První pořádná jízda!!
- lolin
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
První pořádná jízda!!
Nedá mi to a hned za čerstva se s Váma podělím o mou první terénní jízdu v terénu...Něco po poledni jsem se domluvil s kamarádem, co je taky blázen do aut a tím tuplem do ježdění terénem...Tak asi v půl druhé jsme vyjeli...Prvních asi 10 kilometrů ubíhalo v nejlepším pořádku, pořád na 4x4, sem tam redukce v těžších úsecích, ale jinak paráda, auto se už špinilo a nám se vtětšovaly úsměvy, pak následoval jeden brod asi 30 cm potoka...Radši jsem to byl okouknout předem, tak jsem se rozhodl, že do toho půjdeme...šice jsme to prohrabali v bahně, ale projeli
, pak jsme jeli kolem pole a za ním byl takové plýtké údolíčko a zase do protikopce louka...Spolujezdec tvrdil, že tam projet jde, tak jsme přejeli takovou menší škarpu a hurá po poli, bylo sice zamoknuté, ale v pohodě.....No a pak to přišlo...rozhodli jsme se, že projedem na protější louku...vše vypadalo v ohodě, akorát tam byla fakt velká tráva a mi se nechtělo zastavovat a procházet to, jak to vypadá
tak jsem to pomalu na 1 projížděl, ale co se nestalo...celé auto najednou kleslo, jako by ho někdo podkopal a mi už bylo jasné, že je zle
celá levá strana byla po osy ve vodě a pravá hrabala v bahně
(mít uzávěrky, tak by to takový problém nebyl). Tak první nápad byl, že dáme něco pod kola, tak jsme nedaleko našli větve, tak jsme to zkusili píchnout pod zadní kolo , ale bez výsledku...auto popojíždělo dopředu a dozadu asi pul metru..Už jsme byli docela beznadějní a totálně mokří, protože kolem auta bylo všude po kotníky vody (v té trávě to nebylo vidět). Pak kámoše napadlo, že nedaleko ve vesnici je stavba a maká tam bagr
, tak jsme běželi za ním, bagrista byl docela ochotný, když mu to poručil šéf, který byl naprostý pohodář...tak přijel bagr, jen, co dojel k autu, že nás vytáhne, tak zapadl stejně jako my, ale bagrista byl zkušený a vytáhl se pomocí zadního rypadla, roztáhnul ho dco to šlo, pak se začal přitahobvat a couvat, tak se asi na 3x vytáhl..V kabině už byl slyšet pouze vojenský slang (sprostá slova a zájmena), už jsme mysleli, že se řidič otočí a pjede pryč...ale naštěstí ne
Otoči se, natáhnul rypadlo, co nejdál, tak, jak se vytahoval sám, za jeden zub na rypadle jsme chytli lano a kousek po kousku nás tahal ven...nakonec místo asi pěti metrů nás musel tahat asi dvacet, protože z louky udělal takovou oranici, že mě místama tahal po břiše
Ale nakonec vše dobře dopadlo, bagristovi jsme poděkovali, šéfovi dali 2 kila a pokračovali vesele dál v projížďce
Auto je sice zasrané jak jetel, ale naštěstí se mu vůbec nic nestalo...voda byla po nášlapy a kousek výfuku bublal ve vodě...Mám dost videí i fotek, ale zatím je nemám na netu, pak se podělím, Honza.
Opel Frontera Sport, 2,0i, r.v. 1994, typ A
- Hofik
- Začínající diskutér
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Námořníku, vítej na rovníku! Tak jsi pokřtěn dost dobrou zkušeností a sám poznáváš, kde je hranice možností tak skvělého autíka, jako je Froňa. Když si tyto hranice vlastnoručně neomakáš naživo, jsi ztracen. Proto je dobré a lepší se přijet vydovádět na nějaký srazík, kde je takových šílenců vícero. Máš vidět - a jistě uvidíš - jak se pak rádi vzájemně vytahujeme z různých zapadlin a břicholehů. Např. skalní účastníci takových akcí jako Vojta Kloud, Petr&Jitka, Bolek (B53) a jiní by ti mohli vyprávět. Né vždy je všude na blízku švagr, co má doma bagr. :D Tak zdar a brzy hoď ty fotky.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
- lolin
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- lolin
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
Čéče, se mi tam vzadu líbí ten rám, po tom to může v terénu dobře klouzat, že nerveš nárazník, kde je chycenej??? Někde místo tažnýho? A jde i pod nádrž, nebo končí pod nárazníkem???
A co jezedáci na to zrytý pole??? Určitě byly rádi
, a s tím blátem, hoď na to pořádný M/T a ony už se o to bláto na střeše postaraji :D
A co jezedáci na to zrytý pole??? Určitě byly rádi
- lolin
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ten rám je právě chycený dost chujově, na bocích je po dvou šroubech chycený zespoda k nárazníkům a uprostřed jedním šroubem k takovému Učku mezi nárazníkama, takže si myslím, že to moc neudrží
.Sám o bobě je hodně bytelný a mohl by vydržet dost...Kdyby byl zájem, tak ti to vyfotím a pošlu...Pod nádrž nejde (myslím, že by tam byl hodně nízko), jen pod nárazník.
Jezedáky jsme naštěstí nepotkali, jen, co nás bagr vykopal, tak jsme zmizeli tak rychle, co to šlo
Jako druhý plán, kdyby bagrista nebyl ochotný, bylo, že půjdeme za traktorem, co asi půl kilometru od tamtud oral pole, ale nevím, nevím, jak by se na to řidič tvářil
Jezedáky jsme naštěstí nepotkali, jen, co nás bagr vykopal, tak jsme zmizeli tak rychle, co to šlo
Jako druhý plán, kdyby bagrista nebyl ochotný, bylo, že půjdeme za traktorem, co asi půl kilometru od tamtud oral pole, ale nevím, nevím, jak by se na to řidič tvářil
- lolin
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
O nových pneu sice uvažuju, ale M/T to asi nebudou, protože dost jezdím po cestách, zatím se mi nejvíc zamlouvají protektory Globe-trotter od Black staru, jsou 50% silnice, 50% terén, což je pro mě akorátvojtech.kloud píše: a s tím blátem, hoď na to pořádný M/T a ony už se o to bláto na střeše postaraji :D