Tlak v chladicím okruhu
- Slaava
- Moderátor
Tlak v chladicím okruhu
Děcka, potřebuju poradit. Koupil jsem od Rosti expanzku s novým špuntem. Zaradoval jsem se, protože můj starej špunt upouštěl tlak dost nerad, takže tlak si hledal cestu ven štěrbinama na přírubách a hadice byly většinou na můj vkus dost nafouknutý. Jenže při kontrole jsem zjistil, že ten novej špuntík neupouští ani při 4 bar a na víc jsem neměl nervy. Tak jsem nelenil a oba špunty jsem vykuchal. Místo očekávané závady jsem zjistil, že ve špuntech jsou tak masivní pružiny ventilů, že oba se otevírají až tak při 5 až 6 bar a to, že ten můj starej uzávěr expanzky upouštěl už při 1,5 bar (velmi pozvolna) bylo jen tím, že byl v prdeli zavzdušňovací ventil a tlak tak unikal z okruhu i obráceným směrem.
Takže přichází čas přednést můj dotaz: proč jsou ty zkurvený ventily tak předimenzovaný, když má podle obecnejch poznatků tlak v chladicím okruhu bejt maximálně tak 2 bar (200 kPa)?
Takže přichází čas přednést můj dotaz: proč jsou ty zkurvený ventily tak předimenzovaný, když má podle obecnejch poznatků tlak v chladicím okruhu bejt maximálně tak 2 bar (200 kPa)?
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlak vody
.....vidím,že tuning se dá dělat na všemSlaava píše:V noci jsem nemohl spát, tak jsem novej špunt trochu potunil a už otevírá při 2 bar. Tlak je svinstvo.
Asi by mě to nenapadlo si vytunit špunt,ale kdo umí ten umí.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Slaava
- Moderátor
Tlak v chladicím okruhu
Ve špuntu je takovou zalisovanou zátkou chycená pružina, která tlačí na odvzdušňovací ventil. Zřejmě tahle zátka, kterou lze ve válci ventilu zalisovat v jakékoliv výšce a staví se tak tlak, při kterém začne tlak upouštět, byla moc nízko, že byl tlak až moc vysoký. Musím se přiznat, že sem kuchal tak nadšeně, že jsem si toho nevšiml a až po totální pitvě jsem nad tím začal uvažovat.patas píše:tak ty starej tuningari ukaz jak se to dela :D