, záleží na spolkové zemi.
Na vleku pouze s autem s tažným na 3,5 tun a potřebuješ na to tachograv, skopčáci jsou na to kurevský hákliví. Vezli jsme tak toho cherokyho 2006 bouranou na předek a to byla prdel.
Jinak německo točíme dvakrát týdně.
Pokud chceš disla a málo najetého se zárukou tak musíš tvrdě zaplatit venku, pak máš vystaráno na několik let v poho a klidu.
Pozor venku na turky, a jugoslávce jsou to pěkný kurvy.
Auto venku si vyber na privátu, z majitelem se pak dohodneš vždy na velmi dobré ceně. A to i na předvedení vozu.
Ještě jedna dobrá rada auta jsou v říši lepší ze staré západní zóny.
Jinak druhá možnost bouračka a musíš vědět kde sehnat díly, a počítat s opravou dle tvých mechaniků. Možná mám někde kontakt na béčko fronu s dílama s polska, ty kurvy to kradou a pak řežou ale když to koupiš tak je to ok. cena super
Můžeš po převozkách vyjde tě to asi na 150 eur plus minus, záleží na spolkové zemi.
Na vleku pouze s autem s tažným na 3,5 tun a potřebuješ na to tachograv, skopčáci jsou na to kurevský hákliví. Vezli jsme tak toho cherokyho 2006 bouranou na předek a to byla prdel.
Jinak německo točíme dvakrát týdně.
Pokud chceš disla a málo najetého se zárukou tak musíš tvrdě zaplatit venku, pak máš vystaráno na několik let v poho a klidu.
Ještě jedna dobrá rada auta jsou v říši lepší ze staré západní zóny.
Jinak druhá možnost bouračka a musíš vědět kde sehnat díly, a počítat s opravou dle tvých mechaniků. Možná mám někde kontakt na béčko fronu s dílama s polska, ty kurvy to kradou a pak řežou ale když to koupiš tak je to ok. cena super
frontera 2,0 sport
frontera 2,4 klasika
frontera 2,2 sport
frontera 2,0 sport
celekm mám nalítano s auty frontera cca 300 000km já sám
frontera 2,4 klasika
frontera 2,2 sport
frontera 2,0 sport
celekm mám nalítano s auty frontera cca 300 000km já sám