Dotaz na pneu a oznámení přírůstků

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
Lenka
Začínající diskutér

Dotaz na pneu a oznámení přírůstků

Příspěvek od Lenka »

Ahojte, máte někdo zkušenost s Goodyear Wrangler AT/R? Brát či nebrat... Jsou to celoročky..
Jo a musím se pochlubit. Od 23.8.2007 jsou na světě další dvě milovnice Fronter - Lenička a Maruška. Kdykoliv je naložíme do vozu, okamžitě se uklidní a usnou.
Offroadům zdar, šťastná mamča. :lol:
Lenka....Frontera B 04 2.2 DTi, Olympus, černá, Pneu Matador SibirSnow 245/70/16
Slaava
Moderátor

Re: Dotaz na pneu a oznámení přírůstků

Příspěvek od Slaava »

Lenka píše:Ahojte, máte někdo zkušenost s Goodyear Wrangler AT/R? Brát či nebrat... Jsou to celoročky..
Jo a musím se pochlubit. Od 23.8.2007 jsou na světě další dvě milovnice Fronter - Lenička a Maruška. Kdykoliv je naložíme do vozu, okamžitě se uklidní a usnou.
Offroadům zdar, šťastná mamča. :lol:
Dovolím si za všechny pány z fóra pogratulovat k rozšíření členské základny. :D

Wranglery jsou dobrý gumy, maj dobrej vzorek, kde se jednotlivý špalky při odvalování plynule a postupně dotýkaj podkladu a tak na asfaltu nedělaj takovej kravál. Jako kompromis jsou dobrý i do terénu - stejně asi jako většina AT gum. Maj i docela slušnej hmotnostní index, i když mě osobně připadá, že se musí foukat krapet víc než jiný podobný gumy. Daj se sehnat za docela rozumný peníze, například 255/75 R15 jsem viděl za 3.300,- Kč.
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Přidávám se ke gratulaci,hlavně ať jsou zdravý :!: :!: :!: :!:
samozřejmně děti ne ty pneumatiky :D :D
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Krásný pozdrav a gratulaci, Lenko, k narození maličkých. Je potřeba rozšiřovat členskou základnu Fronterklubu. Budeš jim kupovat vlastní Frontérečky nabo se o ně budou prát jako o hračky, až malinko povyrostou? :D A kupuj zatím né moc nazvedané, aby do nich vylezli :!:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Slaava
Moderátor

Něco na hraní

Příspěvek od Slaava »

Až krapat povyrostou, tak doporučuji toto: viewtopic.php?t=1330
Radim Solanský
Začínající diskutér

Příspěvek od Radim Solanský »

Mám na béčku sportce wranglery a max spokojenost. Drží i ve vysokých rychlostech na dálnici a v dešti a v terénu jsou také ok. Hlavně je velmi tichá na silnici. Mám sice HP a ne at/r ale jsou suprovní. Musíš je víc funět trošku, ale mají velmi dobrej valivej odpor. Já na nich teď nalítal necelých 17000km za 3 měsíce a opotřebení je minimum když jsem měřil vzorek.
Slaava
Moderátor

Gumy

Příspěvek od Slaava »

Ještě bych to možná doplnil: jak píše Radim, moc se neopotřebovávají, jsou celkově z tužší směsi. Když je porovnám se svejma stávajícíma gumama Pirelli Scorpion, tak ty Pirellky drží líp v zatáčkách a tak, přestože vzorek působí krapet "řidším" dojmem. Ale to nejsou moc citelný rozdíly, kvalitativně jsou na stejný úrovni. Pirellky maj nižší hmotností index (myslím, že i rychlostní), přesto je foukám o cca 0,1 bar míň na stejnej tvar.
Lenka
Začínající diskutér

Příspěvek od Lenka »

Díky, díky za gratulace a za komentář k pneu. Neméně za tip na dárek, super, to je jasný, mini fronterky se musí sehnat! Než však holky usednou za volant, bude z té naší velké asi něco jako skoroveterán, ale zas jim budu moct koupit každý jednu 8)
Lenka....Frontera B 04 2.2 DTi, Olympus, černá, Pneu Matador SibirSnow 245/70/16
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Též se připojuji s gratulací k mláďatům a musím poznamenat, že i já když si sednu do frontery, tak bych také hned spal, bohužel, hned jak ji nastartuju, tak mě ale ten kravál velice rychle probere :D
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Ku gratulácii sa pridávam aj ja.Paťo-Divoch
Rosta

Příspěvek od Rosta »

HOFICI3 píše:Přidávám se ke gratulaci,hlavně ať jsou zdravý :!: :!: :!: :!:
samozřejmně děti ne ty pneumatiky :D :D
...i ty pneu. Kdyz uz :wink:

A jinak congrats k potomkum :!:
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Radim Solanský píše:Mám na béčku sportce wranglery a max spokojenost. Drží i ve vysokých rychlostech na dálnici a v dešti a v terénu jsou také ok. Hlavně je velmi tichá na silnici. Mám sice HP a ne at/r ale jsou suprovní. Musíš je víc funět trošku, ale mají velmi dobrej valivej odpor. Já na nich teď nalítal necelých 17000km za 3 měsíce a opotřebení je minimum když jsem měřil vzorek.
NEchám si udělat geometrii a taky budou naprosto v pohodě :D
FRONTERA A --- PRODÁNO :-) TĚŠÍM SE NA SETKÁNÍ S NÍ ZDE NA FÓRU
Frontera B-long, rv.03, 6VD1 - 3.2i zvedaná, rozšířená, CB, Profi, Majáky, světelná rampa
Terrano II wagon, rv. 96, 2.7TDi
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“