Odvzdušnění topení
- Firemannn
- Diskuzní Nováček
- Bydliště: Vozidlo: Frontera A 2,3TD 96, nerezový rám, nášlapy a kryt rezervy
- Kontaktovat uživatele:
Odvzdušnění topení
Strašně dlouho mi trvá než mi Fronterka zatopí tak bych se chtěl zeptat jak se da ovzdušnít topení?
Firemannn, 2.3 TD
- Slaava
- Moderátor
Re: Odvzdušnění topení
Ty máš Áčko i Béčko nebo jak je to s tebou? Napiš si sem prosím identifikaci vozidla ( viewtopic.php?t=1355 ). Jestli se nepletu, tak u Áček je to dělaný u všech motorů jako samoodvzdušňovací, i když se třeba u 2,3TD doporčuje při plnění odmontovat horní teplotní čidlo - to ale není vysloveně nutný a de to i bez něj. Spíš se ale koukni sem: viewtopic.php?t=34Firemannn píše:Strašně dlouho mi trvá než mi Fronterka zatopí tak bych se chtěl zeptat jak se da ovzdušnít topení?
- Slaava
- Moderátor
Re: Mám A
Když máš áčko, tak výplach vřele doporučuju. Mě se kvůli přehřívání urval kus válce. Koukni na viewtopic.php?t=1355 ať se ti u příspěvků zobrazuje typ auta ať to nemusíš pokaždý zmiňovat a každej ví, vo co de.Firemannn píše:Mám A Fronterku, ten vyplach okruhu je dobrý napad, určitě to nejdřív udělám.
-
Dandy
Zdravím Vás. Jelikož mi PePe špatně topí, tak jsem si to tu nejdříve všechno pročetl a skusíl jsem i propláchnout celý motor i s topením ale pořád je to stejné, jde mi vlažný vzduch a topné těleso je žhavé podle teploty motoru. Zjistil jsem, že páčkami se nepouští teplá voda do tělesa, jak je tomu u ostatních aut. Mě to prostě nezaškrcuje průtok studeného vzduch.
Proto, nemá někdo nějaký NÁKRES principu přepínacích klap topení u frontery A.
Děkuji
Proto, nemá někdo nějaký NÁKRES principu přepínacích klap topení u frontery A.
Děkuji
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Nákres nemám, ale u Oplú je to obliba regulovat topení klapkami vzduchu a né kohoutem do topení. Horká voda prochází radiátorem trvale na plný pecky. Před pár dny jsem taky dle rady Slaavy propláchnul celý systém hadicí a po vypuštění bordelu nejasné konzistence jsem tam nalil 4litry Freeze a 3 litry destilátu (vody ! šmankote ). Řekl bych, že to teď topí dřív a více. Proč ti to topí málo, je asi fakt jen věcí špatného otvírání/zavírání klapek. Zkontroluj táhla. je to docela složitý. Ale jestli máš radiátor horký, tak jiný pes (zakopaný) mě nenapadá. El. ventilátor ti doufám vrní....
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
-
Dandy
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Ahoj ja mam Bcko a dělá mi to zajímavý věci, tak se chci zeptat zdali je to u všech stejné:
Pokud člověk jezdí plynule tak vše topí krásně jak má, ale jak se někde dýl stojí kolony či tak něco a motor se více zahřeje, začne to topit o hodně méně. Vysvětluji si to takto:
Pokud je motor v nízké teplotě je vypnutý termostat a voda cirkuluje pouze přes výměník topení, jak se ale teplota zvedne zapne se termostat a voda teče nejdříve přez chladič a zbytkové teplo přez výměník, takže je v něm voda takřka vlažná a proto to mín topí ?
či se pletu ?
neřešil to někdy někdo ?
Pokud člověk jezdí plynule tak vše topí krásně jak má, ale jak se někde dýl stojí kolony či tak něco a motor se více zahřeje, začne to topit o hodně méně. Vysvětluji si to takto:
Pokud je motor v nízké teplotě je vypnutý termostat a voda cirkuluje pouze přes výměník topení, jak se ale teplota zvedne zapne se termostat a voda teče nejdříve přez chladič a zbytkové teplo přez výměník, takže je v něm voda takřka vlažná a proto to mín topí ?
či se pletu ?
neřešil to někdy někdo ?
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
-
Dandy
- Slaava
- Moderátor
Čerpadlo nucenýho oběhu vody
Tak to máš v prdeli buďto relé, který to spíná (u levýho předního světla) nebo spíš teploměr, kterej ho ovládá (na komoře termostatu ten nejhornější.Dandy píše:Neslouží k tomu to pomocné čerpadlo co je u expanzkyJá ho mám odpojené od začátku a když jsem ho zapojil, tak mi jelo pořád...